www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Hårt jobb och kämpaglöd, försäsong i ett nötskal

Kategori: Allmänt

Hej alla SIK supportrar.
 
Lägger en en liten update sen sista blogg inlägget. Ska försöka få med det mesta i kronologisk ordning.
 
Det hårda slitet som krävs inför serien har börjat och det känns bra. Det är bra stämning i laget och det verkar som de nya gubbarna har kommit in i truppen väl vilket är självfallet i ett lag som detta, där ALLA är goa gubbar.
 
Förra helgen var laget på en träningscup i Alingsås. Dom som stod för motståndet var Trollhättans HC, Hisingen HC och Sörhaga/Alingsås HC. De två förstnämda spelar i div.3 men för att inte glömma så är dessa två lag som verkligen satsar för att ta sig upp till div.2. 
Nå väl, vi åkte ifrån Alingsås med två segrar och en förlust. Vi torskade mot Alingsås efter en ganska svänging match där Alingsås drog det längsta strået. Självfallet så skulle de som höll i cupen ändra i cupschemat så att Alingsås alltid fick minst en eller ett par timmar vila innan nästa match vilket gjorde att vi, fick spela mot Alingsås med bara en spolning emellan efter matchen mot Trollhättan. Detta resulterad i ganska trötta ben och det visade sig också på isen. 
Vi gör en stark insats i cupen där vi åker med ett ungt lag och en decimerad trupp. 
 
Nu till eftermiddag/kvällens match mot HCL. 5-2 till oss där vi vi under hela matchen kan kontrollera. Vi vinner matchen och gör en bra laginsats. Det finns alltid saker att slipa på och med dagens match får vi ännu mer insikt och förståelse för vad vi behöver bli bättre på och vad vi gör bra. 
Dagens match var i alla fall utvisningsrik. Nytt reglement menar att klubba aldrig ska lämna isen, typ, så länge du inte går efter pucken för då får du fanimej hugga, typ. Kanske inte jätteluddigt men det blir en väldig skillnad på isen jämnfört med förra året. Jag personligen, kan tycka att matcherna blir lite sönderblåsta, fast det kanske är för att jag satt på botbänken 4 gånger idag, inte okej. Ren ovana kan jag lova. 
 
Utöver detta så vill jag lyfta fram dagens målvakt Erik, som går in och gör en bra insats för första gången i SIKs färger då våra målvakter, #1 och #30 dras med skador. Vi hoppas att #1 och #30 är tillbaka snabbt.
 
Nog om det som hänt. Nu har vi ännu en vecka framför oss med hård träning och på söndag tar vi emot Rönnäng där vi kommer få bekänna färg, en förbannat rolig utmaning där vi ska gå segrade ifrån ishallen efter att den härliga daggern har fått ljuda SIKs omklädningsrum.
 
 
Ha en bra vecka gott folk.
 
// #6