www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Intervju med Nicklas Svedberg

Kategori: Allmänt

En intervju med en av tränarna är ganska lätt för mig att få till. Det är nämligen brorsan som står i båset och skäller på mig nu för tiden. Tog därför tillfället i akt att för en gångs skull sätta mig ner med en kopp kaffe och snacka lugnt och fint med brorsan.

  

Sex matcher spelade så här långt, spelar laget det spel du vill, eller finns det saker att förbättra, vad isåfall?

 

- Tycker att grabbarna spelar hyfsat som jag och Walle vill, det är mycket fart och intensitet. Men visst, allt kan bli bättre, det fuskas fortfarande en hel del, t.ex. med start och stopp och  ibland fuskas det även med backchecken.  Det måste vi jobba mera på!

 

 

Ni har fått in lite äldre rutinerade spelare i laget, vad betyder det på och utanför isen?

 

-  Klart det betyder väldigt mycket. Dom äldre spelarna vet vad som krävs för att vinna tuffa matcher som det kommer bli under säsongen. Dom ställer även mer krav på medspelare under träningarna och matcherna. Men det är rutinen som är det mest positiva. För att kunna gå upp en division så behöver man äldre rävar i laget som har gjort det förut och vet precis vad som krävs från var och en.

 

 

Vad har ni för målsättningen för den här säsongen?

 

-Att vi ska nå All-trean är första målet. Om vi kommer dit så är målet att vi ska försöka komma högre i All-Trean än i fjol.

 

 

Vad tycker du om årets trupp?

 

- Det är en mycket bredare och jämnare trupp än vad vi hade förra året. Vi har mer spelare som kan göra poäng, även mer defensivt duktiga spelare. 

 

 

Det är en stor trupp ni har på pappret. Fördelar/nackdelar med det?

 

- Som tränare ser jag inte att det är några nackdelar, det finns mycket folk att välja mellan, bra konkurrens bland platserna. Det blir även många spelare på träningarna vilket är bra för att få mer tampo och fart. Som spelare kan jag tänka mig det finns en liten nackdel med mycket folk, kan innebära att man får mindre speltid. Jag ser dock att det är mestadels positivt, konkurrens skapar kvalité. 

 

 

Vilken typ av hockey vill ni spela?

 

- Vill spela en rolig hockey med mycket högt tempo och fart där vi själva skapar våra chanser, och inte åker och väntar på att motståndarna ska göra misstagen. 

 

 

Förra året tog det stopp i All-trean, om ni når dit till All-trean den här säsongen, vad tar ni med er från förra?

 

- Vi måste bli mer noggrannare framför egna och motståndarns mål, det är där det mesta avgörs. Att vi har en bredare trupp i år underlättar också en del, kan spela på mer piggt folk när det gäller! Sen att skitmål är lika mycket värt som ett snyggt klapp klapp mål. Det är med skitmål som man vinner matcherna, och fina klapp klapp mål gör man inte mot riktigt bra motstånd. 

 

 

Vad är nyckeln för att klara av att ta steget upp i divison 2?

 

-  Det gäller att vara ödmjuk mot den spelstilen man har och även acceptera sin roll. Accepterar alla sina roller så är det enklare att fokusera och lägga ner 100% jobb varje byte. Det gäller även att alla hittar formen när det som mest gäller, sen måste man såklart ha en del tur. 

 

 

Forwardsen Viktor Andersson och Andreas Fagerlind har saknats på is en längre tid, även backen Oliver Pettersson. Hur kommer detta sig?

 

- Viktor Andersson har en ljumske som spökar, som förhoppningsvis är fixad inom kort. Andres Fagerlind har något virus som läkarna inte får ordning på, även Oliver Pettersson har något virus i kroppen. Tror Viktor Andersson är närmast spel utav dom här tre.

 

 

Vad tränar ni mycket på just nu?

 

- Mycket fart, att jobba stenhårt i 30 sekunder. Att få till bra flygande anfall och att lägga överdrivet mycket skott på mål.

