www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

God jul!

Kategori: Allmänt

Hallå hallå ute i julstugorna!

Sedan förra helgen har vi uppehåll i serien och igår gjorde vi sista träningen innan en veckas julledigt för att samla ny energi i kropp, knopp och själ.

Vi gick på is i augusti och hade en försäsong där vi blandade och gav både vad gäller presation och resultat, detta till stor del pga att vi under hela försäsongen hade väldigt mycket skador och sjukdomar. "Jag har aldrig varit med om liknande" sa en våra tränare inför seriepremiären, av den anledningen låg vi inte i fas när det var dags för seriepremiär i början av oktober, det var svårt att sia om hur vi stod oss och hur bra vi var jämfört med seriekonkurrenterna.  

Men den oron verkade varit obefogad - vi tar fyra raka segrar i början av serien innan första plumpen kom hemma mot Partílle, för att sedan direkt hoppa på segertåget innan vi avslutade serien med två förluster varav en på straffar. Vi har inte samma spets och har inte skyfflat in lika mycket mål som under säsongen 2014/15, men istället har vi en större bredd på laget denna säsong och känslan är att när några haft det lite tyngre i vissa matcher är det några andra som klivit fram och burit laget. Vilket är väldigt positivt eftersom vi inte behöver luta oss på att några speciella spelare måste producera i varje match samt att en bred trupp är bra för att kunna vara som bäst i slutet av säsongen när det gäller som mest.  

Vi avslutar grundserien med lite stukat självförtroende och svårt att göra mål, vilket också syns i de två första matcherna i alltrean då vi förlorar vi Stenungssund och Hisingen. Resultaten är inte orättvisa i sig för båda lagen vi möter i inledningen är bra lag och lär ligga i toppen av AllTrean, men vi lyckas inte vända den mentala matchen utan får jobba i uppförsbacke i båda dessa matcher.

Efter dessa två matcher går vi samman och bestämmer oss i laget för att göra årets hittills bästa match i den avslutande matchen mot Rönnäng, vilket jag också tycker vi gör. Fart, finess och frenesi tillsammans med viljan att göra mål och att stå upp för varandra på ett bra sätt gjorde att vi kunde gå på uppehåll med en bra känsla i gruppen och att vi hakar på de andra lagen efter inledningen av denna AllTrea.

Den 8 januari drar AllTrean igång igen, drygt en månad senare är den slut och lag 1-4 spelar kvalserie mot division 2 medans lag 5-6 spelar play-off för att få spela kvalserie mot div2. Det är vad vi i Skara IK:s a-lag hoppas kunna ge er i julklapp, att 2016 spelas det på ett eller annat sätt kvalspel i Skara ishall.

För att avrunda det här inlägget bjuder vi också på fem snabba till våran egen Victor Svedberg om vad han helst vill ha under jul:

Hårda eller mjuka klappar: Mjuka

Köttbullar eller prinskorv: Köttbullar

Pepparkaka eller lussekatt: Lussekatt

Kalle Anka eller Karl Bertil Jonsson: Kalle Anka (…vet inte vad Karl Bertil Jonsson är)

Tomtefar eller tomtemor: Tomtemor, hon lagar godast mat.

 

 

Från oss alla spelare i Skara IK a-lag till er alla (publik, funktionärer, styrelsen, alla som jobbar kring a-laget, ungdomsspelare med föräldrar etc) vill vi säga - Stort tack för 2015 och ha en riktigt god jul!

 

Må väl, ha det gott och ta hand om er!

/#1