Kvalet, såhär långt

Kategori: Allmänt

Hej fantastiska blogg-läsare! Ska börja med att be om ursäkt för de uteblivna referaten av matcherna i kvalet. Har haft otroligt mycket att göra och har inte ens hunnit med att träna. Men här och nu har jag fått lite tid över och skriver då ett inlägg om kvalet såhär långt!

Vi startade kvalet på det tuffaste möjliga sättet, nämligen mot de topptippade Tibro IK. Vi bjöd upp till en bra kamp i första perioden och hade inte helt orättvist kunnat gå till pausvila med en ledning. Det kändes lite som att vi faktiskt hade kontroll på Tibros fart tack vare vårt styrspel samt vår disciplin och vårt tålamod. Dock så var det som jag precis nämnde precis bortblåst när vi kliver in i andra perioden. Vi förlorar andra perioden med hela 5-0! Helt ofattbart. Vi frångår vår gameplan och på så sätt skjuter vi oss själva i foten. Många hänger helt förståeligt med huvudena i periodpaus men vi lovar oss själva att verkligen inte lägga och ner och dö utan visa lite stolthet och karraktär. Den sista perioden vinns även den av Tibro, nu med 2-0. Totalt 7-0. Riktigt tungt..

Och inte nog med detta..

Hisingen kom på besök den 28/2 och det skulle inte vara några trevliga gäster alls.

Efter en spelmässigt ganska så jämn första period så gör Hisinge två snabba mål i slutet av perioden och kopplar därefter ett järngrepp om matchen. Vi har flera bra chanser att göra mål både i första och andra perioden men pucken går inte in. Istället är det Hisingen som gör två mål i varje period och till slut vinner med klara 0-6. Efter att vi förlorat första perioden trots att den var ganska så jämn både chans och spelmässigt så kändes det lite som att vi inte riktigt hade styrkan till att ge det en ärlig chans i andra och tredje perioden, framförallt i tredje. Vi åker alltså på ännu en riktig käftsmäll och matchen mot Göteborg skulle bli svår att bli riktigt taggad till..

Matchen mot Göteborg inledes på värsta tänkbara sätt, vi släpper nämligen in en puck redan efter två minuter och andra pucken hamnar bakom Johan Hallén i målet efter ca. nio minuter. Vi hade då släppt in femton mål på sex och en halv period. Hur skulle vi kunna finna någon som helst liten gnista till att spräcka nollan i kvalet och ge Göteborg en riktig match efter deras 0-2? Det är Anders Larsson som får ett riktigt smörpass av Tobias Ejdebäck som kan bryta in från kanten och göra 1-2 innan första perioden är slut och där tänds hoppet! Nio minuter in i andra perioden så är det Dennis Wallette som äntligen gör sitt första Skara IK-mål när han sätter pucken i krysset med ett skott från kanten. Sen tar det bara ca. två minuter så har vi gjort två mål till, Anders gör sitt andra och Robin Lilja gör sitt första i kvalet. I slutperioden så reducerar gästerna men vi lyckas hålla undan och ta första trepoängaren, riktigt skönt och viktigt för de resterande matcherna.

Vi tar med oss:

- Självklart tar vi lärdom av förlusterna. Det går fortare i kvalet, det är högre tempo och det är tuffare. Vi måste verkligen lära oss att stoppa blödningen när det väl börjar blöda. Släpper vi in en eller två puckar så får det inte bli sex och sju noll. Speciellt inte mot Tibro.

- Vändningen mot GBG är såklart något postitvt att ta med sig.

Fortsättningsvis:

- Match imorgon borta mot Göteborg. Sist vi var där förlorade vi på straffar. Vi ska kriga för den andra raka segern i kvalet och vi kämpar naturligtvis för andraplatsen.

- En vinst imorgon så har vi verkligen allt att spela för i resterande matcher och det är naturligtvis roligare med matcher som betyder något än tvärtom.

Pucken släpps imorgon klockan 19:00. Blir det några Skara-folk på läktaren som vanligt?