 
 
Nu väntar en tuff vecka med bortamöten mot Falköping och Tidaholm, 6 poäng där och det ser riktigt bra ut!
 
/ #10. Victor Svedberg.

Tillbaka som vinnare

Kategori: Allmänt

Fredag kväll, lördag, söndag, måndag och hela tisdagen till ungefär 21:30. Så många dagar tog det för oss att återta serieledningen (med viss hjälp av Fotskäl som körde över Partille i sin borg), men det är endast detaljer. Nu när serien vänder efter endast sex matcher så ligger vi högst upp i tabellen med tre poäng ner till Partille men det är knappast några skäl att sabrera skumpaflaskor för. Det är om sex omgångar som vi ska vara kvar där uppe för att klara av vårt första delmål som är att ta oss till All-Trean.
 
Vättle ishall var tisdagens destination, återta serieledningen var tisdagens mål. Vi lyckades med att både ta oss till Lerum och besegra dom och genom det klättra ett hack uppåt.
 
Matchen startar på det sämsta tänkbara sätt när vi släpper in mål redan efter 14 sekunder när vi slagit ett felpass och Lerum kommit fria. Detta skakar dock inte om oss så mycket för vi tar tag i taktpinnen direkt ändå. Vi får långa anfall och skapar mycket chanser. Lerum får sina chanser när vi slarvar i egen zon vilket hände en hel del. Jag tror inte att ni tillresta Skarasupportrar satt dyblöta av svett och flämtade av upphetsning pga. spelet som framgick på tisdagskvällen. Det kändes som att vi endast gjorde det som krävdes. Dock inte i första perioden när vi förlorar perioden med 2-1. Skott 10-14.
 
På tretton minuter i andra perioden så har vi vänt matchen från 2-1 till 2-4. Vår andra femma var den bästa femman för kvällen och de ska ha ett stort +. De hade ständigt press på Lerum och forecheckade riktigt bra. Lerum får in en reducering precis innan paus och får med det lite energi som vi väntade skulle komma mot oss i början av tredje. Skott i andra också 10-14.
 
dock så tar det 26 sekunder för Robin Lilja i tredje perioden att göra 3-5 och där är matchen punkterad. Vi är bättre hela tredje perioden och Lerum blir frustrerade och tar på sig flera onödiga utvisningar. Det gör att Modén gör ett mål i PP med passning från Krantz, riktigt snyggt. Tobbe Ejdebäck gör sitt första mål i SIK tröjan när han blir serverad av Matte Larsson framför kassen och stänker dit 3-7 som också blir slutresultatet. Skott 7-15.
 
+
- Andra femman med Calle och Matte på varsin kant med Tobbe E i mitten och Anton och Tobbe M som backar. Gör ett riktigt bra jobb hela matchen och är den största andledningen till att vi vinner matchen ganska klart till slut.
- Arvid Franzén. Hänger ofta med i anfallen och gör denna afton två baljor. Riktigt bra!
 
( - )
- Första femman. Inne på alla tre mål bakåt och gör inte någon strålande match. Vi måste höja oss många nivåer.
- vår egen puckbehandling i försvarszon. Väldigt slarvigt i många situationer och vi skapar chanserna till Lerum. Funkar inte.
Nog om detta. Tre poäng och vinst är det som räknas! Tillbaka i topp.
 
Spellediga på fredag och nästa vecka väntar två bortamatcher mot Falköping respektive Tidaholm på tisdag och fredag. Väl mött!
 
// #10.´Victor Svedberg.

Första förlusten

Kategori: Allmänt

Tystnaden i ett hockeyomklädningsrum efter en förlust ör riktigt jobbig. Tjugo vuxna människor i ett rum där ytterst få ord kommer ur någons mun. Tjugo vuxna människor som alla är frustrerade, besvikna och ledsna på prestation och resultat. Det finns många ställen som jag hellre hade varit på än i ett omkl.rum efter en förlust. 
 
Matchen då? 
 
