www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Intervju med Nicklas Svedberg

Kategori: Allmänt

En intervju med en av tränarna är ganska lätt för mig att få till. Det är nämligen brorsan som står i båset och skäller på mig nu för tiden. Tog därför tillfället i akt att för en gångs skull sätta mig ner med en kopp kaffe och snacka lugnt och fint med brorsan.

  

Sex matcher spelade så här långt, spelar laget det spel du vill, eller finns det saker att förbättra, vad isåfall?

 

- Tycker att grabbarna spelar hyfsat som jag och Walle vill, det är mycket fart och intensitet. Men visst, allt kan bli bättre, det fuskas fortfarande en hel del, t.ex. med start och stopp och  ibland fuskas det även med backchecken.  Det måste vi jobba mera på!

 

 

Ni har fått in lite äldre rutinerade spelare i laget, vad betyder det på och utanför isen?

 

-  Klart det betyder väldigt mycket. Dom äldre spelarna vet vad som krävs för att vinna tuffa matcher som det kommer bli under säsongen. Dom ställer även mer krav på medspelare under träningarna och matcherna. Men det är rutinen som är det mest positiva. För att kunna gå upp en division så behöver man äldre rävar i laget som har gjort det förut och vet precis vad som krävs från var och en.

 

 

Vad har ni för målsättningen för den här säsongen?

 

-Att vi ska nå All-trean är första målet. Om vi kommer dit så är målet att vi ska försöka komma högre i All-Trean än i fjol.

 

 

Vad tycker du om årets trupp?

 

- Det är en mycket bredare och jämnare trupp än vad vi hade förra året. Vi har mer spelare som kan göra poäng, även mer defensivt duktiga spelare. 

 

 

Det är en stor trupp ni har på pappret. Fördelar/nackdelar med det?

 

- Som tränare ser jag inte att det är några nackdelar, det finns mycket folk att välja mellan, bra konkurrens bland platserna. Det blir även många spelare på träningarna vilket är bra för att få mer tampo och fart. Som spelare kan jag tänka mig det finns en liten nackdel med mycket folk, kan innebära att man får mindre speltid. Jag ser dock att det är mestadels positivt, konkurrens skapar kvalité. 

 

 

Vilken typ av hockey vill ni spela?

 

- Vill spela en rolig hockey med mycket högt tempo och fart där vi själva skapar våra chanser, och inte åker och väntar på att motståndarna ska göra misstagen. 

 

 

Förra året tog det stopp i All-trean, om ni når dit till All-trean den här säsongen, vad tar ni med er från förra?

 

- Vi måste bli mer noggrannare framför egna och motståndarns mål, det är där det mesta avgörs. Att vi har en bredare trupp i år underlättar också en del, kan spela på mer piggt folk när det gäller! Sen att skitmål är lika mycket värt som ett snyggt klapp klapp mål. Det är med skitmål som man vinner matcherna, och fina klapp klapp mål gör man inte mot riktigt bra motstånd. 

 

 

Vad är nyckeln för att klara av att ta steget upp i divison 2?

 

-  Det gäller att vara ödmjuk mot den spelstilen man har och även acceptera sin roll. Accepterar alla sina roller så är det enklare att fokusera och lägga ner 100% jobb varje byte. Det gäller även att alla hittar formen när det som mest gäller, sen måste man såklart ha en del tur. 

 

 

Forwardsen Viktor Andersson och Andreas Fagerlind har saknats på is en längre tid, även backen Oliver Pettersson. Hur kommer detta sig?

 

- Viktor Andersson har en ljumske som spökar, som förhoppningsvis är fixad inom kort. Andres Fagerlind har något virus som läkarna inte får ordning på, även Oliver Pettersson har något virus i kroppen. Tror Viktor Andersson är närmast spel utav dom här tre.

 

 

Vad tränar ni mycket på just nu?

 

- Mycket fart, att jobba stenhårt i 30 sekunder. Att få till bra flygande anfall och att lägga överdrivet mycket skott på mål.

 
 
Nu väntar en tuff vecka med bortamöten mot Falköping och Tidaholm, 6 poäng där och det ser riktigt bra ut!
 
/ #10. Victor Svedberg.