www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Skara IK - Skillingaryd

Kategori: Allmänt

Sådär, då har jag kastat mig i soffan och ska kolla på Parlamentet samtidigt som jag ska försöka skriva lite om dagens match som slutade med en 7-3 vinst för oss i Skara IK. 
Det var alltså Skillingaryd som stod på andra sidan idag, endast 14 mannar hade de fått ihop men de gav oss en match ändå.
 
Vi snackade mycket innan matchen om vårt försvarsspel som vi skulle ha fullt fokus på idag precis som mot Ulricehamn. Vi startar matchen lite knackigt och det är Skillingaryd som tar ledningen med 0-1 efter att vi slarvat framför mål. Iochmed ett powerplay så kommer vi dock in i matchen och börjar åka skridskor riktigt ordentligt. 1-1 sätter vi i slutet av första och första perioden slutar alltså 1-1. I andra perioden är det inget snack om saken, vi hittar ett högre passningstempo och skapar fler och fler chanser. Skillingaryd får endast avslut när vi slarvar i egen zon, men sånt får hända nu eftersom det "bara" är träningsmatch. Efter andra perioden står det 3-2. I tredje perioden så märker vi att Skillingaryd har tappat orken, det har även fått två matchstraff tidigare i matchen och spelar på väldigt lite folk. Motståndarna går på knäna och vi börjar sätta våra chanser, matchen slutar 7-3 och om jag har sett rätt så gjorde Matte 2, Lilja 2, Tuusa 1, Calle 1 och Oliver Pettersson 1. 
 
 
 
 
+
- Hur vi kommer ur egen zon. Gång på gång satte en back upp pucken på en forward i fickan som knackade in pucken i mitten på en flygande center. Just uppspelen och utspelen ur zon över lag satt flera gånger och kan vi fortsätta med det så sätter jag en Crosbybackhand på att vi inte får tillbringa mycket tid i defensiv zon denna säsongen. 
- Långa anfall. Ofta under matchen så fick vi långa anfall som gjorde motståndarna oerhört trötta. Forwards jobbade bra samtidigt som våra backar stod upp bra på blå. 
- Publiken. Ett 50-60tal nere och kikar på oss den sista augsti är ju inte fy skam, tack för det!
 
Tre, två och en stjärna: 

En * Robin Lilja, två mål och riktigt bra defensivt arbete. Ska inte glömmas.
Två ** Jesper, Stort ansvar både offensivt och defensivt. 
Tre *** Samuel Hou, Inne på fyra mål framåt och har en assist på sin första A-lagsmatch. Inne på ett mål bakåt också men det kan vi se mellan fingrarna på med tanke på de fyra framåt.. 
 
Japp, kort och enkelt inlägg om första hemmamatchen alltså. Vi beger oss till Falköping på onsdag för ytterligare en match. Kommer nytt inlägg efter den, ha det fint!

// #10 Victor Svedberg

Marcus Persson

Kategori: Allmänt

Marcus Persson, Spelat i Skara IK i hela sin karriär och är nu inne på sin sjunde säsong i A-laget. Förra säsongen bar han C:et på bröstet och kommer troligtvis att göra det denna säsongen också. Dock så har han bytt nummer ifrån #26 till #21, knepigt. Här kommer ni iallafall nu att få läsa lite om vad Persson är för en lirare och vad han tycker och tror om vad som komma skall. Vår trogna back har här nedanför bilden svarat på ett gäng frågor följt av de klassiska fem snabba! Enjoy. 
 
 
 
Hur skulle du själv beskriva dig som kapten och som spelare? Är en typisk defensiv back som har mina främsta kvaliteér i egen zon. Jag hoppas iochmed vårt nya spel att jag kommer få träna mer på att ha mera puck och att vara med i offensiven lite mer. Som kapten så försöker jag peppa alla så mycket jag kan och se till så att alla känner sig delaktiga i gruppen. 
 
Vad är viktigast för att gruppen ska fungera tillsammans? Att vi har riktigt skoj tillsammans och att alla drar åt samma håll. 
 
Vad tror du om säsongen? Vart hamnar Skara IK? Jag tror vi kommer etta eller tvåa. Det tycker jag personligen att vi ska ha som målsättning. 
 
Vad ser du mest fram emot i vinter? Att börja vinna matcher igen och inte åka runt och förlora. Sen vore det riktigt kul att få spela kval uppåt istället för neråt. 
 
Hur förbereder du dig inför en match? Sover bra, går upp i tid, äter bra under hela dagen, dricker väldigt mycket. Sen är det viktigt att utrustningen är som den ska vara, jag brukar även ta en joggingtur och spela lite tvånudd som uppvärmning. 
 
