www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Partille borta

Kategori: Allmänt

BergochdalbaneSIK fortsätter oförbrutet att blanda sina insatser genom matcherna. Från att pressa ner Partille fullständigt till att ha 5-6 minuter där vi själva är nedpressade.
 
Rent tabellmässigt sätt så var detta en helt betydelelös sextiomiuters match. Vi såg det dock inte så utan vi skulle göra allt för att försöka spela bort Partille från All-Trean. Vår plan har under säsongen varit attack, hög press, mycket skridskor och en stenhårt forecheck. Idag skulle vi prova på "plan B" där vi tog hem laget och istället ställde upp för styrspel. Plan B kan krävas i vissa matcher när vi känner att forechecken inte stämmer och vi har svårt att komma in i matcherna. 
 
Vi saknar tre av de fem bästa poängplockarna ikväll. Lilja, Modén och Krantz var alla tre borta. Marcus Persson, Mattias Larsson, och assisterande kaptenen Tobias Magnusson var även de borta. (Oliver och Fager har sedan en längre tid stått på frånvarolistan). 
 
Detta var ingen ursäkt utan mer en förutsättningsfråga. Vi som var där var de som skulle göra det och det är helt klart superpositivt att killar som Sköld, Jonas Yngve, Ceder och Emil får mycket speltid. De är alla grabbar med stor potential som har många bra år framför sig! 
 
Vi startar matchen avvaktande och vi ställer upp för styrspel där vi flera gånger under första perioden får fast Partille och får vända spelet mot dom. De 5-6 första bytena så är alla tre femmor superheta och skapar flera bra chanser. Partille kommer in i matchen när de får ett powerplay efter fem minuter. Men som så fantastiskt ofta så spelar vi riktigt bra i boxplay och de farliga chanserna lyser med sin fråvaro för Partille. Efter tio minuter är det vår tur att spela powerplay och vi har pucken i deras zon heeela powerplayet och får till 3-4 skott men inget sitter i mål. Efter detta så får vi klara av 40 sekunders tre mot fem och sen halvminuten i fyra mot fem innan vi får chansen i powerplay igen med 27 sekunder kvar av perioden. Här är det #11 Anders Larsson som ger oss ledningen med tio sekunder kvar. Pausvila 0-1, skott 11-8. 
 
Efter 1.06 i andra perioden så har Partille kvitterat. Detta efter ett felbeslut från vår sida där vi bestämmer oss för att försöka spela upp pucken trots att 3 stycken är påväg för att byta. Vi skakar av oss detta och fortsätter att åka skridskor och jobba hårt. Andra perioden speglas en hel del av utvisningar och inget lag kan ta vara på överlägena och andra perioden slutar 1-0 till pojkarna från Göteborgs förort. 1-1 resultat, skott 8-10. 
 
Efter tjugo sekunder i tredje perioden så har Partille tagit ledningen och de får ett två mot en läge efter att vi träffat benskydd på täckande forward i vår offensiva zon. Tungt. Efter deras mål, alltså efter tjugo sekunder, så tycker jag att det är vår period rakt igenom. Vi har flera klara målchanser men har inte riktigt den där killer instinkten som krävs för att göra mål i såhär tuffa och tighta matcher. Vi tar även ut målvakten med ungefär minuten kvar och ger oss själva en sista chans att kvittera och få till sudden. Partille kan dock hålla undan och vinna deras viktigaste match för säsongen när de iochmed denna segern i princip är klara för All-Trean som bästa trea. Skott i sista 7-12. Totalt 26-30.
 
Positivt: 
- Emil, Sköld, Yngve och Ceder gör allihopa en bra match och visar verkligen att de vill fortsätta att spela. Spelar sitt eget spel och vågar utmana och göra det som de är bra på. Finns såklart saker att förbättra men de är alla unga och kommer att lära sig desto mer istid de får. 
 
