www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

#7 Viktor Andersson

Kategori: Allmänt

Dags att intervjua/presentera ytterligare en spelare som varit trogen Skara IK hela sin hockeykarriär. Killen som till en början varit en hårt jobbande tredje center som under de senaste två säsongerna tagit ett jättekliv till att bli en riktigt viktig spelare i laget som ofta gör poäng. Denna kille tar också ett stort ansvar på isen genom sin 6års erfarenhet som han skaffat sig med A-lagströjan på i Skara. Mina damer och herrar låt mig presentera - Viktor Andersson #7 - 

 

 

 

1: Vem är Viktor Andersson?

Jag är född 1991 och bor i Skövde där jag på högskolan läser till Maskiningenjör. Jag har spelat i SIK hela karriären.

2: Du är en av de ledande spelarna i laget, hur ska du bidra på bästa sätt?

Jag försöker bidra med den rutin man skaffat sig och visa vägen på isen. Jag försöker också driva på alla och se till att laget håller fokus o tempo på träningar samt matcher. Vi har haft en ganska behaglig resa än så länge i serien men sen när det tuffar till sig o de viktiga matcherna kommer i en eventuell All-trea, det är då det är extra viktigt att leda laget o visa vägen.

3: Vem blir årets överraskning?

Många har tagit stora kliv sen förra säsongen, många tippade Johan Krause till att bli en överasking och jag tycker att han har levt upp till förväntningarna med råge. Men jag skulle ändå vilja lyfta fram Philip Tuusa som gör ett jättejobb i boxplay och har utvecklat sitt spel utan puck oerhört mycket.

4: Vad säger du om inledningen i serien?

finns inte så mycket att säga, nivån på de andra lagen är inte bra!

5: Vi har ju haft en bra powerplayspel i början, vad är anledningen?

Vi har två stycken riktigt bra pp-formationer med många skickliga spelare som hittar lösningar på det mesta, sen har vi varit bra på att vinna andrapuckar vilket gjort att vi kunnat behålla tryck o skapa oreda i motståndarnas boxplay. Det är oftast när man vinner andrapuckarna som de farligaste chanserna dyker upp.

6: Hur laddar du upp inför en match?

Försöker ta en promenad några timmar innan matchen och sen är det nog som många andra, äta och sova bra. Tycker även det är viktigt att göra en bra träning dagen innan det är match och ha ett bra tempo.

7: Detta visste vi inte om Viktor Andersson:

Vunnit Gothia cup i Jesper Liljeblads favorit sport innebandy.

8: Vad tycker du om de "nya" tränarna?

Dom har gjort det riktigt bra o det märks inte att det är deras första säsong som huvudtränare på seniornivå. Tydlig spelidé och alla i laget har tydliga roller. De är inte rädda för att ge spelare chansen.

9: Vad är ditt personliga mål med säsongen?

Att SIK spelar i div.2 nästa säsong.

10: Vad gör du helst utanför hockeyn?

Tittar mycket på hockey, på sommaren blir det en del fotboll också. Sen gillar jag även att dricka ett par bärs med polarna.

5 snabba:

1: Mariestad BoIS eller Skövde IK? Hatar båda.

2: Hund eller katt? Katt

3: Blondin eller brunett? Blondin

4: "hemmamatch" eller "bortamatch" du förstår vad ja menar - Hemmamatch

5: mål eller assist? Mål.

Ny fråga! Jag skriver tre personer och du ska välja en du vill gifta dig med, en du vill mörda och en du vill ligga med och även motivera varför. Här kommer personerna:

Victoria Beckham, Alexander ovechkin och prinsessan Madelene

Gifta mig med: Madelene, framtiden är då säkrad och middag med svärföräldrarna kan bli oerhört spännande.

Ligga med: Victoria Beckham, hitta en snyggare MILF o vi kan kanske diskutera saken.

Väljer att mörda Ovechkin. Är det något jag hatar så är det när en ishockeyspelare inte backcheckar, Ovie ser nog ut som ett frågetecken om du frågar honom vad backcheck är. Spelar ingen roll att Fagerlinds Gud är Ovie. han ryker. 

