www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

HockeyTrean Södra B, lite kort.

Kategori: Allmänt

Tänkte ta och dra igenom säsongen som varit. Min tanke är väl att jag ska skriva om grundserien först, All-Trean sen och till sist kvalet. Tre fina inlägg till er som fortfarande läser vår fina blogg!
 
Vi såg starka ut inför säsongen, vi hade gjort ett bra år innan, hade kvar stommen i laget och alla hade fått lite mer rutin. Vi hade förstärkt laget med spelare som Anders Larsson och Jonas Krantz som verkligen skulle sätta sin prägel på laget. 
 
Det var blandade insatser på försäsongen och vi hade nästan aldrig fullt lag utan de var en stomme på ca. 12-13 spelare som alltid var med och resterande 6-7 mannar jobbade, reste osv. Detta gjorde att vi vissa matcher förlorade väldigt stort. 
 
Serien startade vi genom att besegra Falköping Blue Riders med 7-2 på hemmais. En riktigt skön seger som skulle vara början till en fem matcher lång segersvit. Efter Falköping slog vi Tidaholm med 6-1, Fotskäl med 3-5 (där vi var riktigt illa ute och låg under med 3-2 inför sista perioden), Lidköping slog vi med 2-4 och sen kom första förlusten när Partille kom till Skara ishall. Vi vann skotten med 47-21 men torskade ändå matchen med 1-4. Hyfsat ineffektiva. Efter detta vann vi återigen fem raka matcher innan vi åkte på nästa nederlag, även denna gång mot Partille fast denna gången på bortais. En lite jämnare match skottmässigt, vi vann skotten med 30-26 och förlorade matchen med 2-1. Efter detta avslutar vi även med att förlora hemma mot Lerum efter straffar. Vilket inte gjorde så mycket då vi redan hade vunnit serien.
 
Värt att nämnas: 
 
- Partille: Alltid roliga och bra matcher mot Partille och det är ett motstånd vi har haft väldigt svårt för de två senaste säsongerna. Men iochmed att vi kommit före dom i allt de två senaste säsongerna så känns det ändå rätt bra. Vi fick ju faktiskt spöa Partille den sista matchen med hela 0-6. Helt fantastiskt! Denna säsongen så vann Partille tre av fyra möten mot oss. 
 
Bäst. Bäst powerplay, bäst boxplay och de bästa målvakterna. Det vi inte var först i var publikligan och poängligan totalt bland spelare. Men allt som hade med laget att göra så var vi bäst. 
 
Seriesegrare. De två senaste säsongerna så har vi i Skara IK vunnit vår div.3 serie och det hjälper oss mycket. Man får självförtroende och en vinnarkultur börjar byggas upp! Dock så gör inte seriesegern så mycket i nästa serie, det räcker egentligen att komma tvåa eller kanske trea för att ändå få spela All-Trean.
 
- HCL. Tycker det är märkligt att Hc Lidköping som gick ut i NLT och sa att de var seriens bästa lag på skridskorna osv kom sist i både grundserien och fortsättningsserien. Dock så gjorde dom riktigt bra matcher mot oss och vi fick verkligen kriga för att ta tre pinnar.
 
Det var första, nästa inlägg kommer någon gång under veckan. 
Ha det fint i vårsolen! 
/ #10 Victor Svedberg

Mindre rättvist

Kategori: Allmänt

För andra gången den gångna helgen så skulle vi åka buss till Göteborg för att lira match. Möte med Hisingen stod på schemat och Hisingen är verkligen inte något dröm-motstånd för oss. De sex senaste matcherna de två senaste säsongerna så har Hisingen stått som segrare efter sextio minuter. Men vi skulle sälja oss dyrt, det var trots allt spel om andraplatsen.
 
Första perioden inleder vi ganska bra och skapar en hel del chanser men pucken går in i nät. 1-0 gör Hisingen när vi har pucken i egen zon, misslyckas med att få ut den och istället får en Hisingenspelare pucken och kan friställa en polare framför kassen. 2-0 kommer ytterligare några minuter senare när Carl Olofsson får en klockren tackling i ryggen och blir liggandes skadad, trots detta så väljer Hisingen att spela vidare och domaren låter spelet fortgå. Ett avslut kommer och Hallén räddar pucken men blir sen överkörd av en Hisingenspelare som trycker in Hallén i målet. Ett otroligt konstigt mål och domaren godkänner målet. Riktigt frustrerande för oss när vi gör en riktigt bra period men förlorar den med 2-0.
 
I andra perioden så dödar vi ett boxplay efter ett par minuter och sedan får vi själva chansen i powerplay. Vi skapar riktigt farliga chanser och bland annat skjuter vi ett skott i ribban, tidigare hade vi även ett stolpskott. 3-0 kommer även det när det är vi som har pucken i försvarszon och spelar den rakt i gapet på en Hisingenspelare som kan sätta pucken i nät. Riktigt tungt, vi får ingen utdelning och det börjar bli riktigt frustrerande. Vi gör en riktigt bra andra period och vinner på poäng de två första perioderna. Tyvärr så är det ju målen som räknas och det gör vi inga i andra perioden.
 
I tredje fortsätter vi att skapa chanser och 3-1 kommer när Dennis Wallette kommer fri och gör mål, tolv minuter in i perioden. Åtta minuter att försöka göra något av detta. Vi fortsätter att bränna lägen och har två stolpskott till bland annat. Vi trycker på för reducering men närmare resultatmässigt kommer vi inte. Vi torskar ännu en gång mot Hisingen, denna gång med 3-1.
 
Bra:
- En riktigt bra bortamatch egentligen. Vi spelar disciplinerat och gör rätt beslut. Lite krångligt i egen zon ibland med Hisingen har inte många byten där de snurrar upp oss.
 
