www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Denna och nästa säsong

Kategori: Allmänt

Det är klart att Skara IK spelar div.3 nästa säsong. Det är klart att de assisterande tränarna Daniel Walette och Nicklas Svedberg tar över huvudansvaret för IK:s A-lag nästa säsong. Jag tror personligen att det kommer bli bra, ett nytt tänk med två unga tränare, bra! Å andra sidan om det inte går bra så kan det bli väldiga skriverier runt att det är två såpass unga tränare som tränar ett A-lag. Fast jag tror och hoppas på att det kommer att bli bra!
 
 
 
Det har varit en säsong som vi har tagit lärdom av men också en säsong som vi ska försöka glömma rent resultatmässigt. Majoriteten av laget gjorde sin första riktiga a-lagssäsong med mycket speltid. Möte mot tempostarka och skickliga lag har varit en bra erfarenhet för hela laget för att kunna utvecklas. Det var ett riktigt ungt och oerfaret lag som åkte ur div.2 och att spela i div.3 nästa säsong kommer inte vara enkelt det heller. Men alla får träna över sommaren, bli äldre och utvecklas för att kunna ta ytterligare ett kliv i utvecklingen tills i höst. Försäsongen börjar för övrigt i maj, pistol någon?
 
 
"Div.3 är en dåligt serie" och "Det finns inte många bra lag i trean" har man hört ofta det senaste, men grejen är den att div.3 kommer att vara en riktigt bra serie nästa säsong, Vi, Töreboda, Vänersborg, Motala, Lidköping och Uddevalla är några lag som kommer att spela i trean och det är absolut inga dåliga lag. Vänersborg som värvade ihop mer än halva laget åkte ur div.2.
 
Positivt med div.3:
- Derbyn! Förmodligen Falköping, Lidköping och Töreboda. Riktigt kul då Skara IK inte ofta möter de två förstnämnda.
- Tisdag och speciellt FREDAGSMATCHER. Kan säkerligen locka lite mer publik vilket jag verkligen hoppas, att åka till Lidköping en fredagkväll och spela inför mycket publik skulle vara riktigt skoj.
- Nystart, Vi behöver inte vara rädda för att misslyckas. Kan endast se möjligheter.
- Kan ge fler yngre chansen. Jag tycker själv att det var riktigt synd att det inte blev något U16Elit, det hade kunnat bli en förändring kring hela klubben. Yngre spelare runt om i skaraborg hade säkert gått till SIK för att spela elit. Fjärde femman i alaget kunde då bestå av de 5 bästa från u16elit och J18 lagen. Synd.
 
Positivt med den gångna säsongen:
- Lagkänslan, alla har alltid varit positiva och glada även fast vi torskat. Det har inte varit svårt och tråkigt att åka ner och träna utan det har tvärtom varit roligt.
- Många tog trots allt ännu ett hopp framåt i utvecklingen, t.ex. Viktor Andersson och Anders Larsson.
- Efter jul var vi fyra femmor på träningarna.
- Säsongen är över. Haha.
 
Ha en bra vår och sommar så hörs vi kanske i höst!
// #22