www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Hisingen hemma

Kategori: Allmänt

Efter att vi sex dagar innan mött serieettan på bortaplan och gjort en bra match men dessvärre torskat, så var det dags att möta serietvåan på hemmais. Vi hade en skön känsla i gruppen trots de uteblivna resultaten men vi visste att denna matchen skulle bli hård och jämn.
 
Inledningen på matchen är jämn och båda lagen får ett par chanser, mål blir det dock inga. Vi tar bra beslut nästan hela tiden och de flesta kommer rätt in i matchen. Efter ca sju minuters spel så får Hisingen spela powerplay och med ungefär tio sekunder kvar av detta powerplay så gör dom 0-1. Vi får sedan chansen att spela fem mot fyra två gånger på raken men vårt powerplay funkade inte alls för kvällen och ska därför inte skriva mer om detta nu i referatet. Första perioden slutar 0-1.
 
Vi gör en riktigt bra andra period och vi skapar flera riktigt bra chanser men som dock inte resluterar i något mål. Det har satt sig något i vårt huvud som gör att vi har riktigt svårt för att sätta dit pucken. Istället för att bara kasta in pucken på kassen så ska vi slå ett extra pass osv. Men det finns mycket positivt med andra perioden och vi trycker ner Hisingen ganska så rejält under flera stunder. Hisingen får egentligen bara komma över röd och dumpa ner pucken för att kunna byta och låta nästa femma få försvara. Andra periodern slutar 0-0. 
 
Vi snackar i pausen om att vi har världens chans att sätta dit Hisingen nu och att vi har allt i egna händer. Tredje perioden inleds också bra och vi åker mycket skridskor. Sju minuter in i sista perioden så åker Tobias Magnusson på ett matchstraff efter vad jag själv tycker är en klockren tackling, axel mot axel, det enda man skulle kunna klaga på är väl att Magnusson tagit ett par för många skär innan tacklingen. Men tacklingen i sig är inte ful enligt mig. (Se tacklingen och annat på SkLTs hemsida). Vi får alltså spela boxplay i fem minuter och vi gör det riktigt bra! Hisingen skapar inte många heta chanser, knappt någon, och vi kan reda ut det ganska så enkelt och inleda jakten på kvittering igen. Vi fortsätter att åka mycket skridskor och skapar en del halvchanser men får ärligt talat inte någon jättechans. Istället kan Hisingen punktera matchen när de sätter 0-2 efter att vi tagit ut målvakten. 
 
Nämnvärt i en positiv synvinkel:
- Hisingen har under hela säsogen snittat ungefär sex mål per match. Vi släpper endast in ett mål mot dom som inte är i tom kasse och de skapar kanske bara en ganska så bra chans per period. Det är positivt faktiskt.
 
- Spelet fem mot fem. Jag tycker att vi var det bättre laget i spelformen fem mot fem. Vi hade bra skridskoåkning och fick stundtals långa anfall på Hisingen som gjorde att de blev trötta. Dock så kommer vi inte alltid in på kassen eller träffar mål när vi väl får skottläge, men anfallen i sig är bra. 
 
 
Egentligen inget jag vill påminna mig själv om: 
- Vårt powerplay denna matchen går nog till historien som de svåraste och mest händelselösa powerplayet i hela All-Trean denna säsongen. Många felbeslut, slarviga passningar och dåliga avslut. 
 
- Nollade på hemmaplan. Ja det är fanimej inte bra. När vi har så mycket puck och dessutom i anfallszon så måste vi kunna skjuta mer och göra mål!
 
Nu glömmer vi detta, vi ser framåt mot söndag istället då det är säsongen viktigaste match när vi gästar Rönnäng. 
 
/ #10. 
 

Stenungsund borta

Kategori: Allmänt

Jag ska inte påstå att det känns overkligt iochmed att det alltid händer oss, snarare finns en känsla av förvåning och ett ”vad händer?”-uttryck i ansiktet. 
 