- Powerplayet när vi väl är inne i anfallszon var återigen bra. Mycket avslut och bra chanser. Tyvärr inga mål.
 
Pinsamt:
- Två av våra spelare får gå av matchen skadade och inte någon av de situationerna resulterar i utvisning. Fagerlind ska tackla en spelare som svarar med att ta upp händerna rakt i ansiktet på Fager. Han fick en rejäl smäll över näsan/ögat och såg riktigt tuff ut efter. Helt blå över hela ögat och ett sår på näsan. Carl Olofsson fick en tackling i ryggen och den spelaren ramlar sedan över Carl som gör att han skadar benet och få gå av. Tycker domaren var fantastiskt okonsekvent och gjorde många konstiga beslut.
 
Vinner inte matcher om detta händer:
- Hisingens alla tre mål görs efter att vi har pucken under kontroll i försvarszon. Det är farligast för Hisingen när vi har pucken i egen zon, inte när dom har det. Vi måste få ut pucken och jobba därifrån.
 
- När vi inte sätter våra chanser som vi skapar så blir det ingen vinst heller kan ja garantera. Vi skapar 3-4 chanser i varje period som bör resultera i mål.
 
Sist:
- Jag och Tobbe Magnusson stod som segrare i det sista quizet för säsongen. Vi kör nämligen ett quiz på varje bortamatch och förlorarna får göra ett nytt. De sista vinnarna får evig ära! #19 #10.
 
 
- Nu är det träning måndag och tisdag, sen avslutar vi mot Tibro hemma på onsdag. Hoppas att vi kan göra en bra match och avsluta snyggt. Andraplatsen går fortfarande att ta.
 
- På torsdag drar de flesta i laget till Sälen förresten, ska bli fantastiskt roligt att dra iväg med grabbarna!
 
 
Ha det fint!
// #10. Victor Svedberg
 
 

Rättvist till slut

Kategori: Allmänt

En fredagskväll skulle tillbringas i Isdala ishall i Göteborg för ett möte med Göteborgs IK, det andra denna veckan. Sist vi var i Göteborg för ett möte med GIK fick vi byta om i barracker, hämta upp underläge och sen förlora på straffar. 
Denna gången blev det annorlunda.. 
 
Första perioden gav oss lite känsla tillbaka om hur bra vi kan prestera när vi väl gör det vi snackat om innan matchen. Vi hade bra värderingar om när vi skulle styra och när vi skulle forechecka. 0-1 kommer efter sju minuter spel genom Jonas Krantz. Vi hade lite svårt att räkna in deras tredje och fjärdegubbe när vi backcheckade, men Johan Hallén i kassen var trygg och tog puckarna när vi släppte till chanser. 0-2 kommer efter ca. tretton minuters spel genom Johan Krause efter en snygg styrning framför kassen.
 
Vi är ganska så nöjda med perioden men backchecken var tvungen att bli bättre annars skulle vi bli straffade. Och straffade kan man verkligen säga att vi blev i andra perioden. Just det, en andra period som vi ännu en gång förlorar. Vi har inte vunnit många andraperioder denna säsongen det är ju en sak som är säker, speciellt inte på bortais. Vi tar tre klockrena utvisningar och bjuder in GIK i matchen som kan göra ett mål i PP och två i fem mot fem som gör att de vinner andra perioden med 3-0. 
 
När trejdeperioden är en minut gammal så gör de sitt andra mål i powerplay för kvällen. Tre minuter senare är det vår tur att sätta en powerplaypuck! Det är Dennis Wallette som gör 4-3 på en retur. Efter detta får Tobias Magnusson en 2+10 för checking to the head och GIK gör i efterföljande PP 5-3. Med tolv minuter kvar att spela gör Lilja 5-4 och vi går för en slutforcering. 5-5 kommer efter att vi dödat två boxplay och Viktor Andersson fått chansen i slottet och gjort mål. Vi får ännu en utvisning innan perioden är slut men den reder vi också ut. 
 
Matchen går till overtime och där går matchen fram och tillbaka. GIK är väl närmast att sätta segerpucken efter ett långt byte i vår zon. Domaren missar även säsongens klaraste highsticking när vi är på väg att få en tre mot etta. Inga mål i overtimen och precis som senaste matchen vi spelade i Isdala ishall så går den till straffar...
 
Hallén räddar första och sen skjuter Carl Olofsson utanför. Johan Hallén räddar även den andra pucken och när Krantz får chansen så sitter den i GIKmålvaktens vänstra kryss. Hallén tar självklart den sista straffen också vilket innebär att vi inte behöver lägga den sista straffen utan vi tar extrapoängen med oss hem till Skara. 
 
Utmärkt: 
- Återigen en vändning, denna gången så tappade vi faktiskt en ledning men vänder sedan matchen när det står 5-3. Starkt och välförtjänt!
 
- Vårt PP såg bättre ut än på ett bra tag. Vi fick avslut, vann andrapuckarna och kunde trycka ner GIK kanske så rejält vissa stunder. Ett steg framåt i powerplayet, helt klart. Två mål gjordes i PP. 
 
Trött på: 
- Att vi tar de här utvisningarna hela tiden.. Visst så kunde vi fått några till med oss, men utvisningarna vi får mot oss är nästan alla klockrena. Vi skjuter oss själva i foten, leker med elden, hugger med yxa i vår egen båt, ja, ni förstår. 
 
 
Nu är det träning idag lördag och imorgon drar vi till Göteborg igen och denna gången är det Hisingen som står för motståndet. Det är väl på tiden att vi slår dom, vi har inte gjort det denna säsongen...
Ha en fortsatt trevlig helg!
/ #10