www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Seger i genrepet!

Kategori: Allmänt

Ja det blev seger i genrepet mot Falköping med 5-2.
Efter många dåliga resultat och prestationer på försäsongen så fick vi äntligen vinna igen efter att vi slagit tillbaka Falköping med 5-2 och detta efter en mycket bra prestation från hela laget. Detta gjorde att flera funderingar suddades ut och att ett par kilon försvann från våra axlar.
 
Vi kom till spel med tre fulla femmor och med två nygamla ansiketen i tredje femman. Dels Daniel Wallette som snörade på sig för att vi skulle bli tre fulla femmor och även Jimmy Modén som gjorde sin första match för säsongen. De två bildade kedja med Calle Lövgren som fått tagit steget upp som forward och som var en av de bättre på planen igår.
 
Vi startar matchen ganska så bra och får ett klart övertag på Falköping som får försvara en hel del. Vi sätter hög press på dom och åker mycket skridskor. Falköping "skapar" ett par chanser, när vi slarvar i egen zon så får de sina chanser och de behöver inte jobba särskilt hårt för sina chanser med andra ord. Vi har med oss 1-0 in i andra perioden efter att Calle Lövgren gjort mål på ett friläge.
 
Vi snackar i periodpausen om att vi ska fortsätta att sätta hög press och gå på kropp för att trötta ut Falköping som redan efter första perioden såg aningen trötta ut. Vi pratar också om att snäppa upp koncentrationen och göra det enkla i egen zon för att inte bjuda på några chanser och släppa in motståndarna i matchen. 
Andra perioden är bättre än första och vi får en rejäl utdelning. Vi leder med 5-1 efter två spelade och vi är nöjda med både resultat och prestation. Vi spelar på 5 backar efter att Tobias Magnusson fått matchstraff efter att ha backat upp Martin Nordqvist som fick två mot sig. Helt rätt av Tobbe, dock något onödigt att inte hålla sig lite kallare och bara "plocka bort" spelaren istället för att försöka få full konfrontation. 
 
Tredje perioden vinner Falköping med 0-1. Inte bra. Det är vi som skapar chanserna och vi som håller i taktpinnen, men Falköping vinner perioden med 0-1. Mer behöver jag inte skriva om denna perioden.
 
Tar med oss in i serien: 
- Positiviteten. Hela laget hade väldigt bra "go" och gjorde varandra bättre genom positiviteten. Absolut något att ta med sig in i serien som inleds nästa vecka mot just Falköping. 
- Forechecken. Fantastisk forechecking gjorde att vi tröttate ut Falköping. Det är inte många som skulle kunna spela sig ur den forechecken i vår serie iallafall. 
- Jobbet var helt klart mycket bättre denna matchen än mot HCL senast. Det var inte bara hårt jobb i forechecken utan även i backchecken, alltså i hemjobbet. Det gjorde att Falköping inte alls fick många kontringar mot oss och det gjorde motståndarna ganska så ofarliga.
 
Stannar kvar i försäsongen: 
- Paniken i egen zon vid vissa tillfällen. Vi har mer tid i egen zon, och över hela banan egentligen, än vad vi tror. Det måste inte vara mottagning och passning direkt. Man har tid att kolla upp och träffa bladet på kompisen. Vi har en tendens till att få panik och bara skicka iväg pucken i blindo och det är så motståndarna brukar få sina lägen mot oss. Gratischanser har vi inte råd att ge bort i serien. 
 
Nu är det inte länge kvar. 8 dagar tills seriepremiären mot Blue Riders! Tack till alla i publiken som kom igår, fantastiskt roligt att det varit såpass mycket folk på träningsmatcherna! Hoppas ni fortsätter att komma och stötta oss i vinter.
 
// #10. Victor Svedberg.