www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Smått och gott

Kategori: Allmänt

Efter tre kronors nederlag i OS-finalen och efter att Karndeep varit glad hela veckan så är det ikväll sista träningen innan kvalet drar igång. Vi är laddade och har lagt det mesta från den här säsongen bakom oss. Alla fyra lag i gruppen står på 0 poäng och har samma förutsättningar. Här är spelschemat inför kvalet: 
 
Torsdag 27/2, alltså imorgon så startar kvalet och det är hemma mot Töreboda HF.
Söndag 2/3 borta mot Ljungby HK
Tisdag 4/3 borta mot HF Linköping
Torsdag 6/3 hemma mot HF Linköping
Söndag 9/3 hemma mot Ljungby HK
Onsdag 12/3 borta mot Töreboda HF
 
Ljungby, söndagens motståndare är en nystartad förening. Startades 2010 och har sedan dess kvalat till div.2 två gånger och imorgon börjar deras tredje resa mot div.2. tredje gången gillt? såfanheller. Ljungbys kapten, Robert Sundin har erfarenhet från både div.1 och div.2. 36 matcher spelade han i div.1 och gjorde 7 poäng (6+1). I div.2 har han spelat 64 matcher och noterats för 21 poäng (6+15). I div.3 har han stått på isen 89 matcher och stått för 148! poäng (63+85). En kille att ha koll på. En kille att få ur balans. 
 
Här kan ni läsa ett reportage ur Ljungbys tidning:
 
Tänker också skriva lite om juniorerna i föreningen, Skara IK har rekordmånga spelare med i årets TV-puckslag. Fantastiskt!
Här är hela truppen:
Målvakter: Karl Gustavsson, Skara IK, William Haag, Grästop IK och Isac Olsson, Töreboda HF.
Backar: Philip Elander, Skara IK, Rasmus Dahlin, HC Lidköping, Samuel Hou Gustafsson, Skara IK, Felix Arvidsson, Skara IK, Gustav Tedsjö, Mariestad Bois, Emil Holmqvist, Ulricehamns IF, och Emil Claesson, Nittorps IK.
Forwards: Ludwig Nordkvist, Skövde IK, Jesper Emanuelsson, Skövde IK, David Lundmark, Grästorp IK, Oliwer Fjellström, HC Lidköping, Jacob Peterson, HC Lidköping, Jakob Nejonbäck, Mariestad Bois, Karl Sillanpää, Mariestad Bois, Max Wennlund, Mariestad Bois, Kristoffer Andersson, Nittorps IK, Oliver Johannesson, Nittorps IK, Gustav Svensson, Skara IK, Linus Öberg, Vänersborgs HC och Adam Karlsson, Skara IK.
 
Vikten av ett a-lag: 
Det är viktigt att ha ett a-lag. Även om det blir div.3 (som vi ska göra allt för att undvika). De bästa juniorerna bör träna med alaget för att utvecklas och för att ta med saker från a-laget till träningarna med laget i deras egen ålder. t.ex. tempo, tuffhet och taktik. Finns det inget a-lag och ett j-18 som spelar i div.2 så är det stor chans att spelare försvinner till andra klubbar där de får spela i högre serier, t.ex. Skövde och Mariestad. Stannar majoriteten av 97,98,99,00er så ser framtiden ljus ut, tror jag. Chansen kommer då vara stor att vinna div.2 serien med j18 och avancera upp till j18 div.1 om ett par år. 
 
 
// Victor Svedberg
 

Kval

Kategori: Allmänt

Hej! nu var det ett tag sen vi skrev här på bloggen, men med tanke på att kvalet snart drar igång så tänkte jag börja skriva här igen!

Säsongen har varit den bland de tuffaste i Skara iks historia och vi ska nu få kvala för att få spela i div.2 eller 3 nästa säsong. Under säsongen har jag räknat att vi har 9 matcher där vi förlorat med 1 eller 2 mål. Just sayin. Vi har 2.5 vecka utan matcher och den första veckan körde vi riktig gristräning. Härnestav och Larsson hade tydligen besvär med skador just den veckan. Denna veckan har vi tränat en hel del på powerplay och jag hoppas att det kommer ge resultat nu till kvalet. Nästa torsdag börjar det, Töreboda hemma. Jag tog tillfället i akt och ställde ett par frågor till vår kapten, mannen med nummer 26 på ryggen, mannen som haft Skara IKs klubbmärke på bröstet hela sin hockeykarriär. Markus Persson.
 
1. vad tror du om kvalet?
- Jag tror det kommer bli en riktigt tuff kvalgrupp där alla lag kan slå alla, vilket är roligt.
 
 
2. Vilka i vår kvalgrupp spelar div.2 nästa säsong?
- Skara ik spelar i div.2 nästa säsong.
 
3. Vem i laget blir poängkung?
- Jörgen (Viktor Andersson) har sett het ut på träningarna och matcherna det sista, så jag får tro på honom. Han har ju även skaffat sig lite rutin i att rycka i tröjan för att få poäng också.
 
 
4. Vad ser du mest fram emot inför kvalet?
- Att få trycka dit Töreboda, att få skicka ner dom till div.3
 
5. Vad vet du om motståndet?
- Töreboda har vi spelat mot 4 gånger under säsongen och jag tror att om vi spelar som vi ska, så har vi en riktigt bra chans att slå dom.
Linköping har vi mött för ett antal år sen och de var riktigt skickliga då, jag vet inte nu.
Ljungby har jag inte så bra koll på förutom att de kom 2a i sin div 3-serie efter HA74.
 
6. Hur är känslan i laget?
- Stämningen är bra, det har varit lite grinigt på träningarna det sista och det är bra. det känns som att alla väntar och är sugna på att kvalet ska dra igång!
 
7. vad är din egen roll i laget?
- Min roll, jadu. Eftersom jag inte är någon målskytt och är back så får jag hålla mig till försvarspelet. Jag ska också se till att det är positivt i båset och i omklädningsrummet, ha en positiv inställning och ett positivt prat!
 
 
Jag tror själv att det viktigaste för oss är att slita i 60 minuter. Det räcker inte att slita i 40, det har vi fått erfara 32 gånger under säsongen. Det är oftast andraperioden som det rinner iväg. Första och tredje perioden har vi varit bra med i de flesta matcher. Det gäller också att vi börjar göra mål på de chanser som vi får. Det har visserligen sett bättre ut på träningarna nu de sista, men det kan alltid förbättras.
 
Annars/övrigt:
- Oskar Amnér, 08an med nummer 24 på ryggen får hälsa på sin bror i Ljungby som spelar i allsvenskan med Troja/Ljungby.
- Har Skara Ik stött på Ljungby någon gång tidigare?
- Får vi spela i SHL-arenan cloetta center?
- Ryssland har åkt ur OS i hockey, BOOYAH!
- Sverige-Finland i ena semifinalen, USA-Kanada i den andra. HOPPAS INNERLIGT att Kanada får stryk så vi kan reta Karn och Curt.
- Calle Lövgren fixade skum-bad i tvättrummet i veckan.
 
Se till att komma ner till ladan på torsdag gott folk! / #22 Victor Svedberg