www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Seger i genrepet!

Kategori: Allmänt

Ja det blev seger i genrepet mot Falköping med 5-2.
Efter många dåliga resultat och prestationer på försäsongen så fick vi äntligen vinna igen efter att vi slagit tillbaka Falköping med 5-2 och detta efter en mycket bra prestation från hela laget. Detta gjorde att flera funderingar suddades ut och att ett par kilon försvann från våra axlar.
 
Vi kom till spel med tre fulla femmor och med två nygamla ansiketen i tredje femman. Dels Daniel Wallette som snörade på sig för att vi skulle bli tre fulla femmor och även Jimmy Modén som gjorde sin första match för säsongen. De två bildade kedja med Calle Lövgren som fått tagit steget upp som forward och som var en av de bättre på planen igår.
 
Vi startar matchen ganska så bra och får ett klart övertag på Falköping som får försvara en hel del. Vi sätter hög press på dom och åker mycket skridskor. Falköping "skapar" ett par chanser, när vi slarvar i egen zon så får de sina chanser och de behöver inte jobba särskilt hårt för sina chanser med andra ord. Vi har med oss 1-0 in i andra perioden efter att Calle Lövgren gjort mål på ett friläge.
 
Vi snackar i periodpausen om att vi ska fortsätta att sätta hög press och gå på kropp för att trötta ut Falköping som redan efter första perioden såg aningen trötta ut. Vi pratar också om att snäppa upp koncentrationen och göra det enkla i egen zon för att inte bjuda på några chanser och släppa in motståndarna i matchen. 
Andra perioden är bättre än första och vi får en rejäl utdelning. Vi leder med 5-1 efter två spelade och vi är nöjda med både resultat och prestation. Vi spelar på 5 backar efter att Tobias Magnusson fått matchstraff efter att ha backat upp Martin Nordqvist som fick två mot sig. Helt rätt av Tobbe, dock något onödigt att inte hålla sig lite kallare och bara "plocka bort" spelaren istället för att försöka få full konfrontation. 
 
Tredje perioden vinner Falköping med 0-1. Inte bra. Det är vi som skapar chanserna och vi som håller i taktpinnen, men Falköping vinner perioden med 0-1. Mer behöver jag inte skriva om denna perioden.
 
Tar med oss in i serien: 
- Positiviteten. Hela laget hade väldigt bra "go" och gjorde varandra bättre genom positiviteten. Absolut något att ta med sig in i serien som inleds nästa vecka mot just Falköping. 
- Forechecken. Fantastisk forechecking gjorde att vi tröttate ut Falköping. Det är inte många som skulle kunna spela sig ur den forechecken i vår serie iallafall. 
- Jobbet var helt klart mycket bättre denna matchen än mot HCL senast. Det var inte bara hårt jobb i forechecken utan även i backchecken, alltså i hemjobbet. Det gjorde att Falköping inte alls fick många kontringar mot oss och det gjorde motståndarna ganska så ofarliga.
 
Stannar kvar i försäsongen: 
- Paniken i egen zon vid vissa tillfällen. Vi har mer tid i egen zon, och över hela banan egentligen, än vad vi tror. Det måste inte vara mottagning och passning direkt. Man har tid att kolla upp och träffa bladet på kompisen. Vi har en tendens till att få panik och bara skicka iväg pucken i blindo och det är så motståndarna brukar få sina lägen mot oss. Gratischanser har vi inte råd att ge bort i serien. 
 
Nu är det inte länge kvar. 8 dagar tills seriepremiären mot Blue Riders! Tack till alla i publiken som kom igår, fantastiskt roligt att det varit såpass mycket folk på träningsmatcherna! Hoppas ni fortsätter att komma och stötta oss i vinter.
 
// #10. Victor Svedberg. 

HCL - SIK

Kategori: Allmänt

Första derbyt för säsongen stod på lördagens schema och vi samlades tidigt för att kunna äta en gemensam lunch på villarestaurangen innan vi skulle möta upp HCL på deras hemmais. 
Vi saknar en del spelare men har ändå 14 spelare och två målvakter på plats. 
 