- Uddamålsförlust i vår svåraste bortamatch när vi saknar såpass mycket grabbar är starkt. Att Partille har ALLT att spela för gör det inte mindre starkt av oss. Så fruktansvärt synd att vi inte kan knycka åtmindstonde en pinne. Men men...
 
- Styrspelet. När vi ställde upp och styrde så kom inte Partille igenom så många gånger. Kom dom igenom så var det oftast på kanterna där de fick dumpa och då var vi först på pucken. En väl genomförd taktiskt match. 
 
Negativt då?
- Att Partille gör två mål på våra misstag känns naturligtvis riktigt tungt. De lyckas inte göra ett enda mål där de själva spelar förbi oss. Misstag kommer alltid att ske, men det känns som att varje gång vi gör ett misstag så gör motståndarna mål. 
 
- Att vi OFTA får en utvisning emot oss samtidigt som våra motståndare får det. Att vi inte kan vara tillräckligt kyliga och lugna oss så vi får spela powerplay istället för fyra mot fyra. 
 
- Partille överhuvudtaget, usch vad tråkigt det är att åka dit! Ska vara uppvärmning vid 19:00, blir istället 19:05 för oss, de får inte koll på läget med målet så vår uppvärmning får starta 19:10. När uppvärmningen är slut så tar de våra puckar och åker själva runt och skjuter. Ingen musik är det heller. Nej fy, spelar hellre utomhus i Vårgårda när de hade uterink. Kräks. 


Endast en match kvar av serien och det är Lerum som kommer på besök på tisdag 19:30. Hjärtligt välkomna ner då!
 
// #10. Victor Svedberg 
 
 

Serieseger!

Kategori: Allmänt

Allt var laddat för fest. 100 sponsorer, mycket folk och ett derby som väntade. Förutsättningarna var bra och vi var laddade till tusen!
 
Kanske var vi lite för laddade, vi tar nämligen fem utvisningar i första perioden och får försvara en hel del. Men precis som tidigare matcher så har vi ett riktigt bra boxplay där vi täcker mycket skott och är rejäla när vi rensar pucken. När vi spelar fem mot fem så tycker jag att vi är tyngre och bättre än Lidköping. Vi får långa anfall och några riktigt farliga chanser. Målen uteblir dock för båda lagen och vi går till pausvila med 0-0. Skotten i första blir 12-10 till oss och det är såklart väldigt positivt att vinna skotten även fast vi fick spela såpass mycket boxplay.
 
I andra perioden så är det Lidköping som tar de första två utvisningarna och vi får två gånger spela fem mot fyra. Dock utan utdelning, vi har ett par, tre chanser som är ganska vassa men motståndarkeepern var riktigt bra och gjorde ett par svettiga räddningar. HCL har inte lika mycket lägen i andra perioden och det kan bero på att de inte spelar lika mycket powerplay. Som sagt så kändes vi vassare och tyngre i spel fem mot fem. 1-0 kommer i powerplay när vi har bra trafik framför kassen och vår kapten #21 Marcus Persson skjuter från blålinjen och pucken sitter högt. 1-0 kändes riktigt skönt där, vi hade haft 5-6 bra minuter innan och missat några heta chanser. Lidköping hinner få ett matchstraff innan perioden är slut och tredje perioden kommer att starta med fyra mot fyra först för att vi sedan skulle få spela ca. tre minuters powerplay. Skotten i andra 16-9.
 
Efter 12 sekunder i andra perioden så gör Persson mål igen, detta efter att vi varit först på ett dump och sedan spelat upp pucken till honom som med ett vasst handledsskott överlistat Freddie Hjertberg i motståndarkassen. Vi får här energi och har några riktigt bra byten där vi trycker ner HCL ordentligt. Reduceringen kommer sex minuter in i sista perioden efter en fin soloprestation där vi bör ha agerat bättre. Sista 14 minutrarna så har Lidköping ett par ströchanser men ett riktigt bra läge efter ännu en soloprestation och avslutet sitter som tur är i stolpen. Vi kan sen spela av matchen och vinna matchen och få tre friska, härliga poäng! 
 
