www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Värre än ett London-derby!

Kategori: Allmänt

Precis hemkommen från jobbet och naturligtvis har jag fått reda på vår kvalgrupp under dagen. Vi kommer att ställas mot Hisingen, Göteborgs IK och inga mindre än Tibro IK. Herre min gud vilka matcher detta kommer att bli!
Det är detta vi har tränat hela sommaren, vunnit grundserien och kommit fyra i All-Trean för. KVAL! Kan knappt bärga mig.. Messengergrupperna gick varma när kvalgrupperna kom och det är ingen Skara IK spelare som inte är laddad, de kan ja säga! 
 
Motståndarna då?
Vi börjar med Hisingen. Hisingen är ett skridskostarkt lag som kör på fyra kedjor och därmed får riktigt bra fart i spelet. Hisingen är enligt min mening det laget som kan hantera "Göteborgshockeyn" bäst i div.3. Frågan är om de kommer att räcka till en div.2 plats? Hisingen kommer definitivt vara med i racet och tillsammans med Tibro bära favoritskapet. Hisingen slutade tvåa i vår All-trea och vi förlorade båda matcherna mot dom. 5-1 på bortaplan och 0-2 på hemmaplan. 
 
Göteborgs IK: Laget kom sexa i All-Trean och tog sig till kvalet genom att slå ut Falköping med 2-1 i matcher. Har en riktigt vass förstafemma där två av de tre spelarna i förstakedjan kom etta och tvåa i poängligan i All-Trean trots att laget endast kom på en sjätteplats. Men deras skickliga offensiv gör att defensiven drabbas, de är egentligen ett gäng rockstjärnor som älskar att anfalla men att försvara prioriteras inte. Ställer vi upp och styrar som vi gjorde den senaste matchen mot dom så är mycket vunnet, men underskattas ska de verkligen inte göra! 
 
Tibro IK: Går vi tillbaka i tiden ett par säsonger så lämnade ungefär halva dåvarande Skara IK-laget klubben för att testa lyckan i Tibro IK. Ett Tibro IK som till en början i div.2 gjorde bra ifrån sig men som i år har varit en besvikelse och alltså får kvala i ett negativt kval. Vår gamla assisterande tränare Andreas Adolfsson har snörat på sig skridskorna väl tajmat till kvalet. Det har alltid varit en viss rivalitet mellan klubbarna och efter att halva vårt lag lämnade SIK för Tiken så har rivaliteten knappast blivit mindre. Det är som ett möte mellan  Montreal och Boston, ett möte mellan Man United och Liverpool, eller ett möte mellan West Ham och Millwall. Ja, ni fattar, det kommer att bli fantastiska matcher mot Tibro. Ett Tibro som har kniven mot strupen med tanke på vilka lirare de har i laget. De hålls absolut som favoriter i kvalgruppen. 
 
Vi startar på fredag borta mot just Tibro. Hoppas att det kan bli upp mot 500 personer iallafall, med tanke på att BoIS och Skövde har lirat klart för säsongen så kan väl det locka en del extra också? 
 
Vi ses! 
/ #10. 
 

Fredag!

Kategori: Allmänt

Tjena! Sitter just nu och har lite rast på jobbet och funderar lite över framtiden och även den gångna säsongen. Så tänkte ta och skriva ett litet blogginlägg om mina tankar för tillfället.

Vi slutade som alla vet, på en fjärdeplats i All-Trean och det är en stor förbättring mot förra säsongens sjundeplats. Förra säsongen hade vi både Vänersborg och Hovås som var i en klass för sig och som denna säsongen inte gjort bort sig i div.2 heller. Denna All-Trea har varit lite jämnare, nästan bara Stenungsund som har stuckit ut ordentligt och varit väldigt bra, absolut inte omöjliga, men väldigt duktiga!

Vi låg näst sist med fem omgångar kvar och vi skulle få kämpa för att försöka komma på en play-off plats. Vem hade kunnat tro att vi med fem matcher kvar skulle komma fyra och vinna fyra av de fem sista och ta poäng i alla matcher?

 

Tar med oss in i kvalet: 

- Tre hållna nollor de tre senaste matcherna. Givetvis en skön självförtroendeboost, inte minst för den suveräna Johan Hallén. Självklart är det en boost för alla att inte släppa in mål, och knappt släppa till några farliga chanser. Ett bra försvar bidrar till en bra offensiv så småningom också, sätter vi de klara chanserna som vi får vilket brukar vara två, tre stycken varje period så bådar det otroligt gott med tanke på stabiliteten i defensiven.

