www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Matchnerver

Kategori: Allmänt

Kvällen innan ett derby och matchnerverna börjar krypa sig på. Laddningen för matchen började när träningen i fredags var slut. Äta rätt, sova bra. För min del har det varit full fokus inför söndagens uppgift som innebär att vi åker hemifrån Tibro med 3 poäng i bagaget. Något annat kommer jag inte förbereda mig inför och jag kommer heller inte acceptera något annat.  För i morgon är det våran tur att stå i rampljuset och det är våran tur att maxa högtalaren och bara låta Chelsea Dagger skaka sönder Tibros Ishall. 
 
Väl mött.
Backen med nummer 6 på ryggen.
 

Utkast: Jan. 10, 2014

Kategori: Allmänt

Läste i förra veckan om man verkligen ska släppa upp yngre lirare i seniorhockeyn tidigt eller inte för att spelare ska kunna utvecklas på bästa sätt. Jag tycker själv att det är mycket som spelar in för att kunna träna med ett seniorlag. Fysik, spelförståelse, tempo, hur bra man kan anpassa sig och framförallt handlar det om tur.

Skara IK har inte varit dåliga med att ge yngre lirare chansen. Jag själv fick chansen att träna med alaget som 16 åring, även Otto Larsson, Calle Lövgren och Max Gustavsson kom tidigt med i alagets trupp. Vi i laget har just nu 5-6 juniorer som tränar med oss, kan även kalla dem miniorer eftersom jag själv fortfarande är junior och ändå är 4 år äldre än den yngsta som tränar med oss.

Vi har varit 23 mannar på vissa träningar det sista som Calle nämnde och det medför massa positivt. Det blir bra speed på träningrna och man kan göra fler spelövningar än om man bara hade varit 15. Miniorerna har verkligen inte gjort bort sig, de har vågat ta för sig och det är precis vad de ska göra! Det ska vara utvecklande för miniorerna lika mycket som för oss i A-truppen. Jag hoppas de lär sig mycket på våra träningar som de sedan kan dela med sig på miniorträningarna.

För övrigt gör Robin Lilja första seriematchen för denna säsonge i kvällens drabbning mot Nässjö, kul att se Robin igen!

Allt som är skrivet i detta inlägg är mina personliga åsikter.
// #22 Victor Svedberg

Fullt Ös Medvetslös

Kategori: Allmänt

Kära läsare,

Då var julledigheten passé och alla är på plats för träningarna nu innan serien drar igång igen. Alltid lika trevligt. Nu de senaste har det trillat in mer och mer folk som stärker upp truppen ytterligare. Inga namn nämnda, och således inga namn glömda. Både nya och nygamla.
Träningarna som har varit så har det varit väldigt bra närvaro på och på kvällens träning var vi hela 22 personer. Mycket folk = bättre tempo och en bra träning.

Ha en fortsatt bra vecka.
#6