www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

God jul!

Kategori: Allmänt

Hallå hallå ute i julstugorna!

Sedan förra helgen har vi uppehåll i serien och igår gjorde vi sista träningen innan en veckas julledigt för att samla ny energi i kropp, knopp och själ.

Vi gick på is i augusti och hade en försäsong där vi blandade och gav både vad gäller presation och resultat, detta till stor del pga att vi under hela försäsongen hade väldigt mycket skador och sjukdomar. "Jag har aldrig varit med om liknande" sa en våra tränare inför seriepremiären, av den anledningen låg vi inte i fas när det var dags för seriepremiär i början av oktober, det var svårt att sia om hur vi stod oss och hur bra vi var jämfört med seriekonkurrenterna.  

Men den oron verkade varit obefogad - vi tar fyra raka segrar i början av serien innan första plumpen kom hemma mot Partílle, för att sedan direkt hoppa på segertåget innan vi avslutade serien med två förluster varav en på straffar. Vi har inte samma spets och har inte skyfflat in lika mycket mål som under säsongen 2014/15, men istället har vi en större bredd på laget denna säsong och känslan är att när några haft det lite tyngre i vissa matcher är det några andra som klivit fram och burit laget. Vilket är väldigt positivt eftersom vi inte behöver luta oss på att några speciella spelare måste producera i varje match samt att en bred trupp är bra för att kunna vara som bäst i slutet av säsongen när det gäller som mest.  

Vi avslutar grundserien med lite stukat självförtroende och svårt att göra mål, vilket också syns i de två första matcherna i alltrean då vi förlorar vi Stenungssund och Hisingen. Resultaten är inte orättvisa i sig för båda lagen vi möter i inledningen är bra lag och lär ligga i toppen av AllTrean, men vi lyckas inte vända den mentala matchen utan får jobba i uppförsbacke i båda dessa matcher.

Efter dessa två matcher går vi samman och bestämmer oss i laget för att göra årets hittills bästa match i den avslutande matchen mot Rönnäng, vilket jag också tycker vi gör. Fart, finess och frenesi tillsammans med viljan att göra mål och att stå upp för varandra på ett bra sätt gjorde att vi kunde gå på uppehåll med en bra känsla i gruppen och att vi hakar på de andra lagen efter inledningen av denna AllTrea.

Den 8 januari drar AllTrean igång igen, drygt en månad senare är den slut och lag 1-4 spelar kvalserie mot division 2 medans lag 5-6 spelar play-off för att få spela kvalserie mot div2. Det är vad vi i Skara IK:s a-lag hoppas kunna ge er i julklapp, att 2016 spelas det på ett eller annat sätt kvalspel i Skara ishall.

För att avrunda det här inlägget bjuder vi också på fem snabba till våran egen Victor Svedberg om vad han helst vill ha under jul:

Hårda eller mjuka klappar: Mjuka

Köttbullar eller prinskorv: Köttbullar

Pepparkaka eller lussekatt: Lussekatt

Kalle Anka eller Karl Bertil Jonsson: Kalle Anka (…vet inte vad Karl Bertil Jonsson är)

Tomtefar eller tomtemor: Tomtemor, hon lagar godast mat.

 

 

Från oss alla spelare i Skara IK a-lag till er alla (publik, funktionärer, styrelsen, alla som jobbar kring a-laget, ungdomsspelare med föräldrar etc) vill vi säga - Stort tack för 2015 och ha en riktigt god jul!

 

Må väl, ha det gott och ta hand om er!

/#1

Three points!

Kategori: Allmänt

Får börja med att be om ursäkt för det uteblivna referatet efter Hisingenmatchen. Det var en ganska så jämn match där Hisingen var aningen hetare än oss och hade stolpe in till skillnad från oss.
 
Jag går istället vidare till något roligare att skriva om, nämligen den första trepoängaren i All-Trean för säsongen. Den kom i hemmamatchen mot ett ungt Rönnäng. 
 
Vi startar matchen hyfsat piggt och det känns som att vi är ett helt nytt lag, både på isen och i båset där vi har en bra känsla och är positiva mot varandra. Som vi haft lite problem med de två första matcherna. Redan efter 2.32 så gör Jimmy Modén 1-0, assist från Krantz. Vi får även powerplay efter ca. fyra minuter och skapar en del chanser men lycka inte göra mål. Mål gör istället Rönnäng när man kvitterar i powerplay efter att vi tagit en hookinutvisning. Första perioden slutar 1-1, skott 8-7.
 