Vi snackade innan matchen om att Lidköping har ett ganska så ungt lag och att de med all sannolikhet kommer att vara ett skridskostarkt lag. Så var också fallet. Lidköping sätter hög press på oss och vi klarar tyvärr inte av detta och blir stressade och skickar ifrån oss pucken som gör att HCL får press på oss. Hela första perioden är katastrof defensivt och vi bjuder på säkert 5-6 riktigt bra lägen som Hallén gör strålande räddningar på. Hallén håller oss verkligen kvar i matchen och en ledning för Lidköping med 3-4 mål efter första hade absolut inte varit orättvist. Det står istället 0-0 i paus och det är i princip det enda positiva vi har med oss in i omklädningsrummet.
 
I andra perioden så inleder vi precis lika illa som första perioden inleddes och avslutades. Lidköping tar också ledningen när de skjuter ett skott från kanten och som de sedan slår in returen på. Efter detta så tar vi tag i taktpinnen och sista 12-13 minutrarna är helt klart våra minuter. Vi får även in en puck när Robin Lilja vispar till den framför kassen och får in den efter ett bra anfall. 1-1. Några fler mål har vi absolut bud på men problem med målskyttet har vi haft hela säsongen än så länge och pucken går inte in. 
 
Tredje perioden är jämn. Tycker dock att Lidköping vinner perioden på poäng när vi tar onödiga utvisningar och får spela en del boxplay. 5 mot 5 så har vi ett litet övertag men Lidköping får vassare chanser. Vi tar faktiskt ledningen i matchen när Lilja sprätter upp ett inspel i nättaket. Men som sagt så tar vi onödiga utvisningar och HCL kvitterar i powerplay. 
 
Matchen avgörs till sist på straffar där HCL sätter sina två första och vi missar våra två.
 
Ingen vidare klass: 
- Passningsspelet. Vi slår bort på tok för mycket passingar. 3-4 meters passningar sitter inte på bladet och vi får ingen vidare fart på spelet.
- Jobbet. Den största anledningen till att HCL vinner matchen enligt mig är helt klart deras arbetskapacitet, kontra vår. Backchecken, forechecken och duellerna är Lidköping hetare i för att de jobbar hårdare och vill mer än oss. As simple as that. Så får det verkligen inte vara, vi ska ALDRIG förlora en match pga. att det andra laget lägger ner ett hårdare jobb än oss. Vi representerar SIK och är det en "sån dag" då pucken inte är ens bästa kompis så kan iallafall lägga ner ett sjuhelvetes jobb! Det är det minsta alla kan begära av varandra.
 
Ljuset i tunneln: 
- Johan Hallén. Återigen en riktigt bra match av Johan som ser riktigt bra ut fysiskt. Viktigt i vinter!
- Små incidenter när vi sätter ett bra förstapass och kommer ur deras press. När vi gör detta, då är vi bra!
 
// #10. Victor Svedberg. 

En sämre fredagskväll

Kategori: Allmänt

Denna fredagen så var tanken att vi skulle ta bussen till Skillingaryd för att revenchera oss förra förlusten. Så blev inte fallet. Jag har varit med om ett par tråkiga fredagar men denna toppar den listan.
 
Vi anländer till Skillingaryds ishall 17 minuter innan matchuppvärmning. Alltså blir det en snabb genomgång och ett snabbt ombyte. Trots detta så gör vi en helt okej första period där vi skapar en hel del heta chanser men inte kan få in pucken. Det får däremot Skillingaryd som går till pausvila med 2-0. Vi har ändå en ganska så skön känsla med oss in i andra perren men den sköljs bort ganska omgående när Skillingaryd ökar på ledningen gång på gång. Det står 7-0! efter två spelade. Det ska bli en period vi snabbt ska glömma och gå vidare ifrån.
 
I tredje så vinner Skillingaryd perioden med 3-0 och matchen med 10-0. Ett förödande resultat och helgen kunde inte börja sämre.
 
För dåligt: 
- efter att vi släppt in ett par puckar så känns det som att vi slutar att tänka. Vi åker runt som yra höns och gör i stort sätt ingen nytta.
- Att släppa in tio puckar är alldeles för dåligt.
- Att inte göra ett enda mål är alldeles för dåligt.
- Ras. Vi måste kunna stänga igen kiosken när vi ligger under med 3-4 puckar. Det får inte rinna iväg såhär!
 
Bra: 
- Delar av första perioden.
- .
- .
- Johan Krause, godkänt!
 
 
Idag så ska Arvid, Ejdebäck och Gunnarsson få bekänna ordentligt med färg när de ska bli inkilade! Riktigt trevligt att få träffa alla lagkamrater när det inte endast handlar om hockey! 
Trevlig helg alla bloggläsare! 
/ #10. Victor Svedberg.