www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

När saker och ting inte går som man vill

Kategori: Allmänt

Nu kommer det, inlägg nummer 2. Det tog sin lilla tid men ibland så räcker inte riktigt tiden till. Så är det bara. Ni som följer oss ifrån ishallen, tidningen och hemsidan vet vad som har hänt. Vi har spelat 3 matcher. 1 seger och 2 förluster.  Första matchen blev en vinst mot HC Lidköping med 4-2. Ett klassiskt derby som var enormt rolig match att spela där jag tyckte HCL bjöd upp till en kul match. Vi hade en del problem med vårat försvarsspel och hade en vägg i målet, Rasmus Sundén som briljerade och gjorde att vi kunde knipa 3 poäng i premiären.
 
Näst på tur var Fotskäls Hc. Fotskäl hade bara ett sätt att vinna den matchen på och det var som de spelade. De slängde puckarna ur deras försvarszon och fick in chanspuckar i mitten och skapade bra lägen vilket dem också förvaltade. Inget fel i det. De gjorde allting rätt den kvällen och vi däremot gjorde allting fel. Vi ska slå dem 9 gånger av 10 men ställer man ut ett par skridskor och inte vill göra jobbet så följer resultatet ofta därefter. 
 
Igår kväll var vi i Borås och skulle spela mot seriefavoriten Borås HC. Ett bra lag på papper och ett bra lag på isen men vi åkte med inställningen att 3 poäng skulle hem till ladan. Men någonting skiter sig direkt. Alla gubbar va laddade men efter 6 minuter in i första perioden står det 3-0 till Borås och det känns hopplöst. Det är inte så att dem är så jävla bra att dem ska ha 3 mål direkt utan vi förtjänar inte bättre när vi spelar på ett sådant sätt och visar en sådan inställning där ingen följer våran matchplan, tyvärr. Matchen slutar 9-0 till Borås och nu är man nere med bägge fötterna på jorden igen.  Man kan antigen välja att glömma de två senaste matcherna eller så kan man ta lärdom i från dem. Vi MÅSTE ta lärdom så samma misstag inte upprepas. 

Jag brukar inte lägga energi på vad som skriks på läktaren av folk som "kan mer hockey än vi som spelar" men jag kan inte begripa på något sett hur man systematiskt hånar motståndarlaget från läktaren. Det var precis det som hände igår kväll, i Borås HCs hemmaarena. Det var alltifrån "tjockis" till "jävla sopa" och allt där emellan. Det var inte bara jag utan det var många som fick ustå sådan hån igår från dem som befanns sig på läktaren i den ekande tomma Borås Ishall.  Ett lag som kommer från allsvenskan och numera spelar i div3 kanske ska vara ödmjuka inför uppgiften istället. Mycket tråkigt. 
 
 

Säsongen 2016/17

Kategori: Allmänt

Hej alla SIKare
 
Då var det dags igen. I morgon fredag är det seriepremiör för Skara IK. Det har hänt en hel del sedan det senaste inlägget gjordes här i bloggen. För att snabbt summera. Nya tränare har tillträtt, Greger Walette, Thomas Lilja och Jimmy Krusell. En ny trupp har formats och det ser väldigt spännande.  Kommer att ge ett nytt inlägg nästa vecka förhoppningsvis där ni läsare får veta lite mera om dem nya i föreningen.  Sen sist har också denna bloggen blivit en prisbelönad sådan. Vi lyckades vinna 1:a pris i NordiBets tävling "folkpucken". Utmärkelsen vi fick var "Sveriges bästa lokalhockeyblogg" och det var mycket tack vare den tidigare skribenten Viktor Svedberg som numera har bytt klubb.  Iår är det tänkt att jag Calle, och Rasmus Sundén som gjort comeback ska hålla i rodret på bloggen. Rasmus har tidigare varit en flitigt skribent i bloggen.
 
Under en lång försäsong har vi varit en stor träningsgrupp som har tränat och slitit sen i slutet på Maj och det känns fantastiskt att man kan lägga barmarken bakom sig.  Vi har spelat ett antal träningsmatcher under försäsongen bland annat mot Tibro IK och HC Lidköping.  Matcher som både visat våra ljusglimtar och det som vi behöver jobba på.
 
För att tala om vad som väntas är det först och främst en Division 3 serie som väntar. Den innehåller i årets upplaga lag som Borås Hc, Nittorps IK och HC Lidköping. En helt klart bättre serie än vad vi spelade i under förra året. För att se en komplett serie. Följ länken: http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/7198
 
Finns så otroligt mycket att skriva om men jag väljer att hålla detta inlägget ganska kort. Som sagt, mer kommer.
 
Så glöm alltså inte, 19.30 i morgon. Då är det dags igen. Skara IK mot HCL. Det är derby, det är fredag och det är hockey i ladan. Kan det bli bättre?
 
Väl mött
/ #6