www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Intervju med Nicklas Svedberg

Kategori: Allmänt

Augusti närmar sig och vi är på väg mot vår första träningsmatch och även på väg mot att börja träna fys utanför isen igen men även på isen. suck. Jag tog tillfället i akt att ringa en av de två tränarna för säsongen, nämlingen Nicklas Svedberg och ställde lite frågor till honom angående hockeyn. Enjoy! 

1: Div.3 i år alltså, vad är ditt personliga mål med säsongen? Det är att lära mig tränarrollen och utvecklas mycket och för lagets del är det att utveckla spelarna och bli ett stabilt lag med ett positivt spelsätt. 

2: Det är första gången som du har fått ett huvudtränaruppdrag, hur känner du inför vad som komma skall? Inspirerande och jätteroligt! 

3: Vad ser du mest fram emot? Vinna matcher är jävligt roligt, men att se många unga spelare ta kliv och utvecklas ser jag också fram emot. 

4: Alla coacher har en hockeyfilosofi och en tanke om hur hockey ska spelas, hur lyder din? Först och främst så handlar det om att vinna, de är det som de går ut på. Kan man göra det genom en fartfylld och rolig hockey så är det ett plus. Det är det som vi kommer att försöka med denna säsongen. Speed.

5: Vem/vad/vilka blir årets överraskning? Svårt att säga såhär tidigt men i vårat lag tror jag mycket på hemvändaren Johan Krause som kommer göra sin första riktiga A-lagssäsong. Tror också att vi som lag kommer att bli en överraskning för många. 

6: Vad är dina styrkor som tränare? Passion och taktik. Jag brinner för det jag gör så jag kommer lägga mycket tid på detta, sen gillar jag att ha koll på de andra lagen i serien så jag är ganska taktiskt kunnig. Jag vill också att alla drar åt samma håll och gör det som vi tränare säger. 

7: Hur laddar du upp inför en match nu som tränare? Det vet jag inte än, men som spelare ser jag till att dricka mycket vatten, äta rätt och sover gärna en timme innan samling för att kunna få ut maximalt på matchen. Tror det blir något liknande som tränare. Ska iallfall börja med det, sen får vi se om det är ett vinnande koncept eller ej. 

8: Hur tycker du försäsongen har sett ut än så länge? Bra. Vi kommer att komma in i serien bättre tränade i år än vad vi gjorde förra året och även med mera folk. Så försässongen har sett positiv ut. 

9: Hur mycket kommer du och Walle sammarbeta med J18 laget? Hur går tankarna där? Tanken är att jag ska ha en nära kontakt med J-18 tränaren och många yngre ifrån A-truppen kommer även att få spela mycket i J18 för att vi ska vara ett topplag i J18 iår. 

10: när vi summerar säsongen 14/15, vart står Skara IK då? Resultatmässigt är det väldigt svårt att säga men det kommer att vara en positiv anda i Skara IK som förening.

 

5 snabba:

1: Vinna med 1-0 eller 6-5? 6-5

2: Henke eller Joel Lundqvist? Henke!

3: A eller J-VM? J-VM

4: Skövde IK eller Mariestad BoIS? Pass

5: Hockeyallsvenskan eller SHL? SHL. 

 

 

Annars:

- United, som kommer nämnas en del i bloggen denna säsongen med tanke på att jag har en känsla av att det kommer gå bättre i år, har börjat sin försäsong riktigt bra! Unitedfansen ska få trycka ner de andra fansen i omkl.rummet denna säsongen!

- Anton Andersson och Johan Krause har kritat på! Båda som jag själv tror mycket på iår. Anton, som är en spelskicklig back tror jag kommer ta ett eller ett par kliv. Johan, som var sjuk mestadels av förra säsongen tror jag kommer ta jättekliv! Vet inte om han kommer användas som center eller som forward men tror inte det kommer spela någon roll.

- 17 spelare på träningen förra veckan. Ganska bra för att vara så tidigt!

- Fager har varit på gymmet idag. Enough said. 

 

Vi ses!

// Victor Svedberg