I andra perioden så tar vi tag i spelet mer och får lite längre anfall på Rönnäng vilket gör att de tar fler utvisningar. Vi gör ändå inte något mål men vad gör det när Robin Lilja efter 14 minuter trollar sig igenom hela försvaret för att tillslut sätta en foppa, I STOLPEN. Som tur är så håller jag själv mig framme på returen och kan stöta in 2-1, riktigt skönt och förjävla snyggt av Lilja som blev matchens lirare och fick bära den otroligt fula cykelhjälmen. Tre minuter senare så är Lilja igenom igen och rivs ner vilket resulterar i att det blir straff. Fagerlind får chansen men lyckas inte göra mål. 3-1 kommer istället minuten senare när Krantz stått för en bra prestation och Ejdebäck har drivit bra på kassen och slagit in 3-1! 3-1 efter andra perioden, skott 17-8.
 
Rönnäng reducerar efter tre och en halv minut i powerplay när vi haft med oss en 2+2 ifrån andra perioden. Vi klarar efter detta två numerära underlägen och gör efter detta 4-2. Vi har rätt bra koll på Rönnäng och dom skapar inte några riktigt heta chanser. Med tre minuter kvar att spela så gör Anders Larsson 5-2 efter ett riktigt snyggt anfall. Matchen slutar alltså 5-2 till oss och de tre första poängen är inspelade! Skott i tredje 11-14, totalt 36-29.
 
 
Skönt! 
- Tre poäng. Underbart att få en trea innan jul och inte gå på ledighet med noll poäng. Viktigt för självförtroendet hos alla grabbar!
 
- Vi släpper två puckar i boxplay men jag väljer ändå att berömma boxplayspelet. Vi täcker riktigt mycket skott och gubbar som Ejdebäck, Modda, Arvid, Sunesson m.fl. gör ett hästjobb!
 
- Positiviteten i båset var tillbaka. När det har gått emot oss så har vi haft en tendens till att bli arga på domare och varandra. Mot Rönnäng så var vi istället positiva mot varandra och då gör man varandra bättre. Viktigt. 
 
Måste tänka på: 
- Att åka och byta när vi har chansen. Rönnängs första mål kommer efter att vi vart inne länge, har haft chansen att byta, och inte vinner duellen i vårt sarghörn. Hade det varit pigga och fräscha grabbar där så släpper vi inte in den pucken. 
 
Går på julledighet och firar in det nya året med: 
- En go känsla och tre poäng. 
 
- Vetskapen om att det är julklappsutdelning imorgon efter trängen och lagfest och tennisturnering på lördag. Fantastiskt! 
 
- En skön självförtroendeboost. Rönnäng var absolut inte det bästa laget vi mött, men vi gör en bra match och det skapar en sorts harmoni i laget. 
 
Vi i A-laget vill önska er alla en riktigt skön jul och ett gott nytt år så ses vi i januari! Vi drar igång igen den 8/1 när vi möter Göteborg. 

Skara IK - Stenungsund

Kategori: Allmänt

En annan serieetta från grundserien i div.3, Stenungsund, kom på besök till Skara ishall på söndagseftermiddagen när All-Trean körde igång! Vi hade inte riktigt haft den ultimata uppladdningen eftersom det varit sjukstuga i laget i 2-3 veckor och då inte har kunnat träna och förbereda oss som vi hade velat. Dock så var det ett laddat SIK som åkte ut på banan, kanske lite för laddade.
 
Spelmässigt var allt inte allt helt åt skogen, men resultatet var desto sämre. Man skulle kunna argumentera för att vi skapade tillräckligt "heta" chanser för att göra åtminstonde 2-3 mål. Å andra sidan kan man också argumentera för att Stenungsund Stingers skapade tillräckligt mycket för att göra fler än deras tre mål denna kväll. 
 
