www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Denna och nästa säsong

Kategori: Allmänt

Det är klart att Skara IK spelar div.3 nästa säsong. Det är klart att de assisterande tränarna Daniel Walette och Nicklas Svedberg tar över huvudansvaret för IK:s A-lag nästa säsong. Jag tror personligen att det kommer bli bra, ett nytt tänk med två unga tränare, bra! Å andra sidan om det inte går bra så kan det bli väldiga skriverier runt att det är två såpass unga tränare som tränar ett A-lag. Fast jag tror och hoppas på att det kommer att bli bra!
 
 
 
Det har varit en säsong som vi har tagit lärdom av men också en säsong som vi ska försöka glömma rent resultatmässigt. Majoriteten av laget gjorde sin första riktiga a-lagssäsong med mycket speltid. Möte mot tempostarka och skickliga lag har varit en bra erfarenhet för hela laget för att kunna utvecklas. Det var ett riktigt ungt och oerfaret lag som åkte ur div.2 och att spela i div.3 nästa säsong kommer inte vara enkelt det heller. Men alla får träna över sommaren, bli äldre och utvecklas för att kunna ta ytterligare ett kliv i utvecklingen tills i höst. Försäsongen börjar för övrigt i maj, pistol någon?
 
 
"Div.3 är en dåligt serie" och "Det finns inte många bra lag i trean" har man hört ofta det senaste, men grejen är den att div.3 kommer att vara en riktigt bra serie nästa säsong, Vi, Töreboda, Vänersborg, Motala, Lidköping och Uddevalla är några lag som kommer att spela i trean och det är absolut inga dåliga lag. Vänersborg som värvade ihop mer än halva laget åkte ur div.2.
 
Positivt med div.3:
- Derbyn! Förmodligen Falköping, Lidköping och Töreboda. Riktigt kul då Skara IK inte ofta möter de två förstnämnda.
- Tisdag och speciellt FREDAGSMATCHER. Kan säkerligen locka lite mer publik vilket jag verkligen hoppas, att åka till Lidköping en fredagkväll och spela inför mycket publik skulle vara riktigt skoj.
- Nystart, Vi behöver inte vara rädda för att misslyckas. Kan endast se möjligheter.
- Kan ge fler yngre chansen. Jag tycker själv att det var riktigt synd att det inte blev något U16Elit, det hade kunnat bli en förändring kring hela klubben. Yngre spelare runt om i skaraborg hade säkert gått till SIK för att spela elit. Fjärde femman i alaget kunde då bestå av de 5 bästa från u16elit och J18 lagen. Synd.
 
Positivt med den gångna säsongen:
- Lagkänslan, alla har alltid varit positiva och glada även fast vi torskat. Det har inte varit svårt och tråkigt att åka ner och träna utan det har tvärtom varit roligt.
- Många tog trots allt ännu ett hopp framåt i utvecklingen, t.ex. Viktor Andersson och Anders Larsson.
- Efter jul var vi fyra femmor på träningarna.
- Säsongen är över. Haha.
 
Ha en bra vår och sommar så hörs vi kanske i höst!
// #22
 
 

Matchen och matchen

Kategori: Allmänt

 7-1 efter 7 minuter in i tredje, så var matchen avgjord. Vi vinner ännu en gång mot grabbarna från Linköping. Det är en match med mycket mål, mycket utvisningar och mycket känslor. Linköping gör allt för att försöka störa oss. Till och med deras tränare står och skriker könsord osv till oss på planen. Trots allt detta så har vi br
-a koll på matcheno och vi vinner till slut med 7-4.
 
Fantastiskt: 
- Fagers hattrick.
- Vi gör 7 mål på en match. 13 på två. 
- andra kedjan med Lilja, Amnér och Larsson har hittat rätt. viktigt inför dagens möte. 
- 101 utvisningsminuter. Faktiskt lite kul.
- Johan Hallén.
 
 
 
Inte så fantastiskt: '
- Linköpings uppträdande. 40-50 åriga gubbar som står i båset och skriker könsord till oss. Även spelarna, riktigt löjligt.
- Knätackling på Viktor och sedan en spark mot honom.
- 102 tappra i publiken. Ni som inte var där se till att komma ikväll.
- släppa 7-1 till 7-4. 
 
Det var allt om matchen i torsdags och jag tänker istället börja skriva lite om matchen idag. Ljungby som vann sist mot Töreboda och som spöade oss med klara 4-0 är det som kommer till Skara idag. Storväxt lag med mycket äldre spelare med rutin. 
 