Kvällens gjädjeämnen: 
 
- Derbykänslan. Ja det var en stökig och jämn match ända in i det sista. Precis som ett derby ska vara, riktigt kul att spela och desto skönare att vinna! 
 
- 527 personer på läktaren och skrik och applåder! Otroligt kul att få spela inför såpass mycket folk och att de får se en sån här jämn och underhållande match är väl inte fy skam det heller. 
 
- Boxplay. 100% i kvällens boxplay trots att vi spelade med en man mindre flera gånger. Otroligt viktigt att boxplayet funkar till All-Trean. 
 
- Andra perioden. Ja, mellanakten på matchen var faktiskt ganska bra från vår sida. Absolut så kan man önska att vi skulle kunna göra fler mål men spelet överlag var bra och Lidköping hade inte mycket att säga till om i andra perioden. 
 
 
Kvällens förbättringsmoment: 
- I våra powerplay så finns det helt klart mer att önska. Om boxplayet är viktigt i All-Trean så är powerplayet minst lika viktigt. I riktigt jämna och tighta matcher så är det box och powerplay som avgör. Vi hänger iochförsig en kasse i powerplay men vi hade lägen till att göra fler. 
 
- Våra egna utvisningar. Vi får fem stycken i första perioden och jag är inte oense med domaren om mer än någon enstaka. Ganska så klara utvisningar om du frågar mig. Vi måste kunna vara lite coola och inte låta känslorna och adrenalinet ta över. Det finns andra saker man kan lägga den energin på.
 
Tankar: 
- Att vi nu slagit "seriens bästa lag rent teknik och skridskomässigt" två gånger känns naturligtvis otroligt skönt! Kanske blev de bortdömda denna matchen också? NJA.. 
 
- Om jag fått till mig rätt så är vi nu klara för All-Trean och även klara seriesegrare. Två år i rad, fantastiskt!
 
- Det ser ut som att det blir tre lag från vår serie som kommer att spela All-Trean. Jag tar då helst med mig Tidaholm och Fotskäl. Anledningen är att vi alltid har svårt för Partille och självklart vill ha ett mentalt överläge mot både Tidaholm och Fotskäl som vi slagit två gånger innan.
 
 
Tack för ikväll och hoppas att ni på läktaren hade lika skoj som oss på isen! Hoppas ni kommer ner till ishallen fler gånger. Tack! 
 
/ #10. Victor Svedberg. 

Storseger mot Fotskäl

Kategori: Allmänt

Det är inte det absolut svåraste att hitta positiva saker i en match som innehöll 10 mål framåt. Tre poäng är alltid tre poäng men det finns olika sätt att ta dom. Jag tycker vi tar dessa tre pinnar på ett elegant och enkelt sätt. Inte nog med att vi gav Fotskäl en rejäl uppförsbacke till All-Trean, vi gav oss själva en rejäl energi och självförtroendeboost inför mötet med Lidköping på fredag. 
 
Vi startar matchen precis så som vi vill starta matcher, med aggrsivitet och intensitet över hela banan som sedan sätter ribban för resten av perioden (vi tar period för period eftersom vi tidigare haft svårt att hålla en jämn nivå i sextio minuter). Alla våra tre femmor parkerar i Fotskäls försvarszon och de får ägna sig åt försvarsspel nästan hela första perioden. Redan efter ca tre minuter så tar vi ledningen när Krantz slänger in en slumppuck som målvakten styr in i egen kasse. Detta ger oss naturligtvis en aning mer energi och vi gnuggar på riktigt ordentligt och får med oss en utvisning, och medans den är avvaktande så passar Calle Lövgren på att göra 2-0 till oss. Fotskäl har panik i egen zon och får slå många puckar som går över hela banan till en icing och vi får låååånga anfall på fem trötta grabbar från Fotskäl. Innan perioden är slut så har vi gjort både 3 och 4-0. Skotten 20-4.
 