 

Tack o hej! 

// #10 Victor Svedberg

PS. Se till att alla kommer ner till hallen nu på fredag då vi tar emot Lerums BK som verkar ha fått fart på masikneriet, hoppas på en tuff och rolig match! På återseende. 

Sjätte raka

Kategori: Allmänt

Ja då var det dags att summera söndagens match borta mot Ramberget då. Med manfall på träningarna i veckan och därav lite sämre speed på träningarna så hade vi verkligen förberett oss för en tuff drabbning när vi skulle åka till Hisingen och spela mot serietrean i något som de kallade ishall. Ramberget saknade folk som kunde sitta i speekerbåset och Skara IKs tillresta supportrar fick då ställa upp och det var fler Skarabor i hallen än va det var Göteborgare. 
 
Vi startar matchen lite halvdant och spelet är böljande första 3-4 minutrarna, vi har redan hunnit med att ta ledningen när Johan Krause kommit fri och stänkt in 0-1. Inte långt därefter kommer även 0-2. Vi börjar här känna att vi är ganska mycket bättre än Ramberget och det gör att moståndarna kommer in i matchen och skapar ett par lägen som nästan borde fått ett bättre öde. Vi sätter både 0-3 och 0-4 innan vi går till pausvila. Vi är inte riktigt nöjda i periodpausen. Vi vet att om vi gör det vi ska, åker skridskor, backcheckar stenhårt och inte fuskar så kommer vi få massor med chanser.
 
I andra perioden så startar vi väldigt slappt och Ramberget reducerar både en och två gånger. Det blir en positiv effekt på oss i Skara konstigt nog. För efter Rambergets 2-4 så lägger vi in en högre växel och börjar göra det vi ska. 2-5 och 2-6 sitter i nätet inom en minut och där känns det som matchen är avgjord, men vi fortsätter att pumpa på. Vi går på 6 backar och 11 forwards och det gör att Ramberget inte orkar stå emot mer. Vi vinner andra perioden med 2-6 och har en ledning med 2-10 inför sista perioden.
 
Redan i slutet av andra perioden så hade Ramberget tröttnat och åkte runt och letade efter gruff och tacklingar. Det blev inte bättre i tredje perioden utan vi fick verkligen hålla ögonen högt för att inte bli överkörda. Spelet är mer böljande i tredje perioden och chanser skapas åt båda håll men det är vi som får de bästa chanserna och som förvaltar dom bäst. Vi vinner till slut överlägset mot Ramberget med 2-13 och tar sjätte raka segern!
 
bra: 
- Tretton mål gjorda framåt i en halvdan match för oss, det är riktigt bra. 
- 50% i PP. Trevligt! 
- 48 skott på mål.
- Tillresta publiken, alltid kul att se er där!
 
 
Kalle Anka:
- Att Ramberget endast har en kille som sitter i speekerbåset och måste värva från vår publik. Kalle Anka varning.
- Serietrean förlorar med 2-13. Vet inte om det säger mest om dom eller om oss egentligen?
 
Tre stjärnor * * * 
* Johan Hallén. Trygg och säker i målet och gjorde ett par svettiga räddningar! Kul att ha två bra målvakter, det gynnar oss i längden.
** Carl Olofsson/Markus Persson. Jobbar mycket i det tysta, enkla första pass och är väldigt rejäl och aggresiva i försvarszon, svårt att komma förbi dom.
*** Robin Lilja. Svår för motståndarna att läsa av, tar skott från konstiga vinklar och är ständigt ett hot. Får oftast ut pucken vid blålinjerna också. 
 
Håll utkik i bloggen i veckan då en intervju/presentation kommer ut!
 
// #10 Victor Svedberg 

Tobias Magnusson

Kategori: Allmänt

Dags för ännu en intervju/presentation av en spelare i Skara IK. Denna gång är det #19 Tobias "Tobbe" Magnussons tur.
 
