www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

AllTrean Södra A

Kategori: Allmänt

Efter att vi kom högst upp i tabellen när grundserien var klar i mitten på november så var vi alltså klara för spel i All-Trean. Vi hade gått lite knackigt i slutet på grundserien och vi fick det tuffast möjliga motståndet direkt i All-treanpremiären när Stenungsund kom till Skara Ishall.
 
Jag tycker själv att vi gjorde en helt okej match trots att vi förlorade med 0-3. Det var ganska mycket snack och skriverier om att vi hade varit dåliga osv, men som sagt så var de det bästa laget i All-Trean som vi mötte direkt. Jag tror att vi var dom som förlorade med minst mål mot dom efter att alla hade mött varandra en gång. 
Efter Stenungsundsmatchen så fick vi möta Hisingen på bortais och där var det inget snack, vi gjorde ingen vidare match och har under de senaste säsongerna haft riktigt svårt för just Hisingen och de kunde till slut spöa oss med 5-1. 
 
I tredje omgången så kom första vinsten iochmed en 5-2a mot Rönnäng på hemmais! Det var här som kedjan med Krantz, Anders Larsson och Ejdebäck fick saker och ting att lossna, de var inne på många mål framåt och gjorde en riktigt bra match och var under resten av säsongen den kedjan som spelade på jämnast nivå och det var också en riktigt hög nivå. 
 
Efter första segern så var vi nära att ta andra raka när vi mötte Göteborgs IK på bortais. Vi hade hämtat upp ett underläge och var stundtals riktigt, riktigt bra men hade svårt att sätta dit pucken! Vi fick tillslut se oss besegrade efter straffar med 5-4. 
 
I omgång fem så mötte vi Partille hemma och fick återigen stryk. Vi hade ledningen med 2-0 efter första men släppte in hela fyra kassar i andra perioden som gjorde att uppförsbacken blev alldeles för stor. 
 
Matchen som spelades mot Tidaholm på hemmaplan vann vi med klara 6-0 och det var inget snack om saken. Vi inledde iochförsig matchen med att släppa till ett par chanser men efter vårt 1-0 mål var det Skara för hela slanten. 
 
Uddevalla borta var en konstig match. Jag tror vi hade ca. 3-4 spelare borta vilket är ganska mycket när man är inne i en sån period med viktiga och tuffa matcher. Vi gjorde trots detta en riktigt bra defensiv match och bör med bättre skärpa fått med oss tre poäng, istället förlorade vi med 4-2.
 
Stenungsund borta tycker jag var bland de roligaste matcherna denna säsongen. Vi hade inte tagit många poäng men Stenungsund däremot hade tagit full pott och aldrig förlorat i sin nya arena. Det skulle de inte heller göra denna kvällen, men oj vilken match vi gav dom! Jag tror dom blev lite tagna på sängen över att vi faktiskt stod upp såpass bra mot dom. Vi fick göra 0-1 efter halva första perioden, dock så kvitterade de direkt efter med ett riktigt skitmål. Men precis innan paus kunde vi ta ledningen igen. Vi skapade kanske inte så makalöst många chanser men de chanserna vi fick var riktigt bra och Stenungsunds målvakt gjorde en riktigt bra match! Vi förlorade till sist med 5-2, men det var här som det hände något, vi fick faktiskt en självförtroendeboost trots att vi förlorat.
 
Matchen efter detta så fick vi möta Hisingen igen, som låg tätt efter Stenungsund och också hade varit riktigt bra tidigare. Vi torskade mot dom även denna matchen, en målsnål match där Hisingen kunde vinna med 0-2 efter sista målet i öppen kasse.
 
Vi snackade mycket under All-Treans resa om att vi skulle fortsätta trumma på och lita på varandra och på oss själva. Vi visste att vi hade gjort ett helt gäng fullt av bra matcher men inte riktigt fått in pucken i alla lägen, speciellt inte i de riktigt tighta och tuffa matcherna. Glädjen och närvaron på träningarna fortsatte att vara hög trots blandade resultat och jag tror att vi i Skara IK hade sån gemenskap som gjorde att vi presterade bättre på isen, för varandra. Alla var alltid nere tidigt innan träning, vi spelade pingis, Xbox, löpte tillsammans eller bara satt och snackade. Det kändes som att alla trivdes bra och detta skulle ju till slut ge utdelning när vi började vinna matcher!
 
Rönnäng borta var vändningen på allt rent resultatmässigt, vi vann på bortais med 1-2 efter ett sent avgörande och detta var det som skulle vara början på en fyramatchers lång vinstsvit! Vi spöade Göteborg på hemmais med 4-2, Partille slog vi borta med 0-6 (så sjukt jäkla underbart) och sen slog vi också Tidaholm borta med hela 0-8. Vi låg fyra inför sista omgången och hade allt i egna händer. Vi förlorade vår sista match mot Uddevalla med 0-1 efter straffar men knep ändå fjärdeplatsen pga. Stenungsunds vinst mot Partille. 
Total glädje var det just då och vi var absolut nöjda med att ha gått längre än förra säsongen och nått kval som var vårt mål innan säsongen. Men vi var inte nöjda med det ändå.. 
 
Får se när jag får tid till att skriva inlägget om kvalet! 
 
/ #10. Victor Svedberg.