www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Träningshelg

Kategori: Allmänt

Ja nu sitter jag här framför TVn efter träningshelgen, ganska trött i kroppen efter en träning i fredags, tre stycken igår lördag och två stycken imorses som avslutades med en match mot Blue Riders tidigare idag söndag.
På lördagen var vi inte fyra fulla femmor på träningarna och vi fick då träna mycket teknik och kamp, målvaktsträning var det också. Imorses (söndag) avverkade vi två pass där första var mycket fart och fläkt och andra mycket powerplay och boxplay. Det var mycket detaljer som vi jobbade med och det behövdes inför seriestarten som är på fredag borta mot Lerum. 
 
Skara - Blue Riders.
Det tar 3-4 byten innan vi kommer in i matchen och då kommer vi in i matchen rejält. Vi får långa anfall och skapar bra chanser, riktigt bra go i laget! Att vi har tränat powerplay visar sig direkt när Viktor Andersson sätter 1-0 på vårt första PP försök. Vi drar på oss utvisningar runt minut 14-15 som såklart gör att Blue Riders kommer in i matchen och får några avslut på mål som Hallén klarar galant. Vi har en puck i mål precis när klockan slår 20:00 i första perren men domaren dömer bort det. 1-0 efter första perren med 16-9 i skott till vår fördel.
 
I andra perioden ökar vi tempot lite till och har ännu längre anfall, vi tar avslut och vi kommer först på de lösa puckarna som gör att Falköping får jobba länge och hårt i egen zon många gånger. Det där sista som krävs för att sätta dit pucken finns tyvärr inte. Viktor Andersson, som för andra gången i PP hittar nät och vi har 2-0 och god kontroll på matchen. Tror vi. Vi slarvar och drar på oss utvisning igen och efter ca. 4-5 sekunder i Falköpings PP så gör de mål, ett högt skott från blålinjen med bra trafik framför kassen gör att Hallén inte ser ett smack och pucken sitter i klyket. Falköping är inte värda målet men mål gör de iallafall, så är det. 2-1 efter två lirade perioder och 13-4 i skott till oss.
 
Vi startar tredje perioden väldigt intensivt och efter ca. fem minuter blir Fager ren med målvakten efter slarv av Falköping och även bra jobb av Fager själv. Fager, som brukar vara vass på frilägen lurar målvakten och sätter en backhand högt i taket, 3-1! Ett PP-mål till gör vi, kapten Persson avlossar en handledare från blå som Fager styr in bakom Skara IK fostrade Gunnarson i Falköpingsmålet. I 5 mot 3 sätter Falköping 4-2 och hoppet lever för dom men släcks ganska snabbt när Fredrik Johansson kommer en mot en och skjuter ett överraskande skott som går in i bortre stolpen. 5-2 blir 5-3 med ca. 30 sekunder kvar, så blir också slutresultatet för dagen. Seger för oss i genrepet med 5-3. Skotten 4-6 i tredje perioden och i hela matchen 33-19.
 
Trevligt, bra, skoj, positivt, roligt, överraskande, ser bra ut inför seriestarten:
- PP-spelet. Tre mål i powerplay får väl ses som godkänt eller? Ett lag som ska gå långt i vinter måste ha en fungerande powerplay! 
- På tal om att gå långt, vår målsättning med säsongen är att framförallt ta oss till alltrean, och sen får vi se vad som händer efter det men till alltrean ska vi!
- Långa anfallen. Som jag skrivit tidigare så fick vi väldigt långa anfall som tröttade ut Falköping rejält. Kan vi lära oss att utnyttja det ännu bättre så ska vi ha dödat matchen redan i andra perioden. 
 
Kan bli bättre, bör bli bättre, inte så bra, mindre bra, negativt: 
- Utvisningarna. Funkar inte att vi har 3-4 tvåminutare varje period. Blir jobbigt för de åtta som är tänkta att lira boxplay.
- Värderingarna. Vår tanke är att vi vill spela oss ur vår egen zon, vi vill hitta bladet på en kompis och sedan komma ur zonen. Ibland måste vi faktiskt bara använda sargen eller bara slå en icing så vi får börja om. Blev lite rörigt ibland.
- Insläppta mål. Vi ska inte släppa in tre mål denna matchen. I de två första perioderna har de knappt avslut eller några farligheter överhuvudtaget. Ett turmål gör dem men de är sånt som händer. Vi måste vara aggresivare i försvarzon och inte låta moståndet skjuta i slottet. Skott utifrån plockar våra målvakter enkelt.
 
Alltså, 5! dagar kvar till seriepremiären. Vi i Skara IK är laddade, är ni? 
 
