www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Carl Olofsson och Johan Hallén

Kategori: Allmänt

Nu i fotbolls seriepremiärer runtomkring oss så fortsätter Skara IK att jobba för att få spelare kontrakterade och klara för lir i Skara i vinter.
backen Carl Olofsson (91) och målvakten Johan Hallén (90) är två som redan är klara för di orangea! 
 
Carl Olofsson, ja herregud, Carl! En riktig glädjespridare som kan få alla att dra på smilbanden när han vandrar in genom dörren till omklädningsrummet. 
 
Carl hade under förra säsongen ett långt snack med våra tränare och om han inte varit 100% innan, så blev han det efter detta snacket. Carl reste sig och utvecklingskurvan och formkurvan pekade uppåt. Carl tog en "ordentlig" plats i laget och började spela riktigt mycket, med all rätt!
 
 
Carl som hockeyspelare: Carl spelar back och tog under säsongen som många andra ett kliv framåt! Carl säger själv att han helst inte vill ha pucken i egen zon. Denna inställningen har, tro det eller ej, gjort att han blivit bättre med pucken. Han vill inte ha den och spelar då superenkelt och löser de flesta situationer med sitt enkla spel. Utan puck så är Carl en följsam och tuff spelare som inte bara backar utan står gärna upp och tacklas. Har även använts i boxplay där han har gjort det bra.
 
 
Johan Hallén är målvakt, inte det enklaste att skriva om för min del men jag får försöka.
 
Först och främst är Hallén en hyvens pöjk som är otroligt lätt att prata med, en kille som passar bra in i gänget med alla andra och som är fantastiskt ödmjuk. 
 
Som målvakt: Så är Johan lugn och stabil. Han är ganska stor och försöker täcka så mycket som möjligt samtidigt som han står rätt för att inte behöva göra de "onödiga" förflyttningarna som målvakter med lite mindre rutin behöver göra. Johan måste vara en av de bättre målvakterna häromkring med pucken, han går mer än gärna ut och stoppar pucken bakom mål och inte nog med det så sätter han igång pucken med ett hårt och bra pass. Känns stabilt och bra att ha Johan klar för ännu en vinter i Skara. 
 
På måndag är det möte och sen startar försäsongen. Bloody hell!!!!!! 
 

// #10. Victor Svedberg. 
 

Johan Krause

Kategori: Allmänt

Ännu en egen produkt i form av Johan Krause har förlängt med Skara IK. Johan har haft chansen att gå till HCL, där han har spelat i två säsonger både J18 och A-lag. Även Skövde IK bör ha varit ett alternativ där han med stor säkerhet hade fått testa på J20-Elit spel. Johan bor i Skara och ska till hösten börja sitt sista år på Katedralskolan i just Skara och det känns som att med sin lyckade fjolårssäsong och närheten till både skola och hem gjorde att Johan skrev på för ännu ett år i SIK.
 
Johan är alltså född 1997 och ska snart fylla 18 år. Han har gjort A-lagsmatcher i Lidköping men eftersom han fick dras med sjukdomar som förstörde stora delar av säsongen 13/14 så blev det inte många. Desto fler blev det i fjol när han återvände till oss i Skara för att spela i junior och A-laget. Johan gjorde 23 matcher i seniorlaget och noterades för 17 poäng fördelat på 10 mål och 7 assist. En bra siffra för att vara den första "riktiga" säsongen på seniornivå. 
 
Johan är bra på skridskorna och tuff i närkamperna trots att han inte är den längsta spelaren så är han väldigt satt i kroppen och bra tränad. Krauses styrka på skridskorna har gjort att han har blivit riktigt bra på att forechecka och får ofta fast pucken djupt ner i anfallszon. Johan används en hel del i spelet när vi är en man mindre. Han är duktig på att hålla sig i skottlinjen och lägger ner ett enormt hårt jobb i varje byte. 
 
Krause får ofta fina chanser när han tar sig runt sina backar och gjorde som sagt 10 baljor i fjol. Bättrar han på sitt avslut och blir lite mer rejäl när chanserna erbjuds så ska inte 15-20 mål vara något omöjligt till nästa säsong. Det beror också helt på hur tränarna hade tänkt att använda honom. Ska han vara en spelare som spelar i trejde, fjärde och gör "skitjobbet" och som åker runt och smäller på och gör det otroligt jobbigt för motståndarna att möta eller ska han höra hemma i första och andra femman som ska producera mer framåt? 
 
Personligen så tycker jag att Johan ska vara en powerforward som med sitt klipp i åkningen ska åka runt och smälla på, såna spelare kryllar det inte av i Skara IK. De är otroligt nyttiga!
 
// #10. Victor Svedberg

Calle Lövgren

Kategori: Allmänt

Ja, även Calle Lövgren är påskriven och klár för ännu en säsong i de svartorangea laget från Skaraborg. Calle som är född 1994 har gjort flera A-lagssäsonger med klubben.
 
Calle, ja vart ska man börja? 
 
I omkl.rummet är Calle den som alltid är klar först, helst 20 minuter före resten av laget. Då har han sin tid att gulla med klubban, sitta och svettas och dricka kaffe. Calle bidrar mycket till en skön stämning i omkl.rummet, en skön gubbe!
 
På isen så är Calle en spelare som ALLTID spelar på gränsen. På gränsen till att antingen få en utvisning eller totalt mosa motståndarna. Det är så att han är en spelare som ska ligga där, på gränsen, inte över och inte under (att han varit under gränsen har knappt aldrig hänt). Calle har haft problem med att hitta balansen och inte bli för övertänd under sina år med ishockeyn, men när han ligger på gränsen och är den där tuffa och fysiska backen så är han riktigt bra. Fick mycket cred av tränarna efter många matcher av senaste säsongen för sitt spel.

Det ska tilläggas att Calle också kan användas som forward.
 
 
Spelet med puck är dock något Calle behöver förbättra. I och med att han är aningen stressad och överladdad så blir det lätt att passningarna inte sitter och han väljer det svåra framför det enkla. Förbättrar han sitt spel med den lilla svarta gummibiten och taggar ner ett par grader så tror jag att Lövgren med #6 på ryggen kommer att ta hästkliv i utvecklingen.
 
Men Calle Lövgren är en defensiv back som gillar när det börjar tända till i matcherna. Han är en av, eller till och med den snabbaste i hela laget och detta är han bra på att utnyttja när han tar sina offensiva räder. Kan han lära sig att vara lika snabb ner till pucken i egen zon så att han ett par extra sekunder med pucken så blir det bra!
 
Känns bra att han är klar för säsongen 15/16! 
 
Korsning korsning!
 
// #10. Victor Svedberg