www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Tvåkronan

Kategori: Allmänt

Det är en ångestfyll dagen efter-känsla efter en förlust. Vi har gnällt och beklagat oss och snörvlat och skrikit och varit förbannade, på gränsen till vansinniga över att vi inte fått med oss ett enda litet poäng på de tre senaste. Partille, Stenungsund och senast igår Vänersborg som vi egentligen bör ha haft med oss MINST sex poäng. Om inte alla nio. Det är sällan jag känner mig deppig och nere när det vankas helg men det gör jag idag. Det är sällan det är jobbigt att gå upp och jobba en fredag men det var det idag. Det är sällan ett lag kan spela så bra som vi gör men ändå inte få med sig några poäng. Jag och de flesta andra i laget känner oss tomma. 
 
Med de dryga 450 i publiken gör att vi får lite mer energi än vanligt och matchen startar vi bra. Alla tre femmor skapar kallabalik framför VHCs kasse i sina första byten men inget mål. Istället är det Vänersborg som tar ledningen, ja, precis, i powerplay. När jag en dag tidigare suttit och skrivit att vi inte ska ta några onödiga utvisningar så gör jag det själv, komiskt nog. Vi kvitterar inte mindre än 39 sekunder senare när Lilja driver på kassen och slår in sin egna retur. Matchen fortsätter att gå fram och tillbaka och det är Vänersborg som återigen tar ledningen genom deras gallerskalle kapten. 1-2 slutar perioden med skotten 15-16.
 
Tre minuter in i nästa period så kommer ett backskott och med mycket trafik framför kassen så har Vänersborg utökat sin ledning till 1-3. Uppförsbacken blir brantare, men vi vet att vi har vänt matcher förut och vi skulle göra allt för att göra det igen. När det har gått 15 minuter av andra perioden så står det nämligen 3-3 på tavlan. I samma byte dock så gör Vänersborg 3-4, oerhört psykologist. I slutet av perioden så drar vi på oss flera konstiga utvisningar och får inleda den tredje perren med spel 3-4 och senare 3-5. 
 
Vi reder ut boxplayet väldigt bra och nästa utvisning är Vänersborgs. Vi lyckas inte göra mål i powerplayet men nästan direkt efter att de har blivit fulltaliga så sitter 4-4 när Tobias Magnusson gör ett riktigt bra jobb framför kassen. Vi tar sen på oss ännu en utvisning när vi är lite slöa i backcheckingen och då gör VHC 4-5 och lite senare även 4-6. Vi reducerar till 5-6 men orkar inte skapa något ordentligt tryck när vi plockar ut keepern utan att Vänersborg kan avgöra matchen i tom kasse. 5-7 slutar matchen.
 
 
Bra: 
- 25% i PP är ändå godkänt.
- 450 i publiken är också ganska bra med tanke på att HF hade ca 600 personer på sin match samtidigt. 
- Att gång efter gång hämta upp underläge är starkt. Även om vi till sist förlorar.
 
Bedrövligt skit dåligt:
- Den ena linjemannen (nämner inga namn) är just LINJEMAN men har ändå genom säsongen tagit flera tvåminutersutvisningar på oss. Förstår inte vad han har emot oss. Johan Krauses "holding the stick" tar t.ex. linjemannen så att det blir spel 4-4 istället för 5-4 för oss. Det roliga var att vi hade ett uppspel vid det tillfället, tror inte att Krause tar tag i VHCspelares klubbor när han åker i ett uppspel. Pajasvarning. 
 
- Att vi släpper in 7 baljor funkar inte. En del mål är alldeles för enkla när vi helt och hållet får hjärnsläpp och tappar markering på de spelare som har farligast lägen. 
 
- #19 i Vänersborg åker efter matchen och "tackar" oss genom att kalla oss för det kvinnliga könet och att vi är filmare som inte tål några tacklingar. 
 
- Flera andra spelare säger också massa skitsaker fast på engelska. Iochmed att 50% av Vänersborgs lag är köpa från utlandet så blir det så. Vore riktigt PINSAMT om Vänersborg inte går upp. De har flera spelare som är betalda vad jag har fått höra. De har tjecker, slovaker, serber mm.. Tror inte att dom har åkt till Vänersborg gratis för att spela i div.3. 
 