Medicinen för att slå Ljugby:
- De flygande anfallen blir viktiga. Blir vi fast i anfalsszon så är Ljugby bra i sin försvarszon eftersom de har såpass stora backar som har det lättare att försvara när vi snurrar runt än om vi kommer i flygande anfall. 
- Inte ta några onödiga utvisningar som vi gjort de här två matcherna mot Linköping. De har ett hyfsat bra powerplay, Ljugby.
- Sätta chanserna vi får och vara riktigt effektiva. 
- Vårat powerplay, viktigt att vi gör det bra.
- Backchecken, Ljungby anfaller med hela laget, inte bara 2-3 stycken utan med alla 5. Så det gäller att alla 5 som är inne jobbar hem och hittar någon att markera. 
 
Se till att ta med tjejen, brorsan, killen, systern, mormor, morfar, farfar, farmor och allihopa till hallen klockan 16:00 idag.
Skara IK - Ljugby. 
 
/ Victor Svedberg #22
 

Victory!

Kategori: Allmänt

"Äntligen seger, Skara IK!" Står det i dagens SkLT och ja, ÄNTLIGEN! Vi har haft 8-10 matcher under säsongen där vi borde kunnat kamma hem åtmindstonde 1 pinne, men icke. Det skulle krävas 37 raka nederlag innan vi tog vårt pick o pack med i bussen till Linköping för att efter 60 minuter stå där som segrare och låta Chelsea Dagger spelas på högsta volym i omklädningsrummet!
 
 
 
Vi startar matchen med bra disciplin och får ut puckarna från egen zon hela tiden och det resulterar i att vi får två mot ettor och tre mot tvåor. Krantz sätter första, Anders andra, Calle tredje sen sätter Krantz fjärde och femte. Vi leder med 0-5!! efter drygt 12 minuters spel. Galet. Är det Linköping som är helt under isen eller är det att vi är riktigt bra? Skulle säga en blandning av båda. Efter 13:40 sätter Linköping 1-5 efter att vi slarvat i mittzonen. 1-5 står perioden ut. 
 
I andra perioden får vi !7! tvåminutare emot oss, endel klara och endel mindre klara. Konstigaste domslutet för kvällen var när domaren har en avvaktande utvisning på Linköpingspelare samtidigt som Lilja får en armbågstackling rakt i ansiktet. Hela vårt bås ställer sig och skriker, helt normal reaktion efter en såpass ful tackling. Domaren väljer då att ta bort utvisningen som var avvaktande på Linköping och istället ge oss en tvåa på grund av våran reaktion. Rent ut sagt en jävligt konstig situation där de borde varit två utvisningar och 5 mot 3 spel för oss som istället slutar med 5 mot 4 spel för Linköping. Oacceptabelt! Andra perioden slutar 2-0 till Linköping.
 
Efter den usla andraperioden där vi spelar boxplay mestadels av perioden så lyckas vi knyta ihop säcken i tredje perioden och Modén kan avgöra efter att Linköping tagit på sig en utvisning när de är för många spelare på banan. En riktigt jävla skön seger mot Linköping, det är efterslängar och tacklingar som de hoppar in i med armarna högt hela tiden och det är ändå vi som får utvisningarna. Vi lyckas iallafall komma hem med en seger och tre friska poäng. Kommer ihåg att i vårt bås så var det blod lite överallt, men det var den nivån domaren la. Iallafall för Linköping. Domaren tillät lite väl mycket saker som kunde resulterat i svåra skador. Några spelare fick fläskläppar, lårkakor osv. Det var extra skönt att få tvåla till Linköping efter detta och vi spelar mot dem imorgon igen, gäller att vi är förberedda på hårt spel. 
 
UNDERBART: 
- Seger.
- 100% i Powerplay, läs igen, 100%! 
- Seger.
- 6 mål.
- Seger.
- Första perioden, 0-5 efter 11:56.
- Modén, Krantz, Hallén och Walle. Gubbarna visar vägen.
- Seger.
- Äntligen sätta chanserna som vi haft varje match men inte riktigt fått dit dom.
- Töreboda och Ljungby spela lika efter full tid, Töreboda vann senare i sudden.
 
Not so good: 
- Domarinstatsen.
- Anders lårkaka.
- Domarinsatsen.
- Andra perren. 
- Ge Linköping chansen i andra perioden istället för att döda matchen.
- Domarinsatsen.
- Släppa in 4 mål när vi leder med 0-5. 
 

 
"Äntligen seger, Skara IK!" Ja fy, äntligen. Nu ska vi bara hålla oss på detta spåret. 
Kom och stötta oss imorgon damer och herrar, 19:00 i Skaras ishall. 
Skara ik -  Linköping. 
 
// #22 Victor Svedberg