Tobbe, som varit trogen Skara IK i hela sitt liv är en back som främst är känd för sina defensiva egenskaper där han är otroligt följsam, svår att komma förbi och även duktig på att täcka skott. Viktiga egenskapar för en back. Denna säsongen så har Tobbe utvecklat sitt offensiva spel, med ett snabbt första pass och bra speed under fötterna så har han tagit ännu ett kliv. Han vågar stå upp vid blålinjerna mer nu också när vi har forwards som backcheckar stenhårt. Tobbe är en viktig spelare i årets Skara IK precis som han varit de senaste säsongerna. 
 
Säsongen 11/12, en säsong efter att Tobbe gjort debut i A-laget så mötte Skara Värnamo första gången i playoff 1 och åkte på stryk med 2-1 i matcher. Året efter när Skara IK lyckades få revansch och tvålade till Värnamo med 2-0 i matcher och sedan fick stryk i playoff 2 av Tyringe med en Otto Larsson i laget, så är det faktiskt inte många som vet eller kommer ihåg att Tobbe då bildade första backpar tillsammans med Rasmus Einesson. Tobbe har alltså trots sin unga ålder mycket rutin när det gäller A-lagsspel. Han är inne på sin femte säsong i Skara IKs A-lag och här nedanför bilden får ni ett gäng frågor följt av de klassiska fem snabba! 
 
 

1: 5 raka segrar nu och vi går som tåget, Vad är anledningen?

Vi har ett bra lag på pappret och vi lever verkligen upp till det på isen än så länge. Sen är sammanhållningen och stämningen mellan såväl spelare, tränare och materialare alltid god, det bidrar givetvis!

2: Hur ska vi göra för att fortsätta spela såhär bra? 

Fortsätta att ta en match i taget och vara ödmjuka. Inte börja kolla på poängligor eller alltrean utan forsätta ta match för match och se till att vinna den.

3: Hur är din roll i laget, vad kan och bör du bidra med? 

Spelar defensivt och försöker täppa till bakåt så får kedjekamraterna sköta det framåt. Bidrar gärna till bra stämning i omklädningsrummet också.

4: Beskriv dig själv som spelare: 

Inte speciellt (alls) tung men ändå fysisk. Försöker sätta igång spelet snabbt ifrån egen zon så jag kan få åka och byta.

5: Vad är det bästa med skara IK? 

Sammanhållningen och alla kompisar, nya som gamla.

6: Hur kommer det sig att du ofta är i slagsmål och gruff på isen? 

Jag håller väl på med en del småsaker för att irritera motståndarna. Om dem sen blir lite argare än vad jag hade tänkt så är jag inte den som lägger mig i fosterställning och blundar tills det är över.

7: Hur förbereder du dig inför match? 

Försöker sova någon timme mer än vanligt och dricker vatten hela dagen. Väl på plats i ishallen får jag avstyra Lövgren och Ottos försök att ta över omklädningsrummet med elektropop och annan fjollmusik.

8: Berätta om tacklingen du fick mot Partille? (Det du kommer ihåg) 

Jag spelade iväg pucken till en medspelare, minns inte vem, och sen small det mot huvudet och jag låg på isen med spelare omkring mig som sa åt mig att ligga kvar. En kraftig hjärnskakning och 11 timmar på akuten på Östra Sjukhuset blev iallafall resultatet, roligare fredagskvällar/nätter har jag definitivt upplevt men det blev iallafall 3 poäng!

9: När du inte jobbar och inte spelar hockey, vad gör du då? 

Träffar kompisar och ganska ofta spöar man Persson på FIFA eller NHL.

10: Detta visste vi inte om Tobias Magnusson: 

Redig och skötsam, har koll på allt i sitt liv och är alltid trevlig och skötsam. Glädjespridare. Svärmorsdröm. Pojkvänsmaterial!

 

5 snabba

1: borta eller hemmamatch? Hemma!

2: spela powerplay eller boxplay? Spelar helst båda. 

3: Stockholm eller Göteborg? Götlabörg.

4: slagskott eller handledsskott? Slagskott till icing.

5: svart eller orange tröja? Svart! 

 

Då var det klart, se till att sprida bloggen och hjälpa oss att få mera läsare! Referat efter varje match hittar ni här och annat smått och gott.

// #10 Victor Svedberg