 
/ #10 Victor Svedberg
 

Revansch

Kategori: Allmänt

Det finns matcher då det absolut inte händer något och 90% av publiken hellre skulle stannat hemma och kollat på bonde söker fru samtidigt som de snaskat på ett gäng ostbågar. Jag tror inte att någon skarasupporter som var i hallen igår hellre hade gjort detta utan att de tyckte det var kul att se oss lira puck.
 
Första perioden innehåller det mesta och framförallt mål. Puustinen släpper två puckar i sitt vänstra kryss men det spelar inte så stor roll med tanke på att vi gör fem mål framåt i samma period. I ställningen 2-2 så tar Tuusa på sig en utvisning och i detta boxplayet hinner vi göra både 3 och 4-2. Tuusa hinner knappt komma in på banan innan vi hänger 5-2 också. Om det är bra från vår sida eller om Uddevalla gjorde det dåligt eller en blandning, det låter jag vara osagt. 5-2 har vi iallafall med oss ifrån första perioden. Vi är dock inte nöjda utan vi vill ha fler mål och framförallt prestera bättre ändå. Vi kände att vi hade mer att ge. Vi kände att vi var stabila bakåt eftersom vi endast släppte till fyra skott, men vi ville ha mer framåt som sagt. 
 
I andra perioden så trycker vi på ännu mer och vi hinner göra ett gäng mål innan Uddevalla sprattlar till och reducerar till 7-3. Vi gör efter det 8-3 men det är Uddevalla som får göra det sista målet för kvällen när de gör 8-4 i PP när Otto sitter i utvisningsbåset. I tredje perioden så spelar vi boxplay nästintill hela perioden. Calle Lövgren sätter en tackling i bröstet på en kille som faller rakt ner på baken. Konstigt nog så döms Calle till 5+20 för tackling i ryggen som vi tycker är väldigt konstigt iochmed att killen ramlar på rumpan. Robin Lilja får även han 5+20 för knätackling. Domaren ser inte situationen men dömer ut Lilja efter att hela Uddevallabåset ställt sig upp. Inte jätte konstigt med tanke på att det var en knätackling. Vi åker även på endel konstiga tvåminutare men det är inte så konstigt, det är ofta konstiga domslut när en viss domare dömer. 
 
BRA! 
- Åtta mål framåt är inte fy skam, faktiskt väldigt bra. Mycket olika poänggörare också.
- Vinst! Vi behövde det.
- Styrspelet som vi tränat på under veckan funkade väldigt bra och det kändes nästan aldrig farligt i Uddevallas uppspel
- Boxplay, vi tränade endel på det under veckan och det fick vi även göra igår och det funkade riktigt bra. Extra plus till Philip Tuusa i boxplay. 
- En fjärdekedja med en 99a en 98a och en 97a som alla har Skara IK som moderklubb. Mycket speltid fick de också!
 
Förbättras: 
- Vi måste agera istället för att reagera i vissa situationer.
- Måste lära oss att föra matcher nu när vi möter lite "sämre" lag än förra säsongen. Vi måste lära oss att sätta tempot och inte gå ner i motståndarnas tempo.
 
Nu ska jag på möte! Sen väntar ännu en arbetsdag för att sedan tillbringa hela helgen nere i hallen då vi har träningshelg som avslutas med match i hallen mot Blue Riders från Falköping!
ha det!
 
/ #10 Victor Svedberg
 
 
 

Nederlag

Kategori: Allmänt

Efter att ha varit uppe bland molnen efter segrar mot både Skillingaryd och Falköping så har vi under de två senaste veckorna verklingen kommit ner på jorden efter dubbeltorsk mot HCL och nu senast mot Uddevalla.
 
Uddevalla var inte bättre än oss, verkligen inte och inte Lidköping heller. Vi har oss själva att skylla och enbart oss själva för att vi förlorat. Vi gjorde en bra period i varje match och det var andra perioden. Mot Uddevalla var det Henri som höll Uddevalla kvar i matchen. Vi hämtade om ett 0-2 underläge till 2-2 och hade bud på mycket, mycket mer men pucken ville inte in samtidigt som Henri gjorde en riktigt bra match! Henri stod alltså i Uddevalla pga. att Uddevalla hade alla sina målvakter på sjuklistan.
 
Låt oss iställlet blicka framåt mot en ny härlig hockeyvecka med endast fredag ledigt. Uddevalla hemma på onsdag och Falköping hemma på söndag. Revanch ekar i allas huvuden efter senaste nederlaget mot Uddevalla. Vi ska visa att vi är något att räkna med i vinter. En seger behövs på onsdag för att få upp självförtroendet igen. Vi lär oss av de senaste förlusterna och nu fokuserar vi framåt istället.