Jo matchen var som alla visste en tidig seriefinal när Partille med tre vinster och en förlust skulle komma till ishallen i Skara för att tampas med serieledaren med fyra raka vinster som törstade efter en femte. Vi fick spela en del powerplay i första perioden och med detta så vägde vågen över till vår sida eftersom vi skapade chanserna. I spel fem mot fem så hade vi mycket puck och fick snurra ute i sarghörnena utan att riktigt komma in på kassen och få de vassa och farliga chanserna. Efter exakt åtta minuters spel så tar gästerna lednigen när de besöker vår försvarszon första gången i matchen. (Iallafall första gången de hade pucken under kontroll i vår zon). En puck kastas in bakom mål och ställen Hallén. Vi fortsätter att kriga på men får gå till pausvila med ett 0-1 underläge. Skott 15-9. 
 
I andra perioden så får vi nästan direkt spela powerplay igen, detta efter en trippingutvisning när vi jobbat hårt och åkt mycket skridskor. När vi väl åkte mycket så hängde Partille inte med. 3.45 in i andra perioden så slarvar jag själv och ger bort pucken i egen zon som resulterar i att Partille gör 0-2. Tungt. 0-3 kommer åtta minuter senare när sargen hjälper Partille till ett friläge. De dumpar ner pucken och den studsar konstigt i sargen och friställer en Partillespelare framför kassen. Det blev genast tyngre och vi hade själva lagt på ett par extra kilon på axlarna. Vi tar time-out efter detta och vi höjer oss igen. Vi tar tag i taktpinnen och fortsätter att skapa chanser, men precis som innan så är det ungefär 2/10 skott som är farliga. Resten sitter i bröstet på målvakten. 
 
Tredje perioden är i princip likadan som första, det är vi som skapar chanserna men det är Partille som tar vara på de få chanserna som de fick. Vi får spela mycket PP i tredje också och jag har svårt att förstå att fler puckar inte studsade in. Det kanske bara var en sån match där puckjäkeln inte ville in helt enkelt. Vi får iallafall ett tröstmål när Walle gör 1-4 i PP. Detta efter att Partille gjort 0-4 på ett snyggt sätt. Vi får helt enkelt syna vår första förlust i serien denna säsongen och ta helg på det. 
 
Tankar: 
- Vi blev lite ställda när Partille helt plötsligt hade börjat med styrspel. Vilket innebär att man ställer upp alla mannar i mittzon och väntar på vårt anfall med ett samlat femmanna försvar. Det gäller att den som tar uppspelet från vår sida tar ett par riktigt snabba skär innan han leverar pucken. På det sättet hade vi kunnat få mer flyt i spelet och spelat oss igenom mittzon snabbare där vi ofta fastnade när det stod fem Partillebor och väntade på oss.
 
- Vi sköt nästan 50! skott. 47 för att vara exakt. Minst 10 skott utanför också. Även om 70% av avsluten var ganska tama så är det ytterst märkligt att fler puckar inte går in. Cred till Partille keepern som gör en riktigt bra match. Han stod ofta rätt och gjorde det väldigt svårt för oss att sätta pucken någon annanstans än på honom. 
 
- För första gången på väldigt länge så ligger vi inte etta i serien när alla spelat lika många matcher. Vi gör allt för att ta tillbaka förstaplatsen direkt på tisdag när vi möter Lerum på bortais.
 
- Vi måste sluta slå i sargen när det inte går vår väg. Ser fruktansvärt löjligt ut. Sänder inga vidare bra signaler till resten av laget heller. Detta leder mig in på att det överhuvudtaget inte var samma "go" i laget igår som det har varit tidigare matcher. Då har vi gett varandra beröm och visat på isen att vi är förbannade istället för i båset, tidigare har vi gjort varandra bättre. Det gjorde vi inte igår.
 
Ja ja, nya tag på måndag då vi tränar för att sedan packa grejerna och bege oss till Lerum på tisdag eftermiddag. Vi ser fram emot och kommer att ladda för att komma tillbaka på vinnarspåret så snabbt som möjligt!
Tack till alla i publiken.
 
/ #10. Victor Svedberg.