- Appropå tacklingar så var det 4 tacklingar som satt i huvudet på Skaraspelare. Inte ett enda matchstraff utan bara tvåminutersutvisningar. 
 
Vi får ändå tacka alla i publiken som kom och stöttade oss idag, superroligt med en klack också. Det vill vi se fler gånger! 
Hoppas att matchen var underhållande även om vi inte vann.
 
// #10. Victor Svedberg.
 

Inför VHC

Kategori: Allmänt

Vi glömmer det som har varit nu och ser fram emot kvällens drabbning mot Vänersborgs HC. Det är tvåkronasmatch och vi hoppas på mycket folk i publiken och mycket fart och fläkt på isen. Motståndet står Vänersborg för som vi haft många tuffa och roliga matcher mot genom åren, men då har det främst varit i div.2. Ikväll är det nästan en "måste match" tar vi inte tre poäng ikväll så måste vi troligtvis gå obesegrade resten av matcherna som är kvar. 
 
 
 
Hur vinner vi?
- Vänersborg har ett riktigt bra powerplay och gjorde två strutar på oss i just powerplay förra matchen där vi gjorde en riktigt bra match men fick se oss besegrade med 4-3. Vi har snackat en del om deras PP och vi har några tankar på hur vi ska stoppa dom. Det blir en nyckel ikväll
 
- Enklast vore väl om vi inte tar några utvisningar egentligen men ..
 
- Måste sätta våra lägen! Vi har skapat otroligt mycket bra och många chanser det senaste men inte gjort så mycket mål, det måste lossna ikväll.
 
- Sätter hög press. Kommer ihåg från förra mötet att de hade backar som verkligen inte tyckte om när man satte press på dom och smällde på. Det får bli mer av det ikväll.
 
- Vårt eget PP. Vi tränade PP på träningen igår och det såg hyfsat ut från båda våra PPfemmor och vi hoppas att vi kan sätta ett par mot VHC senare idag.
 
- Sjätte spelaren. Nu när det trolitgvis blir lite fler folk i publiken så kanske det kommer att skrikas och klappas en del idag. Det hoppas vi verkligen på! 
 
Det är alltså tvåkronasmatch och ni behöver inte betala ett enda jota för att komma in och se på oss svartorangea. Så ta med er släkt och vänner och kom till ishallen i Skara 19:00. 
 
Här är de företag/privatpersoner som pröjsar två kronor för varje person som sticker in näsan ikväll! 
 
1. Peter Gustavsson
2. Borga Plåt AB
3. Fam Svedberg
4. Peter & Eva Svensson
5. Bengt Dahlgrens Skövde AB
6. EA Åkeri
7. PNP Bygg AB
8. Coop i Skara
9. Coop resturangen 
10. Falköpings Mejeri
11. Gelins-KGK AB
12. CADTEC I STOCKHOLM
13. Skaraberg Bygg AB
14. Bilia Skara
15. AWW Betong Produkter AB
16. Milan Pizzeria
17. Tell Ölanda AB 
18. Vianor AB
19. Mattipset i Skara AB
20. Astro Sweden AB
21. Träff golv & Färg
22. "JP:s Reparation o Service i Lundsbrunn AB"
23. FH-Bygg 
24. Clazzeman
25. Stig Abelsson
26. Stena Recycling AB
27. Mor & Mormor Hallén
28. Imtech Elteknik AB
29. Sörens Golvtjänst
30. Ståhls Maskinuthyrning
31. Fihn Optik
32. Banken Hår o Hud
33. Fonus
34. Ergotech Inredningar AB
35. Axvalls Byggentreprenad AB
36. MK Bussresor AB
37. Brandt Ford Mazda
38. Salong MalinG AB
39. HSB Nordvästra Götaland
40. Rocco
41. Guld Städ AB
42. OffiTech AB
43. Smart Förvaring 3300 AB
44. Svennas Åkeri i Lundsbrunn AB
45. Samuels Farmor, Mormor & Morfar
46. Jokarjo AB
47. Aberdeen Beauty of Sweden
48. STC Training club
49. Wallgrens Rör AB
50. Potatisboden HB
51. Juul Solli
52. Grävtjänst i Götene AB
53. Svensk Dansbandsmusik i Skara
54. MittBroderi i Hjo
55. Salong RoséMarie Skövde
56. Tobias Andersson
57. Campaff AB
58. Schenker AB
59. Kuvärett
60. Fam Fagerlind
61. Jocke o Jonas GOLVTJÄNST AB
62. Biloman HB (Pizzeria Empoli)
63. Fam Löv Konsult AB
64. Jan o Liv HB
65. IAC
66. Skara Glasmästeri
67. Kinnekullegården
68. Screen text
69. Grönsakshuset Skövde
70. Lundblads rör
71. Skara Entreprenad & Uthyrning
72. ICA Munken Skara
73. Nordbergs Hovslageri AB
74. Skara Däck & Fälg
 
