www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Sista matchen

Kategori: Allmänt

Statistik kan ljuga, siffror likaså. När vi igår besegrade Partille med klara 7-1 så var det en ytterst ensidig affär och statistiken och siffrorna talade för sig själva. Det finns inte så mycket mer att skriva om matchen egentligen. Partille var inte bra, vi gjorde en helt ok match och satte för en gångs skull våra chanser. Vi slutar alltså näst sist i All-Trean med 10 inspelade poäng. Surt och orättvist.
 
Det är svårt att förstå, samtidigt som det är väldigt störande att ett lag som vi slog med 13-4 på två matcher ska få kvala uppåt istället för oss. Tidaholm kommer troligtvis att få Nittorp i sin kvalgrupp och där lär man inte ha så mycket att hämta. Är det inte roligare för både publik och spelare att få jämna matcher?
 
Säsongen 14/15 började redan i somras då vi körde fysträning med Malin Wallette. Fyspass som det var bra närvaro på. Vi såg intressanta spelare som Jesper och Otto. Vem trodde helt ärligt på försäsongen att Otto skulle spela i Skara IK tröjan hela säsongen 14/15? 
 
Efter att ha både vunnnit och förlorat på försäsongsmatcherna så åkte vi till Lerum för den första matchen för Skara IK i div.3 sen 2005. Vi besegrade här Lerum och detta var starten på en tio matchers lång segersvit. Segersviten tog dock slut mot Partille men då var vi redan klara seriesegrare och hade mosat allt mostånd i tio matcher. 
 
All-Trean: 

Vi startade All-Trean med att åka ner till Stenungsund. Ett storväxt lag med bra fart på skridskorna som älskade att tacklas. Vi var inte riktigt med på att det skulle gå så fort och smälla så mycket. Det är faktiskt den enda matchen som jag känner att vi verkligen inte hade någonting alls att hämta. 
 
Vänersborg vann hela serien. När vi var i Vänersborg så hade vi med oss 14 man. Folk var skadade och sjuka och flera som inte spelat A-lagshockey förut fick här debutera. Vi blev besegrade med 3-2. En match vi egentligen borde ha vunnit. När vi sedan ställdes mot VHC igen, på hemmaplan så gjorde vi åter igen en riktigt fin match. Efter stor ineffektivitet och motstuds så förlorar vi även denna matchen. Här blir resultatet 5-7 efter att VHC gjort sista målet i tom bur. Ser man på matcherna som vi hade mot Vänersborg så tycker jag absolut inte att de bör vinna denna serien, tycker absolut inte heller att vi ska komma näst sist. Men så blev det. Suck.
 
Hovås hockey kom tvåa. Hovås började vi att möta på hemmaplan. Då hade Hovås åkt hem med 3 poäng i ALLA matcher de spelat den säsongen. Alltså ett lag som är helt obesegrat och inte tappat ett enda poäng. Om jag kommer ihåg det rätt så hade vi ledningen med 4-1 när det var två minuter kvar av andra perioden, dock så hann Hovås med att reducera både en och två gånger innan perioden var slut. Matchen slutar till sist 5-5 och vi förlorar senare på straffar. Hovås var helt klart denna matchen det absolut bästa moståndet som vi mött under säsongen. Ett lag med fyra jämna femmor och ett självförtroende som bara gjorde dom bättre. Vi lyckades ändå ta en pinne mot dom och vi var dom första som gjorde det denna säsongen. Vi bör nästan till och med tagit alla tre pinnar. När vi mötte Hovås på bortaplan så var vi 12 utespelare med i bussen. Dessa 12 blev 11 en bit in i första perioden efter att Tobbe Magnusson skadat sig. Vi hade 0-1 ganska länge på dom innan Hovås kunde vända matchen och till sist vinna med 5-2. En match där vi egentligen inte ska vinna men med lite flyt så hade vi tagit tre poäng där.
 
Rönnäng kom på tredje plats. Hemmamatchen mot Rönnäng var bra! Vi gjorde 7 mål framåt och vann med 7-5. En match där vi lite onödigt släppte in fem mål men det gjorde ingenting eftersom vi som sagt gjorde sju mål! Bortamatchen var desto sämre. Efter en dåligt första period så låg vi under med 1-0. Detta följdes upp med en riktigt bra andra period men vi får inte in pucken och Rönnäng får in två ganska enkla mål som gör att luften går ur oss. Torsk i andra matchen mot Rönnäng.
 
Mölndal tog sista kvalplatsen och på hemmaplan så var det en otroligt tajt match där vi drog längsta strået. Jimmy Modén satte 3-2 och segern var ett faktum. Bortamatchen mot Mölndal så var vi få spelare igen. Trots detta så gjorde vi en riktigt bra match men fick till sist se oss besegrade med 2-1. 
 
