www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Seger och ursäkt

Kategori: Allmänt

Det har varit hyfsat lätt att se spår av framsteg, om än små, under de senaste hackiga 4-5 Skara IK-insatser. I går skulle vi ha behövt kalla in det allra tyngsta artilleriet inom forskningsområdet för att hitta ens de allra minsta spåren av förbättringar. I stället valde jag att titta på detaljer: Att de som inte spelat mycket under säsongen som Emil, Bock, Sköld och Julius fick chansen att visa va de går för t.ex. 

Tänker inte skriva om period för period idag utan tänker istället nämna dåliga, jätte dåliga och mindre dåliga insatser och situationer.
 
Dåligt, jätte dåligt och mindre dåligt - 
- Verkligen inte i någon positiv mening, men ändå: Att ett så stort puckinnehav i offensiv zon kan resultera i så ytterst få farliga målchanser. I första perioden så är det farligaste läget när jag och Johan Krause efter en turlig sargstuds får komma 2-0 men inte gör mål. 
 
- Emil Hermanssons inhopp. Fick ett par byten i matchen och spelade till sig mer istid, inte alls helt under isen som majoriteten av de resterande på planen. Om vi ens var på isen.
 
- Inställnigen. Det var knappast en endaste andra-puck som vi var först på. Ramberget var först på alla och fick ut pucken ur zon. 
 
- Ska hylla Ramberget som faktiskt gör det riktigt bra. Vi gör absolut inte någon raketmatch men de gör det riktigt bra. Spelar diciplinerat och smart. Åkte inte i onödan, tog inga onödiga utvisningar och chippade ut pucken vid första bästa tillfälle. Riktigt starkt av dom att ta 1 poäng borta mot oss. Det var absolut inte oförtjänt. 
 
- Den uteblivna skridskoåkningen. Vi är ett lag som är som bäst när vi sätter en hög press och åker mycket skridskor. Det gjorde vi inte alls igår, vi försökte istället spela något slags Färjestad-spel där vi ställer upp första gubben vid offensiva blå och väntar på att motståndet ska komma i hög fart. Det fanns absolut tillfällen då vi tryckte ner Ramberget och hade ett par lägen och gjorde en del bra. Men med en så stor del av matchen där vi spelar som om vi precis kört idioten med Herb Brooks efter en katastrofal match i Norge så väljer jag att såga mig själv och laget en aning. 
 
- Vi vill be om ursäkt till alla de som betalade för att se på oss. Vi får iallafall ta med oss två poäng och att vi endast förlorade en enda match i denna hockeytrean. Nu väntas det tuffare uppdrag i All-trean och då kan vi inte åka runt med tuggumi och oknutna skridskor. 
 
En liten genomgång av denna serien kommer upp om ett tag när jag orkar och kan ta mig tid till att skriva.
 
Nu ska jag iväg på träning, vi får se hur matchgenomgången kommer att låta idag. Kan nog bli en del grillningar.
 
Ha det fint!
 
// #10. Victor Svedberg. 
 

#6 Calle Lövgren

Kategori: Allmänt

Det är Calle Lövgrens tur att bli presenterad här på bloggen!
Calle är en back som har sina främsta egenskaper i det fysiska spelet och som mer än gärna står upp för sina lagkamrater ute på isen. Genom sina tacklingar så kan Calle få igång hela laget, mycket viktigt vid vissa situationer! Här har ni Calle och ett gäng frågor. 
 
 
 

1: Vad betyder skara IK för dig?

Skara IK betyder väldigt mycket för mig då jag har spelat i denna föreningen i hela mitt liv.

 

2: Hur tycker du din egen insats har varit under säsongen än så länge?

Min egen insats har varit sådär. Lite dalandet. Får försöka pricka formen tills alltrean!

 

3: Hur laddar du upp inför match?

Jag ser till att få ordentligt med sömn och käka bra dagen innan och på matchdagen.

4: Om du inte spelar hockey, vad gör du då?

När jag inte spelar hockey så jobbar jag och umgås med vänner.

5: Detta visste vi inte om Calle Lövgren:

Jag har bestigit nordens högsta berg, 3 gånger.

 

6: Hur ska du bidra på bästa sätt?

Jag ska se till att spela mitt fysiska och hårda spel i defensiven, sedan kanske lägga ett par pass som träffar blad. Det kan vara en början.

 

7: Årets överraskning?

Oliver Pettersson, trots sin ringa ålder så tycker jag han är väldigt duktig.

 

8: Du är ofta inblandad i gruff på isen, hur kan det komma sig?

Jag tycker om att tacklas och spela stenhårt och då finns det ju motspelare som inte tål såntdär och jag viker gärna inte ner mig.

 

9: Det bästa med Skara IK?

Lagkamraterna, riktigt bra sammanhållning i laget. Sen är ostmackorna innan träningen LÖJLIGT goda.

 

10: dricker helst, äter helst, ser helst på?

Mjölk, Kallskuret med potatissallad. Entourage.

5 snabba

1: Slåss eller tacklas? Tacklas

2: Handledsskott eller slagskott? Slagskott alla dagar!

3: Ta en straff eller spela boxplay? Spela boxplay, lika stor chans att det blir mål då. 

4: Sossarna eller SD? Pass. SD är ju KalleAnka politik sen så brukar jag säga, hellre död än röd.

5: Kronwall eller Erik Karlsson? Kronwall. 

 

3 personer med motivering: Ligga med, gifta dig och mörda.

