www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

#7 Viktor Andersson

Kategori: Allmänt

Efter Rasmus Sköld och Oliver Pettersson så var det dags för en aning äldre herre att lägga pennan på pappret och skriva sin namnteckning för att tillhöra Skara IK säsongen 15/16. Det är nämligen en av de två bröderna från Öglunda. Killen som har flest andra assist i hela Skara IK och som numera bor i Skövde och konkar runt på högskolan med en tjej under varje arm och en häst av Raplh Lauren på bröstet. Viktor "Jörgen" Andersson är klar för SIK.
 
 
 
Viktor, som kom upp tidigt i A-laget hade sin roll som en hårt jobbande tredjecenter i flera säsonger. Nu de senaste säsongerna har han förutom det hårda jobbet, börjat producera framåt och har varit en av de bästa poängplockarna i SIK de två, tre senaste säsongerna. Det är alltså en otroligt viktig förlägning och under All-Trean så var kedjan med Viktor, Otto och Robin Lilja den allra främsta.
 
Viktor är lurig i en mot en situationerna och hittar ofta passningarna som de flesta andra inte ser. Kan också lösa svåra och trånga situationer i egen zon och är väldigt trygg med pucken. 
Med ett bättre skott så skulle Viktor göra ännu fler poäng. Det är något att förbättra tills nästa säsong.
 
"Jörgen" som han kallas är född 1991 och är bland de äldre i laget. När han är på rätt humör så är han viktig i omkl. rummet och i båset med sitt snack. Viktor kommer absolut att bli en viktig spelare för jakten på div.2.
 
// #10. Victor Svedberg.

Rasmus Sköld & Oliver Pettersson

Kategori: Allmänt

Två ytterligare lirare har bestämt sig för fortsatt spel i Skara IK och den ena är lillkillen med det magiska hårsvallet som på fritiden tillbringar sin tid på gymmet, golfbanan och diverse olika partyn runt om i stan. Det är alltså en riktig glidare, har förövrigt hört att han och Volvo68 glider runt i den sprillans nya XC90 och gör Skara osäkert. Vår egna Rasmus "Volvo98" Sköld.
 
Rasmus gjorde ett par inhopp i A-laget i vintras och gjorde absolut inte bort sig. Hade problem med det fysiska spelet och svårt när tempot gick upp, det är dock inte konstigt, Rasmus är trots allt född 98 och är inte gammal. Nu under försäsongen så är  Rasmus närvarande på alla fysträningar och gör allt för att lägga på sig ett par extra pannor som kommer hjälpa honom när flygande och galna Göteborgare kommer. Säsongen 14/15 så var Volvo98 en ledande figur i J18 laget och spelade de sista matcherna mellan två forwards, han agerade alltså center. Rasmus är en smart spelare och ligger ofta rätt i banan. Han är även bra när han får komma i fart en mot en och kan ofta göra sin gubbe och komma till avslut. God utvecklingspotential. 
 
Den andra som bestämt sig för attt fortsätta sitt äventyr i SIK munkarna är Oliver Pettersson född 97. Oliver kom tillbaka till Skara IK förra säsongen efter att han spelat i Skövde IK. 
 
Oliver spelade nästan alltid i första eller andra femman den forna säsongen och det resulterade i att han, med sina fina passningar och sitt fina skott kunde göra en del poäng. Behöver dock bli snabbare med pucken i egen zon och bestämma sig innan han får pucken vad han ska göra med den. Men även Oliver är ung och sånt kommer desto mer han får spela. Oliver är tuff i närkamperna och det är sällan någon som trampar förbi honom eller kommer ut från en sargduell med pucken i behåll om Oliver varit inblandad. Pettersson har också tränat på bra än så länge och jag är övertygad om att han kommer att göra en bra säsong!
 
Trevligt med unga och hungriga lirare med SIK-hjärta. 
 
// #10 Victor Svedberg