www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Uppstart!

Kategori: Allmänt

Femton kontrakterade spelare den 25 juni.
Två kontrakterade tränare.
Rykten hit och rykten dit.
 
Jag tror det är ca. 10 fler kontrakterade än vid samma tidpunkt förra året. Det är en bra blandning mellan de kontrakterade, två målvakter, nio forwards och fyra backar. Endel nyförvärv, men vilka är nyförvärven? Tänkte skriva lite om de olika nyförvärven här på bloggen, iallafall det jag vet och har sett ifrån dom. 
 
Anders Nordberg - Född 79. En 34årig tvåbarnsfar ifrån Boden, där han har spelat Allsvensk ishockey! Kom till våran grannklubb Lidköping säsongen 06/07 och gjorde direkt bra ifrån sig och hjälpte HCL ta steget upp till div.2 där han nästa säsong stod för 38 pinnar fördelat på 16 mål och 22 assist. 08/09 spelade han även i Grästorp och gjorde 23p på 27 matcher. Senaste säsongen var han i HCL men spelade dock bara 8 matcher men hann ändå med att göra 9 poäng. Anders, som nu är bosatt i Ardala två hus ifrån mitt eget här på Blåbärsstigen har alltså nu valt att skriva på för oss i Skara IK. Vad kan han bidra med? Rutin, framförallt rutin. Han har mycket erfarenhet inom ishockeyn och kommer vara nyttig speciellt för oss yngre i laget. Han är också som jag gjort klart för er lite längre upp, en poängspelare och vem tackar nej till det? Han får gärna göra en hel del poäng i vinter! Anders kommer att bära tröja #22 
 
Jesper Liljeblad - Född 87. Väldigt intressant spelare, en rightare med ett riktigt bra skott och fin skridskoåkning. Jesper, som är från huvudstaden spelade i ungdomen i Huddinges J18 och U16 och sedan i Hanviken/Tyresö som pendlade upp och ner mellan div.1 och 2. Hade sedan ett uppehåll på två säsonger men bestämde sig inför säsongen 11/12 att lira i HC Örnen i div.2 där han stod för 22p på 26 matcher. Nu de senaste två säsongerna har han haft ännu ett uppehåll men har nu bestämt sig för spel i Skara iochmed att han numera bor i Skövde med flickvännen. Jag hoppas och tror att Jesper, tillsammans med Anders kommer att ta ett stort ansvar och göra alla runtomkring sig bättre. Jag har sett Jesper lira lite (även om det bara var lite tvåmål på allmänheten) men jag tror att han kommer att vara en riktig poängmaskin, framförallt i Powerplay! Jesper kommer att bära tröja nummer 16. 
 
Sådär, bloggen lever iallafall och jag ska försöka finna tid till att blogga om de andra nyförvärven också. Tills dess får ni ha det så fint och ha en bra semester! 

Over and Out / #10 Victor Svedberg