www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Tvåkronan

Kategori: Allmänt

Det är en ångestfyll dagen efter-känsla efter en förlust. Vi har gnällt och beklagat oss och snörvlat och skrikit och varit förbannade, på gränsen till vansinniga över att vi inte fått med oss ett enda litet poäng på de tre senaste. Partille, Stenungsund och senast igår Vänersborg som vi egentligen bör ha haft med oss MINST sex poäng. Om inte alla nio. Det är sällan jag känner mig deppig och nere när det vankas helg men det gör jag idag. Det är sällan det är jobbigt att gå upp och jobba en fredag men det var det idag. Det är sällan ett lag kan spela så bra som vi gör men ändå inte få med sig några poäng. Jag och de flesta andra i laget känner oss tomma. 
 
Med de dryga 450 i publiken gör att vi får lite mer energi än vanligt och matchen startar vi bra. Alla tre femmor skapar kallabalik framför VHCs kasse i sina första byten men inget mål. Istället är det Vänersborg som tar ledningen, ja, precis, i powerplay. När jag en dag tidigare suttit och skrivit att vi inte ska ta några onödiga utvisningar så gör jag det själv, komiskt nog. Vi kvitterar inte mindre än 39 sekunder senare när Lilja driver på kassen och slår in sin egna retur. Matchen fortsätter att gå fram och tillbaka och det är Vänersborg som återigen tar ledningen genom deras gallerskalle kapten. 1-2 slutar perioden med skotten 15-16.
 
Tre minuter in i nästa period så kommer ett backskott och med mycket trafik framför kassen så har Vänersborg utökat sin ledning till 1-3. Uppförsbacken blir brantare, men vi vet att vi har vänt matcher förut och vi skulle göra allt för att göra det igen. När det har gått 15 minuter av andra perioden så står det nämligen 3-3 på tavlan. I samma byte dock så gör Vänersborg 3-4, oerhört psykologist. I slutet av perioden så drar vi på oss flera konstiga utvisningar och får inleda den tredje perren med spel 3-4 och senare 3-5. 
 
Vi reder ut boxplayet väldigt bra och nästa utvisning är Vänersborgs. Vi lyckas inte göra mål i powerplayet men nästan direkt efter att de har blivit fulltaliga så sitter 4-4 när Tobias Magnusson gör ett riktigt bra jobb framför kassen. Vi tar sen på oss ännu en utvisning när vi är lite slöa i backcheckingen och då gör VHC 4-5 och lite senare även 4-6. Vi reducerar till 5-6 men orkar inte skapa något ordentligt tryck när vi plockar ut keepern utan att Vänersborg kan avgöra matchen i tom kasse. 5-7 slutar matchen.
 
 
Bra: 
- 25% i PP är ändå godkänt.
- 450 i publiken är också ganska bra med tanke på att HF hade ca 600 personer på sin match samtidigt. 
- Att gång efter gång hämta upp underläge är starkt. Även om vi till sist förlorar.
 
Bedrövligt skit dåligt:
- Den ena linjemannen (nämner inga namn) är just LINJEMAN men har ändå genom säsongen tagit flera tvåminutersutvisningar på oss. Förstår inte vad han har emot oss. Johan Krauses "holding the stick" tar t.ex. linjemannen så att det blir spel 4-4 istället för 5-4 för oss. Det roliga var att vi hade ett uppspel vid det tillfället, tror inte att Krause tar tag i VHCspelares klubbor när han åker i ett uppspel. Pajasvarning. 
 
- Att vi släpper in 7 baljor funkar inte. En del mål är alldeles för enkla när vi helt och hållet får hjärnsläpp och tappar markering på de spelare som har farligast lägen. 
 
- #19 i Vänersborg åker efter matchen och "tackar" oss genom att kalla oss för det kvinnliga könet och att vi är filmare som inte tål några tacklingar. 
 
- Flera andra spelare säger också massa skitsaker fast på engelska. Iochmed att 50% av Vänersborgs lag är köpa från utlandet så blir det så. Vore riktigt PINSAMT om Vänersborg inte går upp. De har flera spelare som är betalda vad jag har fått höra. De har tjecker, slovaker, serber mm.. Tror inte att dom har åkt till Vänersborg gratis för att spela i div.3. 
 
- Appropå tacklingar så var det 4 tacklingar som satt i huvudet på Skaraspelare. Inte ett enda matchstraff utan bara tvåminutersutvisningar. 
 
Vi får ändå tacka alla i publiken som kom och stöttade oss idag, superroligt med en klack också. Det vill vi se fler gånger! 
Hoppas att matchen var underhållande även om vi inte vann.
 
// #10. Victor Svedberg.