Tack allihopa! 
 
Vi ser nu fram emot en kalaskväll i Skara Ishall!!! VÄLKOMNA.
 
// #10. Victor Svedberg.

Ännu en förlust

Kategori: Allmänt

Vi förlorar mot Stenungsund med 2-3. Vi förlorar matchen som vi egentligen borde vunnit. Vi skapar fler och bättre chanser än vad dom gör. Jag tycker det är riktigt svårt att sammanfatta förlustmatcher såhär. Vi var det bättre laget men vi vinner ändå inte, det kanske räcker att skriva så? Nej, får försöka. 
 
Vi kommer ut hårt och sätter prägel på matchen direkt. Vi skapar en del fina chanser men målen uteblir. Vi spelar bra även i powerplay och skapar chanser där. Stingers får problem när vi sätter hög press och de får kasta ifrån sig puckar som vi är först på. När vi backcheckar så får vi ofta fast dom och kan vända på spelet snabbt igen. Första perioden slutar 0-0 och skotten blir 13-7 till oss.
 
Efter ca. tre minuter in i andra perioden så är det Stenungsund som tar ledningen när en puck från blå kastas in som ser ut att gå långt utanför men som styrs in av nummer 97 som var riktigt bra matchen igenom. Mycket i Stenungsund kretsade runt #97 och han gjorde en riktigt bra match, låg bakom allt i det offensiva spelet. När vi återigen får spela PP så kommer kvitteringen. Otto skjuter från blå och med bra skymning så sitter 1-1. Två minuter senare så tar tyvärr moståndarna för kvällen tillbaka ledningen när ett slagskott från blå i powerplay slinker in. Andra perioden slutar 1-2, skotten 13-13.
 
I tredje perioden så är vi det bättre laget rakt igenom tycker jag. Vi kvitterar efter 7 minuter och efter det så fortsätter vi att skapa chanser som vi gjorde hela matchen. Dock är vi riktigt dåliga på att göra mål för tillfället. Stenungsund avgör med 4 minuter kvar och den andra raka förlusten är ett faktum. Otroligt surt!
 
Ändå ganska bra: 
- Att vi är det bättre laget och skapar flest chanser är ju bra. Men just nu så studsar inte pucken vår väg och vi är lite klena framför moståndarnas mål. 
- Powerplayen såg bra ut idag, vi gör dock bara ett i PP men det såg bättre ut än matcherna innan.
 - Fortsätter vi att skapa såhär mycket så kommer det att lossna. Gör t.ex. Lilja något mål så tror jag att han kommer göra ett par till av bara farten..
Frågetecken: 
- Ottos utvisning när han enbart tacklar ner en moståndare är horribel! Domaren skakar först på huvudet och sen när han märker att spelaren ligger kvar så tar han ut Otto två minuter för boarding. Riktigt konstig utvisning. 
- Får man spela direkt efter att man blivit avblåst för att ha varit skadad? Om jag har rätt så tror jag inte att man får det, men men. 
- När ska det vända? När ska vi få de "enkla" målen. Jag tycker att vi jobbat på riktigt bra både mot Partille och Stenungsund men vi kan verkligen inte göra mål på våra chanser.
 
Hoppas att vi kan få det att lossna nu på torsdag då det är 2kronas match hemma mot Vänersborg. Vi kommer att fortsätta kriga hela vägen! Vårt mål är fortfarande att ta oss till kvalet. 
 
/ #10. Victor Svedberg.