Kräldjur som ödlor och ormar låter sin kroppstemperatur variera med omgivningen och anpassar sig just efter omgivningens temperatur. 
Skara IK å andra sidan, anpassar sin presatation efter motstånd. Är det ett bra motstånd så spelar laget bra, är det en halvbra mostånd så spelar laget halvbra och är det ett sämre motstånd så spelar laget inget vidare. 
 
Jag har tidigare skrivit om den där "kanonmatchen" och att vi inte gjort någon riktigt riktigt bra match än. Dock så var matchen mot Stenungsund igår det närmsta vi kommit den där kanonmatchen på hela säsongen. Vi höll och bra till vår gameplan och vi var faktiskt över sextio minuter det bättre laget. Men som vanligt så lyckas vi alltid släppa in så fruktansvärt psykologiska mål. 
 
Vi hade fått äran att spela i den nybyggda Stenungsunds Arena som jag måste ge beröm till. En fantastiskt ishall! Hemmalaget i denna ishallen har inte förlorat en enda match på hemmais i denna borgen den här säsongen. Vi var medvetna om detta och det gav oss såklart lite gratis motivation. 
 
Vi startar matchen bra och alla femmor får ett par enkla byten för att komma in i matchen. Vårt styrspel funkade riktigt bra och vi fick ofta stopp på Stenungsund tidigt i banan. Vi hade bra avvägningar på när vi skulle styra och när vi skulle sätta press vilket gjorde det svårt för Stingers att få komma med bra fart genom mittzon. Efter 11:30 så bryter Calle Lövgren ett uppspel och kan hänga dit 0-1 i krysset! Riktigt skönt och faktiskt inte helt oväntat då Calle vart het det senaste. 30 sekunder senare så har Stenungsund pucken i vår zon och är på väg att tappa ur pucken ur zonen när vi sätter hård press, istället kastar de in en höööög puck mot mål som otroligt nog slinker in. KALLDUSCH. Psykoligiskt. Efter 16 minuter så åker Stingers på ett matchstraff efter en knätackling och det innebär att vi får spela fem minuters powerplay, dock så är Stenungsund ruggigt bra i sitt boxplay. Lilja lyckas ändå sätta 1-2 innan perioden är slut. Skott 6-6.
 
Vi var nöjda med perioden men inte mätta. Vi hade fortfarande ca. två minuters powerplay kvar att lira i inledningen av andra perioden vilket skulle ge oss en större fördel, trodde vi. 28 sekunder in i andra perioden så står det 3-2. Helt galet. 2-2 målet kommer till efter att de dumpat ner pucken och den fått en konstig studs i sargen och Hallén får inte undan pucken som ligger mellan skridskorna på honom och en Stenungsundspelare kan stöta till pucken in i mål. 3-2 kommer några sekunder senare när alla kollar puck och misssar spelaren som kommer från kanten och får ett bra läge i slottet och han gör inga misstag. Resten av perioden så PARKERAR vi i Stenungsunds zon. Vi har riktigt långa anfall konstant och Stingers enda lägen tillkommer när vi haft långa byten i anfallszon och inte riktigt orkar backchecka. 2-0 slutar andra perioden till motståndet. Skott 13-7. ? ? ? 
 
Vi inleder tredje perioden som vi avslutar den andra, aggresivt och mycket anfallsspel men vi får inte in pucken. Istället så åker sig en Stingersspelare fri och sätter 4-2. Riktigt tungt och ännu ett superpsykologiskt mål. Vi fortsätter ändå att kriga på och anfalla. Men målen uteblir för oss och när vi tagit ut målvakten det sista så kan Stenungsund sätta spiken i kistan med sitt 5-2 mål. Riktigt tung förlust efter en riktigt bra match av oss. Alla ska ha beröm. Skotten i tredje 16-8. Totalt 35-21?
 
Ändå positivt:
- Räknar vi till sextio minuter så var detta nog en av våra bättre matcher för säsongen. Vi hade bra fart och alla gjorde bra val hurvida vi skulle styra eller sätta press. 
 
- Vi hade stundtals riktigt långa och bra anfall där vi också fick avslut på mål. Tidigare har det kunnat vara så att vi haft pucken i offensiv zon men inte kommit till några bra avslut. Det gjorde vi dock denna kväll. 
 
