Sista matchen

Kategori: Allmänt

Statistik kan ljuga, siffror likaså. När vi igår besegrade Partille med klara 7-1 så var det en ytterst ensidig affär och statistiken och siffrorna talade för sig själva. Det finns inte så mycket mer att skriva om matchen egentligen. Partille var inte bra, vi gjorde en helt ok match och satte för en gångs skull våra chanser. Vi slutar alltså näst sist i All-Trean med 10 inspelade poäng. Surt och orättvist.

Det är svårt att förstå, samtidigt som det är väldigt störande att ett lag som vi slog med 13-4 på två matcher ska få kvala uppåt istället för oss. Tidaholm kommer troligtvis att få Nittorp i sin kvalgrupp och där lär man inte ha så mycket att hämta. Är det inte roligare för både publik och spelare att få jämna matcher?

Säsongen 14/15 började redan i somras då vi körde fysträning med Malin Wallette. Fyspass som det var bra närvaro på. Vi såg intressanta spelare som Jesper och Otto. Vem trodde helt ärligt på försäsongen att Otto skulle spela i Skara IK tröjan hela säsongen 14/15?

Efter att ha både vunnnit och förlorat på försäsongsmatcherna så åkte vi till Lerum för den första matchen för Skara IK i div.3 sen 2005. Vi besegrade här Lerum och detta var starten på en tio matchers lång segersvit. Segersviten tog dock slut mot Partille men då var vi redan klara seriesegrare och hade mosat allt mostånd i tio matcher.

All-Trean:

Vi startade All-Trean med att åka ner till Stenungsund. Ett storväxt lag med bra fart på skridskorna som älskade att tacklas. Vi var inte riktigt med på att det skulle gå så fort och smälla så mycket. Det är faktiskt den enda matchen som jag känner att vi verkligen inte hade någonting alls att hämta.

Vänersborg vann hela serien. När vi var i Vänersborg så hade vi med oss 14 man. Folk var skadade och sjuka och flera som inte spelat A-lagshockey förut fick här debutera. Vi blev besegrade med 3-2. En match vi egentligen borde ha vunnit. När vi sedan ställdes mot VHC igen, på hemmaplan så gjorde vi åter igen en riktigt fin match. Efter stor ineffektivitet och motstuds så förlorar vi även denna matchen. Här blir resultatet 5-7 efter att VHC gjort sista målet i tom bur. Ser man på matcherna som vi hade mot Vänersborg så tycker jag absolut inte att de bör vinna denna serien, tycker absolut inte heller att vi ska komma näst sist. Men så blev det. Suck.

Hovås hockey kom tvåa. Hovås började vi att möta på hemmaplan. Då hade Hovås åkt hem med 3 poäng i ALLA matcher de spelat den säsongen. Alltså ett lag som är helt obesegrat och inte tappat ett enda poäng. Om jag kommer ihåg det rätt så hade vi ledningen med 4-1 när det var två minuter kvar av andra perioden, dock så hann Hovås med att reducera både en och två gånger innan perioden var slut. Matchen slutar till sist 5-5 och vi förlorar senare på straffar. Hovås var helt klart denna matchen det absolut bästa moståndet som vi mött under säsongen. Ett lag med fyra jämna femmor och ett självförtroende som bara gjorde dom bättre. Vi lyckades ändå ta en pinne mot dom och vi var dom första som gjorde det denna säsongen. Vi bör nästan till och med tagit alla tre pinnar. När vi mötte Hovås på bortaplan så var vi 12 utespelare med i bussen. Dessa 12 blev 11 en bit in i första perioden efter att Tobbe Magnusson skadat sig. Vi hade 0-1 ganska länge på dom innan Hovås kunde vända matchen och till sist vinna med 5-2. En match där vi egentligen inte ska vinna men med lite flyt så hade vi tagit tre poäng där.

Rönnäng kom på tredje plats. Hemmamatchen mot Rönnäng var bra! Vi gjorde 7 mål framåt och vann med 7-5. En match där vi lite onödigt släppte in fem mål men det gjorde ingenting eftersom vi som sagt gjorde sju mål! Bortamatchen var desto sämre. Efter en dåligt första period så låg vi under med 1-0. Detta följdes upp med en riktigt bra andra period men vi får inte in pucken och Rönnäng får in två ganska enkla mål som gör att luften går ur oss. Torsk i andra matchen mot Rönnäng.

Mölndal tog sista kvalplatsen och på hemmaplan så var det en otroligt tajt match där vi drog längsta strået. Jimmy Modén satte 3-2 och segern var ett faktum. Bortamatchen mot Mölndal så var vi få spelare igen. Trots detta så gjorde vi en riktigt bra match men fick till sist se oss besegrade med 2-1.

Vi har alltså haft mestadels jämna matcher mot de fyra topplagen men inte riktigt lyckats avgöra matcherna. Vi har inte varit någon slagpåse utan vi har varit med och utmanat mot alla vilket vi ska vara stolta över. Vi är ca. 4 cm kortare än alla andra lag och väger ca. 3 kg lättare. Det är det fysiska spelet som är vårt största problem. Jag hoppas att vi kan få de flesta att stanna kvar och sen kanske få in 3-4 spelare som höjer oss och ger oss en bredare trupp. Då ska vi gå längre än den här säsongen!