www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

2014

Kategori: Allmänt

2014 börjar gå mot sitt slut och tänkte ta en liten runda tillbaka under året och skriva om:
 
2014s:
 
Skönaste vinster: Efter så galet mycket motgångar så åkte vi till Linköping i början av mars för att spela kvalmatch för att få stanna kvar i div.2. 34 raka förluster innan men denna matchen vann vi, om jag kommer ihåg de rätt så stod det 0-5 till oss efter 12 minuter av första perioden. Så extremt skönt var det att äntligen få vinna igen efter ett gäng uddamålsförluster!
 
Segern borta mot Partille denna säsongen satt riktigt fint också! Det finns inte många i Skara IKs A-lag som tycker om att möta Partille, speciellt inte på bortaplan. Men allt klickade rätt och vi vann matchen med 1-8. Tänk om vi skulle kunna göra såna matcher lite oftare, då har jag svårt att se att vi kommer att tappa så många poäng.
 
 
Nyförvärv: Efter att ett par tunga namn lämnat oss och även tränaren Björn Brunstedt så fick Nicklas och Walle uppdraget att träna Skara IK säsongen 14/15. Vi fick in spelare som Jesper Liljeblad, Anders Nordberg, Matte Larsson, Johan Krause, Oliver Pettersson och Otto Larsson. Och ärligt talat så är det riktigt bra nyförvärv som har stärkt oss rejält.
 
 
Mest utvecklade spelare: 
Det finns ett par spelare här som har utvecklats riktigt mycket och det är t.ex. Henrii. Han har faktiskt tagit ett kliv framåt i sin utveckling och blivit jämnare i spelet. Vi har haft den äldre Matte Larsson nere på träingarna ibland, alltså Ottos brorsa och han har hjälpt målvakterna med mycket detaljer som gjort båda bättre!
Tycker att trion Viktor, Lilja och Krause har utvecklats mycket när de har varit en hårt jobbande första kedja som gjort en hel del poäng!
 
Värdefullaste spelare: Inte så jätte troligt att ja enbart skriver en person här. Laget före jaget gäller!
 
Tomte: Carl Olofsson är HELT KLART årets tomte. Hans kommentarer och agerande för honom högst upp i listan på årets tomte. Nedanför honom som ligger och nosar är Tobias Magnusson och Andreas Fagerlind som båda två är riktigt sköna snubbar som man också bidrar till ett roligt snack i omkl. rummet. Men högst upp på listan har vi alltså Carl Olofsson.
 
 
 
Mest stressade och hetsiga spelare: Calle Lövgren alla dagar i veckan. Brukar vara tokstressad och är klar ca. en halvtimme innan det är dags för genomgång eller is. På isen som alla vet så är han väldigt hetsig och är ofta inblandad i gruff. Fredrik Johansson tror att det har med hjälmen att göra, "varje gång han tar på sig hjälmen så får han diagnosen ADHD, tar han av sig den så är det lugnt för det mesta" 
 
Eldsjälar: Här har vi många som t.ex. Amanda Svensson, Katharina, Fredric, Linda, Björn, Stefan, Lilja, CG och Erling som dag in och dag ut hjälper oss i laget, stort tack! 
 
Idag är det dags för "julträning" då det kan hända lite vad som helst. Robin Lilja brukar skola om sig till målvakt och briljera t.ex. 
 
Vi ser fram emot ett härligt 2015 där vi ska utmana alla lag i All-Trean och kanske i ett kval upp till div.2! 
"En härlig utmaning" som en viss Patrik Åstemo ofta sa.
 
God jul och gott nytt år önskar alla i och omkring Skara IKs A-lag!
 
/ #10. Victor Svedberg.

Första poängen

Kategori: Allmänt

Jag väljer att se att vi tog ett poäng istället för att vi blev av med två poäng. Hovås var ett riktigt skickligt lag som hade jämna femmor. Vi skulle dock stängt matchen när vi hade en 4-1 ledning.
 
Vi startar matchen riktigt bra och de 10 första minutrarna är nog det absolut bästa vi har gjort i år. Hovås har inte ett skott på mål samtidigt som vi skapar oerhört mycket chanser. Pucken går dessvärre inte in, det dröjer till den 9e minuten innan vi tar ledningen genom Otto Larrson med assist från Lilja och Viktor Andersson. Vi skulle gått ifrån med 3-4 mål redan i den första perioden kan jag tycka, men ineffektiviteten håller i sig.
 
I andra perioden så får vi problem likt alla andra andraperioder vi spelat i All-Trean. Hovås börjar få längre anfall och efter bara några minuter så kvitterar dom. Ganska snabbt efter det så lyckas vi ta ledningen igen när Otto ska lägga ner pucken på målvakten och den får en väldigt konstig bana och går in i nätet, 2-1. 3 minuter senare så kommer kvällens snyggaste då Otto, Lilja och Viktor har ett riktigt klapp-klapp spel när Otto serverar Lilja som passar över till Viktor som i sin tur håller i den och släpper till Lilja som med öppet mål kan stänka in 3-1. I boxplau så pressar Otto på bakom mål och river åt sig pucken och målvakten är inte i position utan Otto går köksvägen runt och lägger in den i öppen kasse, 4-1 och vi har matchen där vi vill. Nu gäller det bara att fortsätta jobba så kommer detta gå vägen tänkte vi. 4 minuter senare så stod det 4-3 och vi gick till pausvila med det resultatet.
 