Fredrik Reinfeldt, Gry Forsell, Tori Black

Ligga med, Tori Black. Verkar vara en bra tjej. Moderater finns det ju så dåligt av så gifter mig med Fredde för att gardera mig inför valet 2018. Sen så blir det nackskott på Gry Forsell. Alltid haft svårt för henne.

 

Sådär, se nu till att komma ner och kolla på vår sista match i serien innan All-trean drar igång! Det är Ramberget som knackar på dörren imorgon 19:30.

 

/ #10 Victor Svedberg

I omklädningsrummet

Kategori: Allmänt

Vad är det som sker i Skara IKs omkl.rum? Vad har vi spelare för oss och vem gör vad? Häng med på en liten genomgång av vad som händer i vårt omklädningsrum innan match och träning.
 
Ja, nästan alla har rutiner inför varje träning och match. T.ex. ett klockslag där man alltid börjar byta om, tiden när man ska tejpa klubban, vilken skridsko man tar på sig först, vilken man knyter först osv osv osv.
 
Men vilka är det som sticker ut lite extra och vad händer rent allmänt?
 
 
 
Vi har Anders Nordberg som kommer ca 15-20 minuter innan träning och börjar byta om direkt.
 
Jag själv, Otto Larsson, Fredrik Johansson, Lilja, Persson, Tobbe och Fager brukar spela lite kortspel i form av gurka. Går man ut på ett ess så blir det dricka till de andra spelarna, går man ut på två ess blir det fika, tre ess är smörgåstårta och går man ut på fyra ess så blir det att betala lunch till resten av grabbarna som spelar. Mycket trevligt! 
 
Det kan också vara så att några känner att de vill spela lite NHL på PS3t som står inne i omkl.rummet. Själv så piskade man Persson med 8-1 i onsdags. En enformig historia där Persson blev en smula grinig. Det är oftast Andreas Fagerlind som hänger framför TVn och visar sina fantastiska dragningar som han suttit hemma och pluggat på.
 
Calle Lövgren som oftast är oooooerhört stressad brukar vara helt färdigombytt ca. 15-20 minuter innan träningen startar. Kan tänka mig att det blir ganska svettigt att sitta i full utrustning såpass länge. Calle gillar även att sköta musiken i omkl.rummet som gör att Tobbe Magnusson kan bli lite irriterad, Tobbe vill nämligen bara lyssna på rock. Calle är mer den typen som lyssnar på housemusik. Uppskattat hos vissa och mindre uppskattat bland andra.
 
 
Vi har miniorerna som gillar att lira två-nudd och som därför går ut och spelar det en del innan träningarna. Bra att de värmer upp ordentligt! Appropå miniorer så ska vi ta och bli lite hårdare mot dom, de börjar hävda sig mer och mer. Jag som är "chef" bland juniorerna iochmed att jag är den äldsta junioren har väl endel ansvar i att lära upp de yngre att lyda och se upp till de äldre på och utanför isen. Säger någon äldre något så ska det oftast vara så att man lyder det. De får göra igen det på isen, där får man som ung sin revansch så att säga. Jag kommer ihåg min första träning i Skaras A-lag när jag störtade på kassen och slog lite där Hallén stod. Det gillade inte Anton "Gus" Gustavsson som nu mera spelar i Skövde IK. Blev nedbrottad och crosscheckad några gånger i rygg/nacken, men sånt fick man ta. Det lärde mig att man inte var i juniorlaget och tränade längre utan att man var tvungen att tåla lite och bli mycket tuffare när man tränade med A-laget.
 
Vi har målvakterna Hallén och Henrii som sitter i sin egna lilla hörna. När jag kollat dit så har Henrii nästan alltid sina hörlurar i och taggar för fullt. Samma sak på träning som på match. Riktigt inne i sin bubbla. 
 
Anton Andersson brukar allt som oftast gå med en hand runt en mugg med kaffe och den andra handen i fickan. Sen myser han runt i omkl.rummet och lyssnar och pratar med alla möjliga. Tror faktiskt att Anton Andersson är den mest nyfikna människan i laget. Hans bror Viktor däremot har tagit över "hamster" rollen ifrån Anders Larsson. Viktor har så fruktansvärt mycket tejp på sin plats, vill man ha tejp så är det bara att vända sig mot Viktor, han har allt man vill ha!
 
Jimmy Modén är alltid i god tid till träningen. Han börjar dock byta om ungefär 5 minuter innan genomgången eller träningsstart. När vi ändå är inne på genomgång så brukar vi alltid ha det den första träningen efter match elller när det är ny vecka. Tränarna brukar allt som oftast komma 1-2 minuter sent, kan tycka att de bör betala lite böter snart. På genomgångar går vi igenom tidigare matcher, kommande träningar och matcher och även övningarna till dagens träning. 
 
Mest tjöt är det i "hörnan" där Carl Olofsson, Persson, Fager, Otto, Tobbe, Fredrik osv sitter. Oftast väldigt glatt humör där och de hörs hela tiden. Känns fint att sitta nära hörnan. 
 
Om vi har match 19:30 hemma så är det samling 17:30 och genomgång uppe i klubbrummet 17:40. Snackar om matchen, vad vi ska tänka på och sen snackar vi även tillsammans i femmorna. från ca 17:50 till 18:25 är det två-nudd eller valfri uppvärmning och sen håller kapten Persson i en gemensam uppvärmning där vi joggar och gör lite övningar. Efter det är det 20 minuter kvar tills man ska vara klar för isuppvärmning och då lyssnar vi alltid musik. En speciell låt som vi lyssnar på innan varje match är Muse - Uprising, den sätts alltid på 4 minuter innan vi går ut för isvärmning.