Vem blir årets överraskning? Jag tror att många juniorer kommer ta ett stort kliv men att Samuel Hou, Oliver Pettersson och Johan Krause kommer ta det största klivet. 
 
Vad tror du om vårt nya spelsystem? Jag tror det kommer funka galant om vi orkar i sextio minuter. Motståndarna kommer inte orka möta oss utan kommer tröttna i tredje perioden. Det såg redan väldigt bra ut mot Ulricehamn som kommer spela div.2 i år.
 
Detta visste vi inte om Marcus Persson: Att jag på lördag ska dra till Grekland för att vila, äta och dricka mig i form. 
 
Beskriv dig själv med tre ord: Pass. 
 
Styrka utanför planen: Tjötet. Sen är jag duktig på att få ner Tobbe Magnusson på jorden. 
 
Fem snabba! 
 
Tibro IK eller HC Lidköping? Hc Lidköping.
 
Bröst eller rumpa? Rumpa.
 
Andreas Fagerlind eller Alexander Ovechkin? Fager!
 
Fys med Daniel Wallette eller fys med Malin Wallette? Väljer Daniel! 
 
Firmafest eller lagfest? Lätt, lagfest.
 
Nu hoppas jag att ni känner Persson lite bättre. Ska försöka göra några presentationer lite då och då. Får hoppas att jag kommer att göra det oftare än vad #6 gjorde det förra säsongen. 
 
V Svedberg.
 

Första träningsmatchen

Kategori: Allmänt

Med nio återbud inför första träningsmatchen för säsongen mot div.2 laget Ulricehamn så är det ändå tretton utespelare tillsammans med två målvakter som kommer till spel denna lördag. Vi gick in med tanken att vi skulle hålla oss till vårt spel och fokusera mest på försvarsspelet som vi tränade mycket på under den gångna veckan. Resultatet spelade absolut ingen roll för oss och vi hade inga förväntningar på varandra förutom att vi skulle jobba stenhårt så länge vi orkade. 
 
Ulricehamn, som vi mötte fyra gånger under förra säsongen kom till spel med sex backar och tolv forwards men saknade ändå 2-3 tongivande lirare
 
Matchen startar med att Calle Lövgren sätter en rejälv tackling i mittzon på Ulricehamnspelare som får ont men som ändå ställer sig upp snabbt. Spelet går fram och tillbaka och vi får ibland snurr i zon och kommer till endel farliga avslut. Det är efter att vi skapat ett par chanser som Ulricehamn sätter första baljan för dagen när en UIF-spelare sätter den i nättaket från nära håll, tiden var 7:26. Spelet är fortsatt böljande och chanser skapas åt båda håll. Ulricehamn får mest ta avslut ifrån backar eller från dåliga vinklar och Hallén håller tätt perioden ut. (1-0). 
I omklädningsrummet mellan perioderna så är snacket positivt och vi är taggade inför andra perren. Efter ett ganska avvaktande spel så är det vi som får fira först i andra perioden när nyförvärvet Jesper Liljeblad sätter pucken distinkt i målvaktens högra kryss, Tuusa får assisten. Det är vårat första skott i perioden som vi gör mål på. Inom loppet av 40 sekunder så hinner Ulricehamn göra två mål efter att vi slarvat på offensiv blålinje och där UIF kontrat på oss och inte gjort några misstag. 3-1 står sig perioden ut och i slutet av perioden så gör även Calle Bulten Lövgren debut för säsongen i gruff. Han vevar och brottas lite med en burskalle och det resulterar i en 2+2a på vardera spelare. I tredje perioden går UIF på kort om folk för att döda matchen så snabbt som möjligt och också kanske för att bevisa för sig själva och sin hemmapublik att de ska slå ett div.3 lag som har tretton man med sig med mer än 3-1. Detta ger resultat och efter 5:44 i tredje perioden så står det 5-1. Inte helt rättvist när det är vi som haft de farligaste lägena i början av tredje perioden. 5-1 står sig iallafall perioden och matchen ut. Periodsiffror (1-0, 2-1, 2-0)
 
 
Nytt, om matchen och positiva saker: 
- Två A-lagsdebutander i form av Oliver Pettersson och Rasmus Sköld.
- Nytt spelsystem som innebär mycket mer skridskor och som också innebär att alla måste vara extremt aggressiva. Funkade bättre än vad iallafall jag hade trott. Det är efter de här nio träningsmatcherna som spelet ska sitta.
- Jespers mål, riktigt bra avslut!
- Gjorde Ulricehamn skakiga. Kul!
- En positiv känsla tror jag de flesta i laget hade efter matchen och det kändes faktiskt bra.
 
Over and out! // V Svedberg.