 
Vi har alltså haft mestadels jämna matcher mot de fyra topplagen men inte riktigt lyckats avgöra matcherna. Vi har inte varit någon slagpåse utan vi har varit med och utmanat mot alla vilket vi ska vara stolta över. Vi är ca. 4 cm kortare än alla andra lag och väger ca. 3 kg lättare. Det är det fysiska spelet som är vårt största problem. Jag hoppas att vi kan få de flesta att stanna kvar och sen kanske få in 3-4 spelare som höjer oss och ger oss en bredare trupp. Då ska vi gå längre än den här säsongen!
 
// #10. Victor Svedberg.
 
 
 
 

Onsdagskväll i Mölndal

Kategori: Allmänt

Efter diverse olika hinder så har jag inte kunnat uppdatera bloggen efter Mölndalsmatchen än. Nu har jag dock funnit lite tid här på fredagsförmiddagen till att referera vår 2-1 förlust i Göteborg.
 
Vi ställde upp med ett ungt lag även denna gång och vi hade absolut inget att spela för. Vi hade ingen press på oss och motivationen kanske inte fanns hos alla för att ge sig ut på vägarna till Mölndal en onsdagskväll i februari. Trots detta så gör samtliga en bra match!
 
En tredjekedja där äldsta grabben var född 97. En andrakedja där den äldsta var född 93. En förstakedja där den äldste var Jimmy Modén och det drog upp snittåldern en del iallafall. Spelare som Jimmy, Otto, Viktor, Tobbe och Marcus Persson är riktigt viktiga såna här matcher och alla gjorde en bra match.
 
Vi får en utvisning emot oss direkt och flera av oss får göra sitt första byte i boxplay. Vi reder ut detta utan några större besvär och fem mot fem spelet börjar. I första perioden så tar vi på oss flera utvisningar och runt minut 10 så sitter 1-0 i boxplay när vi är 2 mot 1 i hörnet men Mölndalspelaren kommer ut med pucken och hänger pucken i suveräna Halléns högra kryss. När förstakedjan med Modén, Viktor och Otto forcheckar fast Mölndal i anfallszon så kan Otto servera Viktor framför mål och 1-1 tar vi med oss in i den andra perioden. Första perioden är en jämn och bra period där Mölndal fått lite fler chanser pga. sina powerplay. Slarvigt av oss att ta på oss utvisningar samtidigt som Mölndal är skickliga i sitt PP.
 
I andra perioden så är vi bättre än Mölndal. Vi har riktigt bra speed på grickorna och när vi spelar powerplay så har vi en puck på mållinjen som inte vill in. Vi får även två frilägen men både jag och Fredrik Johansson bränner lägena. 1-2 till oss där och jag är säker på att vi hade satt ett par kassar till och tagit tre poäng. Som vanligt i Skara IKs fall så gör vi inga mål trots en väldigt bra period.
 
Efter fyra minuter in i den sista perioden så kommer ett slagskott från kanten som ser ofarligt ut men som går in bakom Hallén. Målet är kanske lite billigt, men Hallén var suverän matchen igenom utom just denna sekund. Vi andra gjorde fler misstag än vad han gjorde. Tredje perioden är likt den första väldigt jämn och kan gå åt vilket håll som helst. Vi skapar ett par chanser och är bättre några minuter och sen är det tvärtom ett par minuter. Matchen slutar 2-1 till Mölndal och vi förlorar alltså åter igen med uddamålet. 
 
Klass: 
- Marcus Persson. Måste berömma mina goda vän här, han har tagit ett stort kliv i sin utveckling även i år och är en av de bättre backarna i div.3. Håller i pucken i rätt lägen och släpper iväg den i rätt lägen. Det är just med pucken som han tagit ett kliv. Bra uppspel och bra bedömningar med vad han ska göra med pucken. Enkel att spela med och tar ett stort ansvar. Viktig att ha kvar till nästa säsong! 
 
Frågor: 
- Hur kan Mölndal ligga så högt upp? 
 
- Hur kan vi ligga näst sist?
 
- Varför kan inte pucken slinka in istället för att stanna på mållinjen?
 
Kul: 
- Alex Hideström. Har öst in puckar i J18 det senaste och får då direkt chansen i A-laget. Det visar på att om man gör det bra i J18 så har man chansen att konkurrera i det äldsta laget, precis så som det ska vara. Vet inte riktigt hur många det är som har debuterat i A-lagshockey den här säsongen. Tror det är Rasmus Sköld, Julius Svensson, Edvin Bock, Samuel Hou, Hideström, Gustav Svensson, Emil Hermansson, Oliver Pettersson, Felix Arvidsson och många mer som gjorde någon match på försäsongen. KUL!
 
Matchen: 
- Ännu en match som är så mycket Skara IK i All-Trean. Pucken studsar inte vår väg och vi får ingenting gratis trots att vi jobbar stenhårt och får bra chanser.
 
- Vi gör en riktigt bra bortamatch. Mölndal hade allt att spela för eftersom de blev klara i och med segern mot oss i svart. Mölndals tränare hade berömt oss efter matchen och det är kul att höra absolut. Vi gör det svårt för Mölndal som är ett lag som vill forchecka högt och åka mycket skridskor. Vi backcheckar stenhårt, får ut puckarna från egen zon och är farliga i kontringarna. Lite bättre avslut och effektivitet så hade vi vunnit matchen.
 
