www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Marcus Persson

Kategori: Allmänt

Säsongen 14/15s kapten Marcus Persson är påskriven och klar för ytterligare en säsong i de svartorangea stället, vilket innebär att han kommer att representera Skara IK säsongen 15/16.
 
Det känns bra att vi i SIK har fått klart med Marcus såhär tidigt och stommen kan börja att byggas runtomkring honom tillsammans med andra.

Marcus är född 1992 och spelar back och har gjort ca. 7 säsonger i Skara IKs A-lag. Alltså är detta en rutinerad grabb som de två senaste säsongerna tagit ett par kliv framåt. Det förvånar mig att han faktiskt tog ett kliv framåt den säsongen vi förlorade så mycket, men det gjorde han. Marcus har goda ledaregenskaper, han är positiv i omkl.rummet, båset och ute på isen. Han har bra träningsnärvaro och ger alltid 100% på match som på träning. Detta har gjort att han har belönats med C:et på bröstet.
 
Det Marcus Persson har förbättrat sig på enligt mig är:
- Att han blivit mycket bättre med pucken. Det känns och ser ut som att han har blivit bekvämare med pucken. Slår inte bort några pass och hittar ofta bra lösningar över hela banan.
- Har blivit rejälare och det är inte många som kommer förbi honom en mot en. Jag vet själv hur det är att möta Persson och det är inte någon lirare som man kommer förbi i första taget.
 
Tänkte skriva någon gång i veckan i bloggen och presentera spelare för att hålla igång bloggen nu över sommaren och försäsongen. Har ni tips på vad jag kan skriva om här så är det bara att kommentera. Är det något ni vill veta eller funderar över så får ni inte vara blyga att fråga.
Inlägget om mig själv tänker inte jag skriva.
 
// #10. Victor Svedberg.