Efter ett par minuter i tredje så sätter Hovås 4-4 och 10 sekunder efter deras kvitteringsmål så tar vi ledningen igen! Sen kommer som vanligt ett par onödiga utvisningar från vårt håll som gör att Hovås kan sätta 5-5 och pressa på resten av perioden. Vi får ett par kontringar men inga jätte farliga lägen. Matchen går till förlängning.
 
I förlängningen så är det helt klart vi som går mest för en vinst, vi skapar riktigt bra chanser men puckjäveln vill inte in. Fager, Lilja och Jesper hade bra chanser men inte marginalerna på sin sida tyvärr. Matchen går till straffar där Hovås avgör i den tredje och sista straffen och tar med sig extrapoängen hem till Göteborg.
 
För att kolla in Ottos mål och straffavgörandet gå in på - http://www.skaraborgslanstidning.se/artikel/194544/tv-otto-bjod-pa-malshow
 
 
 
 
Firar jul och nyår med och tar med oss till 2015: 
- Första poängen. Ja vi tog iallafall en poäng och det var mot Hovås som inte tappat ett enda poäng förens dom kom till skara. Detta gjorde nog att de andra lagen vet att vi är något att räkna med, fler poäng kommer vi att ta.
- Första perioden. Vi kör över Hovås helt och hållet de första 12-13 minutrarna och jag tror faktiskt att de fick en chock när de såg hur bra vi spelade. Men som vanligt så studsade inte pucken in. 
- Ett 33% powerplay får ses som godkänt. 
 
Får stanna kvar i 2014:
- De onödiga utvisningarna igen! Det är det som fäller oss igen, släpper 2/5 i boxplay mot Hovås.
- Tappad ledning. Vid 4-1 så ska vi egentligen stänga matchen och kamma hem tre poäng. Det gjorde vi inte utan bjöd istället in Hovås i matchen med vårt slarviga spel.
- De dåliga andraperioderna. Vi gjorde några mål och gick iväg till 4-1 men sen kollapsar vi igen. Måste bli smartare när det gäller andraperioder, som Otto har sagt i omkl.rummet så måste man få ner pucken djupt och få mycket avbrott och på så sätt spela av perioden. Sen får man satsa på att vinna de två andra perioderna. Förstå mig rätt.
 
Nu är nästa match den 7 januari 2015 när vi ska ta bussen till Hisingen, då ska de tre första poängen med hem sen är vi med i racet på allvar igen!
 
Nu på lördag är det dags för tennisturnering och jag ser coach Nicklas Svedberg som den spelaren med lägst odds till att vinna.
 
# 10. Victor Svedberg. 
 

Inför Hovås

Kategori: Allmänt

Äntligen dags för hemmamatch igen och motståndet som väntar är Hovås HC. Hovås som inte tappat ett enda poäng under säsongen som gått kommer bli något att bita i men absolut inget omöjligt. Vi kan slå alla! Har faktiskt aldrig mött Hovås i senior hockey förut så det blir något nytt. Vore extra skönt att få lite ledigt med en trepoängare i bagaget och fortfarande hugg på resten av alla andra lag. Kammar vi noll här så ser det tufft ut trots att vi mött (på pappret) de tre bästa lagen i inledningen. 
 
Om Hovås: 
- Alltså ett lag som spelade 14 matcher i sin serie och vann alla 14, kom etta i sin serie framför Hisingen och Mölndal som också är med i denna All-Trea serie.
- På 14 matcher gjorde man 120 mål framåt och släppte in 24. 
- Nu i All-Trean har man inlett med 2 segrar varav 6-4 hemma mot Rönnäng och 2-5 borta mot våra vänner i Partille. 
- Tror detta är ett Göteborgslag som har lite bättre spel än de andra lagen från samma stad. Lite renare och inte lika fysiskt och fult. Kanske passar oss bättre? Vi får se imorgon..
 
 
(Bild från Skara IKs offeciella hemsida)
 
Nycklar: 
- Att vi hänger med i skridskoåkningen. Tror att Hovås kommer att åka mycket och då gäller det att vi hänger med så vi inte får några onödiga utvisningar emot oss.
- Boxplay. Släppt 5 av 10 mål i boxplay under All-Trean och det måste bli bättre! Lagen vi möter har ett bra pp-spel men det gäller att vi matchar det med ett bra boxplayspel!
- Powerplay. Detta har sett ganska bra ut på matcherna men vi har inte riktigt fått den utdelningen som vi önskat, någon gång måste det lossna och jag tror det kan bli imorgon!
- Effektiviteten. Mot Vänersborg fick vi faktiskt väldigt mycket chanser konstigt nog och om vi gjort 4-5 mål i första perioden så hade det inte varit orättvist. Men det gäller att sätta våra chanser och vara effektiva. Det måste vi vara, vi kommer inte få så extremt mycket lägen såna här matcher.
- Enklare och smartare. Enkla saker som att få ur pucken ur zon, hjälpa varandra till byte och inte få några långa anfall mot oss. Får vi långa anfall mot oss som vi fick mot Vänersborg speciellt i andra perioden så kommer vi inte orka att anfalla sen. Vi måste inte göra mål i varje byte utan ibland räcker det att få ner pucken djupt i deras zon och kanske få en tekning som gör att nästa femma får en bättre utgångsposition. 
- Tålamodet. Som jag sagt många gånger tidigare så vet vi att vi kommer att få chanser, det gäller bara att man gör sitt jobb hela tiden och då kommer chanserna till slut. 
 
Hoppas att så många som möjligt kan komma ner till ishallen imorgon och kolla på oss!
 
/ #10. Victor Svedberg.