- Vi är iallafall ingen slagpåse i All-Trean. Vi har utmanat alla lag. 
 
 
Söndag: 
Nu på söndag så spelar J18 först hemma mot Nittorp i en viktig match i jakten på Trollhättan i toppen. Efter J18 så är det A-lagets tur att spela match, den sista matchen för säsongen och det är mot Partille. Låt oss avsluta med en vinst! 
 
Vore kul med mycket publik när vi ska avsluta denna säsongen med stil. Vem vet, det kanske är sista gången vi ser spelare som Jesper, Modén, Otto osv i en Skara IK tröja? Vi hoppas såklart inte det men vi får se. 

Nederlag

Kategori: Allmänt

Det är lätt att bli snurrig i skallen av att försöka förstå sig på laget den här säsongen. Kombinationen med bedövande fint spel och ytterst få förluster till en början. Vi ska skatta oss olyckliga över att det är faktiska poäng som räknas och ingenting annat i All-Trean. Hade det varit en bedömningssport hade Skara IK legat aningen högre upp. 
 
Första perioden startar vi bra, de 5-6 första minutrarna är helt godkända och Krause har ett skott i stolpen som går, precis, stolpe ut. Men när vi spelar powerplay så blir det mål - För Rönnäng. En pass som de bryter vid vår offensiva blå och får friläge. Ett av flera denna kväll. Efter detta så spelar vi dåligt, alldeles för dåligt för att endast ligga under med 1-0 i paus. 
 
Andra perioden är vår period rakt igenom. Vi vinner skotten och skapar mycket farligare chanser än var Rönnäng gör. Som sagt så är det målen som räknas och vi förlorar perioden med 2-0. Vi var förtjänta av att ha tystat publiken med de dryga 550 personer, men icke. Ännu en typisk period av vad Skara IK är idag.
 
Tredje perioden behöver jag inte skriva så mycket om. Med 0-3 i baken så blir det ännu tyngre när 0-4 sitter och matchen är avgjord. Slutresultat skriver vi till 6-1 till hemmalaget på Tjörn. 
 
Tankar: 
- Matchen är mycket av vad Skara IK är precis idag. Ett lag som skapar chanser men är otroligt innefektiva. När vi spelar som bäst så släpper vi in riktiga skitmål som vi inte kan göra något åt. När vi spelar mindre bra så släpper vi till chanser men släpper inte in några mål. 
 
- Det är bra att göra en såpass bra andraperiod när vi gör 15-16 bedrövliga minuter i första. Vi fick långa anfall på motståndarna och vi hade 2 ramträffar. Inte stolpe in såklart utan naturligtvis stolpe ut. 
 
- Vi har inte tagit ett enda poäng på bortais i All-Trean. Vad beror det på? En blandning av innefektivitet, dålig laddning, ingen medstuds, får kämpa 15 gånger hårdare för våra mål än vad motståndarna får och att vi är unga och orutinerade. Vi lär oss INTE av våra misstag har vi märkt också. Att bli hårdare och tuffare framförallt framför de två målburarna är något som vi måste förbättra till nästa säsong. Jag tror absolut att det kommer att bli bättre, alla blir ett år äldre och får en sommarträning till i kroppen. 
 
- Första matchen som vi förlorar med flera mål förutom Stenungsund. Tittar jag på tabellen så blir jag skrämd. Mot Vänersborg har vi spelat jämt, varit värda att vinna minst en match mot dom. Hovås spelade vi lika mot, var dom första som tog ett poäng av dom denna säsongen. Mölndal har vi spöat och möter igen på onsdag. Det är alltså de tre topplagen i denna All-Trea. Vi ligger näst sist. Blir tårögd när jag tänker på hur vi har slarvat bort det här. 
 
- Vi är det 3e yngsta laget och har nog varit yngre med tanke på att nordberg inte spelat mycket, inte moden heller. Vi väger i snitt 3 kilo mindre än alla lag och är 4 centimeter kortare. Fakta. 
 
- Kvar på samma höga nivå är Otto Larsson. Tråkigt nog har vi inte sett honom ta pennan mot superkontraktet som sträcker sig över minst 2-3 säsonger. Vore otroligt bra om han skrev på tidigt så att vi har 4-5 stycken äldre spelare att bygga det lag som ska ta sig upp till div.2.
Vill föreningen ta sig upp till div.2? Vad är föreningens mål? Ska vi vara ett topplag i trean som inte riktigt tar klivet upp eller ska vi vara ett stabilt div.2 lag? Nästa säsong har redan börjat för styrelsen. Kom ihåg det. Då menar jag möjliga nyförvärv och förlängningar med spelare. Jag litar på styrelsen. 
 
- Skulle vara fint om Skara IK bestämmer sig för att vi ska upp till div.2. Att vi satsar nu när vi ska renovera vår gamla fina lada.