- Positiva gubbar! Med de senaste resultaten så följer givetvis ett gött humör med. Ett bra go på träningar och matcher är A och O för att få med sig bra resultat. Och ett bra go blir det oftast när man får resultaten med sig. 

- Alla lag står på noll poäng när kvalet startar. Vare sig man har kommit från div.2, vunnit All-Trean eller tagit sig förbi ett play-off spel så står alla på noll poäng. Tidigare poäng spelar absolut ingen roll nu. 

 

De ryktas.. :

- Att ... "s"Calle Lövgren käkade pizza på Canton för första gången förra veckan och sa "Det är fanimej den godaste pizzan i stan". 

- Att ... Viktor Andersson ska beställa nya klubbor för femtioelfte gången denna säsongen. Gör han inte poäng på en match så beställs tre nya stickor direkt! Fast med dom otroligt känsliga handlederna så behövs det absolut senaste... 

- Att förra säsongens #16 briljerande på onsdagens träning och även kommer att göra det denna fredagskväll. 

Annat: 

- Tårta har det blivit efter varje träning de senaste veckorna. Massor av grabbar har fyllt år i laget vilket innebär att man ska köpa tårta till alla eller betala 500 kronor till böteskassan. Inte nog med de så fick vi tårta av Linda också som ett lycka till inför kommande kval och som ett tack att vi tagit oss dit. Hon är allt bra hon, vår ordförande!

- Om man bortser från själva träningarna så har #20 spenderat ungefär 15 minuter i omkl.rummet totalt under de senaste 7-8 träningarna. Orsaken till att #20 vill hem så otroligt fort är inte alls något mysterium, den goa grabben i hörnan har nämligen fått order om att skynda sig. Av vem? nja, det låter vi vara osagt. 

- Pingisturneringen i omkl.rummet börjar att gå mot sitt slut och en efter en åker ur turneringen. Semifinaler väntar och vem som blir pingiskungen 15/16 återstår att se... 

 

Ha en trevlig helg! 

/ #10. 

 

Pratstund med tränaren N.S

Kategori: Allmänt

Ett kval stundar och då passar det väldigt bra att ta tempen på vår tränare Niclas Svedberg. Spelarbloggen mötte tränaren efter tisdagens träning som innehåll ett bra tempo och med siktet inställt på kvalserien.

Niclas Svedberg, ett kval ligger ungefär en och en halv vecka bort, Hur känns det?
Vi kommer till kvalet med en väldigt bra känsla där tron är att vi kan rubba vilket lag det än blir.
Hur är läget i truppen?
Väldigt bra. Någon förkylning med räknar med att alla finns tillgängliga nästa fredag.
Det ser ut som vi får Tibro, Hisingen samt vinnaren av Playoff 1 i vår kvalserie. Kommentar på detta?
En rolig grupp. Hisingen är ett bra lag men absolut inget omöjligt motstånd. Tibro kommer från hockeytvåan och ska vara det bättre laget men har förlorat en del så omöjliga ska dem inte vara. Oavsett vilket det fjärde laget blir så är ju Tibro jättefavoriter och om det inte skulle klara sig skulle de vara en skräll.
Vad är ambitionen i detta kval och hur långt tror du Skara IK kan gå?
Ambitionen för mig är att alltid vinna. Med 6 matcher på 2 veckor måste man komma väl förberedd och pricka rätt i formkurvan och görs detta så har vi alla möjligheter
Vad ser du som Skara IKs främsta hot mot motståndarna?
Vår defensiv har tagit oss hit plus att vi under säsongen bara blivit bättre och bättre. Vi har fortfarande inte gjort en 100 % match men det kommer nu i kvalet.

Som sagt så kommer uppdateringar på bloggen angående kvalet och vad som händer fram tills det drar igång, så håll ögonen öppna.
Vi i laget vill också passa på att tacka supportrar och sponsorer, folk kring laget som har varit med och bidragit till att vi tagit oss så långt som vi nu har gjort. Nu väntar det roligaste på hela året. Vi räknar med minst lika bra stöd nu när det ska avgöras.

Ha en helt underbar onsdag. / #6