www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

En fot i playoff!

Kategori: Allmänt

Skara IK går för tillfället som tåget och har sedan senaste inlägget stått för tre vinster på fyra matcher! Segern mot Varberg följdes upp med ytterligare en seger mot Töreboda (4-3) innan sviten tog slut. När Hanhals kom på besök i Skara ishall tog det tyvärr stopp efter en makalöst dålig första period (0-4), Laget hämtade sig dock och när slutsignalen ljöd hade hemmalaget knappat in till 6-5.
 
En tuff match följdes upp av ännu en tuff sådan, Kållered borta är som bekant ingen dans på rosor. Första mötet slutade i brakförlust med hela 9-3 och detta mötet kom även det att bli väldigt målrikt. Skara gick ifrån till en 3-0 ledning i den första perioden och i pausen pratades det om att inte sluta spela, något som verkade gå in genom ena örat och ut genom det andra. Alla har väl hört Håkan Södergrens citat "Det finns inget svårare än att leda med 3-0". Det verkar ligga något i det då Kållered tilläts göra sex raka mål innan Skara vaknade till liv. Efter Kållereds sista mål gjorde Skara fem raka och vann tillslut med 7-6, sista målet kom med bara 11 sekunder kvar!
 
Senaste matchen var mot nästjumbon Motala som gästade ishallen så sent som igår. Motala som hade tre raka segrar hade i allra högsta grad möjligheten att slippa ett negativt kval då avståndet till Töreboda "bara" var sex poäng. Någon seger blev det dock inte för gästernas del, Skara IK tog tidigt tag i taktpinnen och även om Motala inte var ofarliga framåt var det aldrig någon fara på taket. Matchen slutade 7-0 efter periodsiffrorna 2-0,2-0,3-0 och Skara IK har nu satt in ena foten i playoff.

Med tre omgångar kvar utav grundserien har Skara IK åtta poäng ner till Ulricehamn som ligger precis utanför playoff. Playoff-platsen kan säkras redan imorgon då Ulricehamn tar emot Alingsås i Lassarinken och en bortaseger skulle innebära att Ulricehamn är avhängda. Detta hoppas vi dock inte på, då vi har alla möjligheter i världen att ta oss förbi Alingsås i tabellen då det bara skiljer 4 poäng. På söndag gästar Falköping våran fina, men onödigt kalla ishall i ett stekhett derby. Det är nio poäng kvar att spela om, och nio poäng ska det bli!
 
153 personer på plats senast, på söndag satsar vi på 200! Masa er ner till ishallen 16:00!!

#30
 

Seger mot serieledarna!

Kategori: Allmänt

Det blev en ny seger i onsdags och detta mot självaste serieledarna. Varberg kom på besök i ladan och slogs tillbaka med 4-2 efter mål av Klasson, Wille (Roos), Ada och Alex!
 
Återigen tycker jag att vi inleder matchen riktigt bra, vi pressar tillbaks Varberg och har några bra lägen att göra 1-0 men får tyvärr inte in pucken. Istället kontrar Varberg in 1-0 efter drygt 12 minuter. Vi fortsätter jobba på och kvitteringen kommer strax innan pausvilan när Klasson slår in en retur om jag inte missminner mig. Helt klart rättvist.

I andra perioden tar Varberg återigen ledningen på en tilltrasslad situation när pucken studsar på Svedbergs skridsko och in i mål. Detta hade mycket väl kunnat betyda att vi tappat huvudena och helt enkelt inte orkade forcera för en kvittering. Men Skara IK har ett nytt, gott självförtroende och spelar med en helt ny glädje än tidigare under säsongen. Kvitteringspucken dröjer inte länge alls, Wille drar på en j**** kanon i målvaktens bortre kryss och återigen är vi med i matchen. Efter detta föjer en period av böljande spel, vi skapar några chanser men så gör också Varberg. Med en minut kvar av mittenperiden går deras målvakt ut för att slå bort pucken men Ada suger in den och gör några fina dragningar innan han sätter 3-2.
 
Varberg lägger i ytterligare en växel i den sista perioden, men vi spelar diciplinerat och håller de på rätt sida i försvarzon. Med någon minut kvar plockar bortalaget ut sin målvakt i ett sista, desperat försök att få in en kvitteringspuck. Men detta utnyttjade Alex genom att sätta 4-2 i tom kasse och segern var ett faktum.

I och med segern har vi nu fyra poäng ner till Ulricehamn nedanför strecket. Inget jätteavstånd men fortsätter vi jobba som vi gjort de senaste matcherna finns alla chanser i världen att detta avstånd kommer öka de närmsta matcherna.
 
 
#30

Seger och upp på playoff-plats

Kategori: Allmänt

I och med kvällens seger mot Göteborgs IK på borta is tog vi oss upp på den åttonde och sista playoff-platsen. Återigen har det blivit lite inaktivitet på bloggen och från att inte ens haft med den att göra har jag nu blivit lämnad ensam att sköta detta. Men jag ska göra så gott jag kan att hålla liv i den resten av säsongen för att ni ska få en lite bättre insyn i framförallt bortamatcherna men även lite "skitsnack" från omklädningsrummet ska det nog kunna bjudas på.
 
Matchen ikväll var inte alls olik de två andra mötena med GIK. Vi inledde starkast och hade bud på mål tidigt i den första perioden. Det dröjde dock till 19:45 innan Lilja på något konstigt sätt lyckades få in pucken bakom Markus Eriksson. Ett riktigt skit mål om man får kalla det så, men inte mindre orättvist för det. Den andra perioden börjar som den första startade-med ett mål. Oskar Härnestav lyckas få in pucken högt över keepern och 2-0 var ett faktum. Vi krigar på och min personliga åsikt är att vi ska döda matchen i den andra perioden. Bland annat har Klasson ett kanonläge efter drygt halva matchen, men målvakten står för en kanonräddning. Jag vet inte om det var räddningen eller det faktum att vi trodde att matchen var säkrad, men GIK får lite mer att säga till om sista tio i mittakten, inget som resulterar i ett mål dock. Reduceringen kommer istället några minuter in i slutperioden, men närmre än så kommer de aldrig. Patrik Johansson hänger distinkt in slutresultet (3-1) i klyk när ungefär nio minuter återstår och sedan spelar vi bara av matchen. Helt klart en rättvis seger och alla jobbade hårt för varandra.
Skara IK har nu vunnit fem av de senaste sex matcherna vilket gör oss till ett av seriens formstarkaste lag!


Närmast väntar Varberg på onsdag i våran egen lada. Missa inte för allt i världen detta, nu är vi en match närmre vårt mål, nämligen playoff!

Finns det några önskemål på vad jag ska skriva om så är ni välkomna att höra av er med det. Jag har tyvärr ingen fantasi själv så lite hjälp på traven är alltid uppskattat!
 
#30