- Tror faktiskt att forwards fick ut pucken ur zon 9/10 gånger i försvarszon och det är så jäkla viktigt.
 
Så jäkla tungt: 
- Stenungsund gör två riiiiiktigt tråkiga mål där det egentligen inte ens är en situation. När man släpper in såna mål så är det inte lätt att vinna. Men som jag skrev i början så är man ju inte förvånad.. 
 
- Vi gör en riktigt bra match och är till stora delar av matchen minst lika bra eller till och med bättre än Stenungsund och ändå lyckas vi inte vinna. Vad är det som är grejen, fattar inte! 
 
 
Nu har vi vila tills på tisdag då vi tränar, vi tränar även onsdag för att sedan ta emot Hisingen på hemmais på torsdag. Vi ses då.
 
/ #10.

Än så länge

Kategori: Allmänt

Vi har nu mött alla lag i All-Trean Södra A och har på dessa sju matcher skrapat ihop 7 poäng genom två vinster och fem förluster (en på straffar). All-Trean är denna säsongen mycket jämnare och alla lag kan slå alla. Det är inte som förra säsongen då Vänersborg och Hovås gick som tåget. Nu är det endast Stenungsund som nästan har gått rent än så länge. De tappade poäng senast mot Partille, men de tog två av tre poäng iallafall. 
 
Det känns och jag tycker det har märkts att vi har mer i oss, att vi inte riktigt har gjort den där kanonmatchen än. Vi har inte blivit utspelade någon match utan det har varit jämna matcher enda in i slutet. Vi har gjort bra träningar varje vecka det senaste och gått in med en bra känsla inför varje match. Det känns lite som när man var liten när vi spelar, du vet när läraren la något i den ena handen bakom ryggen och lät någon välja. Väljer vi fel förlorar vi, väljer vi rätt så vinner vi. Lite så har det varit, antingen så har vi det lilla flytet som gör att vi gör mål istället för att missa liksom. Det är just det som har varit det största problemet, att vi gör för lite mål. Vi har ofta skjutit fler skott än de vi mött men ändå gjort mindre mål. 
 
Stenungsund då? Hur slår man dom?
Stenungsund Stingers är ett bra hockeylag, något annat kan vi inte säga. De har fyra jämna femmor som åker mycket skridskor och spelar ett mycket fysiskt spel. Speciellt på sin hemmarink. Vi torskade första matchen i All-Trean mot Stingers, 0-3 på hemmais. Vi gjorde trots allt en godkänt instats, dock inget märkvärdigt. Jag tror nyckeln på fredag är att vi lirar otroligt disciplinerat. Men vad menas med det då tänker ni..? 
- Jo, först och främst så ska vi ställa upp i styrspel 9/10 gånger. Vi ska låta Stenungsund spela upp pucken och alltid ha fem Skara IK spelare framför sig. 
- Har vi pucken i egen zon så ska den ALLTID ut. Långa anfall mot oss gör oss trötta och då orkar vi inte kontra när chanserna ges. 
- Korta byten är också viktigt för att orka hela matchen. 
- "ta röd" vilket innebär att man åker förbi rödlinjen och dumpar ner pucken så att alla får chansen att byta, framförallt om backarna haft ett långt byte så är det otroligt viktigt. 
Spelar vi så disciplinerat och givetvis, sätter våra chanser när vi får dom så har vi en stor möjlighet att vara det första laget att vinna i Stenungsunds nya ishall. Chanser får man alltid, spelar ingen roll hur bra lag man möter, chanser får man. 
 
 
Stats: 
- Medelålder: 22 år.
- Medellängd: 182 cm. (Sune och Anders lär dragit upp detta snittet 
- Medelvikt: 81 kg. 
- När Victor Sunesson blev byxmyndig så föddes Filip Cederqvist. Haha
- Vi har fyra spelare med i topp 15 i utvisningsligan. 
- Vi har 20% i powerplay. 82% i boxplay.
 
 
/ #10.