Vi visste att Stenungsund är ett bra lag och att de kommer att tackla och ha högsta växeln i redan från början. Så blir också fallet när Stingers kommer ut i ett högt tempo och redan efter 02:50 gör 0-1. Detta efter att deras #97 som varit riktigt bra mot oss både de två matcherna förra säsongen och även den här senaste matchen, åkt upp med pucken och levererat pucken till målskytten. Efter detta så är det ett böljande spel där båda lagen skapar chanser. Dock så har Stenungsund fler skott men inte så många farliga. Efter att en Stenungsundspelare slashat på Hallén så går Tobias Magnusson dit och markerar, han får då ta emot flera slag mot ansiktet utan att själv dela ut något slag. Detta resulterar konstigt nog i en två+två minuters utvisning för Tobbe och endast en tvåa på deras kille. Stingers gör inte mål i sitt PP och det gör inte vi heller när vi får chansen. Vi skapar några riktigt heta lägen men lyckas inte göra mål, hade vi haft med oss 1-1 in i periodpausen så tror jag matchen hade sett helt annorlunda ut. Men vi får gå till pausvila med ett underläge med 0-1. Skott 5-11. 
 
Efter åtta minuters spel i andra perioden så tar vi på oss en utvisning i offensiv zon. Detta gör att vi släpper in 0-2 pucken i boxplay. En felträff som retsamt går in lågt vid Halléns vänstra stolpe. Jag tycker att vågen väger över till vår fördel i andra perioden och att vi är bättre i spelet fem mot fem och bör sätta dit någon puck men så blir det inte. Perioden blir istället ganska så sönderblåst när domaren är fruktansvärt sugen på att stå i centrum och ta utvisning för i princip allting. Riktigt tråkigt att det ofta blir såhär på denna nivån, men men. Andra perioden slutar även den 0-1 och resultatet är alltså 0-2 efter den andra perioden. Skott 14-11.
 
Tredje perioden är likt de första två väldigt sönderblåst. Vissa utvisningar är såklart solklara men vissa är ruggigt svåra att förstå sig på. Vi är löjligt dåliga på att hålla oss kalla och ska likt 11-12 åringar alltid ge igen för ett tjuvnyp. Vi är som bäst när vi får spela fem mot fem och bara trumma på. Det är inte lätt att göra mål och vinna matcher i utvisningsbåset. I slutet av perioden så tar vi ut målvakten i ett sista desperat försök, detta gör istället att Stingers kan punktera matchen och vinna med 0-3 efter periodsiffrorna 0-1, 0-1, 0-1. Skott i sista 3-8. Totalt 22-30.
 
Frustrerande: 
- Att vi aldrig kan få göra de här "skitmålen" som är så fruktansvärt viktiga för att få energi i laget och komma igång ordentligt. Krigar man och skapar chanser utan resultat så blir det rätt tröttsamt. Det känns, som jag skrev innan, som att vi bör ha skrapat ihop tillräckligt med chanser för att få göra ett par mål. 
 
- Att vi 9/10 gånger ska ge tillbaka för något som hänt tidigare. Får vi med oss en utvisning så är vi ofta där efter avblåsning och ordnar så vi får en utvisning vi också. Det är skillnad på att markera att man är där och att veva och slåss. 
 
Frågetecken: 
- Varför åker domaren runt och "hackar" på oss spelare? "käften" "sluta gnälla och lipa". Det är fan bland det värsta jag vet när en domare inte kan ta en diskussion utan gömmer sig bakom makten som en domare har. God kommunikation mellan spelare och domare är sjukt viktigt. 
 
Några anledningar till att inte bli helt rabiat: 
- Vårt boxplay. Vi har fått spela en hel del boxplay det senaste och vi har gjort det riktigt bra. Mycket uppoffrande spel och grabbar som krigar! 
 
- Forecheckingen vissa situationer. När vi väl bestämde oss för att forechecka, så fick vi ofta fast dom långt ner i anfallszon. Det var när vi hamnade lite på mellis, när vi varken checkade eller styrde som det blev helt bedrövligt enkelt för Stenungsund att spela/åka förbi oss.
 
Lite stats som inte talar för Skara IKs fördel: 
 
- 131 skott, på de fyra senaste matcherna.
 
- Fyra mål, på de fyra senaste matcherna. På 245 minuters spel. Tvåhundrafyrtiofem minuter. 
 
- 2.8% av våra 141 skott de fyra senaste har gått i mål. Boom! 
 
- 82 utvisningsminuter, på de fyra senaste matcherna. 
 
 
Ny match väntar på onsdag när vi möter ännu en serieetta, nämligen Hisingen. Som jag själv ser som favoriter i All-Trean. Blir en tuff och rolig utmaning.
 
// #10. Victor Svedberg.