Vi är självklart nöjda med att det står 4-0 efter första perioden mot ett Fotskäl som kommer från fyra raka segrar sedan de senast mötte oss på deras hemmais. Det som dock kommer upp på tal i omkl.rummet är att vi måste fortsätta att ha samma tempo i 40 minuter till. 
 
Andra perioden är dock inte så lättspelad när det är utvisning på utvisning hela tiden. Vi gör 5-0 snabbt i andra perioden och om inte första perioden redan var spiken i kistan så var 5-0 målet det. Målet tillkommer när Krantz driver på kassen och lyckas få in pucken. En reducering kommer när Fotskäl gör mål i powerplay. Efter detta så är det som sagt mycket utvisningar och period blir sönderblåst. Efter andra perioden så står det 7-1. Skott 19-6. Det blir förresten inte jätte mycket pengar att betala in till movemberkampen när vi släpper till så otroligt lite skott. 
 
I tredje perioden så gör vi mål efter fyra minuter när vi ännu en gång har bra trafik på kassen och kan styra in pucken. Fotskäl hade bytt målvakt och han höll tätt i ca. fyra minuter. Efter vårt 8-1 mål tog Fotskäl time-out för att försöka råda bot på läckaget bakåt. Med 14 minuter kvar att spela så blir en Fotskälspelare liggandes på isen och ser orörlig ut. Han fick en tackling som inte såg så farlig ut men som uppenbarligen tog mer illa än vad det såg ut tyvärr. Detta gjorde att ambulansen fick besöka Skara ishall och det blev ett avbrott på en kvart. Jag har fått till mig idag att det inte var några allvarliga skador på spelaren och att han kommer tillfriskna, skönt att höra. Efter avbrottet så får vi göra två mål till, Fotskäl gör också de mål, men bara ett och matchen slutar då 10-2 till vår favör.  Skotten i trejde blir 18-6. 
 
 
Elegant: 
- Nivån över sextio minuter. Vi har som jag skrivit tidigare, haft svårt att producera och hålla tempot uppe hela matchen. Visst har vi svackor i denna matchen med men jag skulle vilja säga att det var vår bästa match sett till sextio minuter och det känns skönt!
 
- Fotskäl hade fyra raka segrar när de kom till oss. Senast de förlorade var, just det, mot oss. Skönt för oss att i stort sätt vara klara för All-Trean. Tror det räcker med en pinne till. 
 
- En klart förbättring var att anfallsspelet överlag var rakare och anfallen kortare. Eller, anfallen var inte kortare, vi hade bara mer avslut på den tiden vi var i offensiv zon. Tidigare matcher kan vi ha haft bra snurr och mycket puck i offensiv zon utan att egentligen ha kommit till avslut. Och som en trevlig liten effekt av detta så gör vi tio mål. 

Tankar för övrigt: 

- Måste jag bara tillägga att jag tycker det är fantastiskt konstigt hur två spelare kan stå mot varandra och en slår den andra medans den andra inte gör någonting och sedan så åker båda ut. Man kan då egentligen lika gärna börja veva mot den andra spelaren om man ändå får samma straff om man inte gör något. Märkligt.

- Känns som att det kan bli en riktigt bra hockeyfest på fredag. Det gäller bara att alla som läser här bjuder med alla sina nära och kära till ishallen. Mycket sponsorer har det blivit det senaste och det är inte omöjligt att vi kommer över hundra.

- Matte Larsson (spelaren, inte sportchefen) har fått för sig att Jimmy ModdA Modén kallas för Modde med E. Jag vet inte hur han har fått för sig detta men det låter ju groteskt. Men med tanke på vem människan bakom tanken är så är det kanske inte så konstigt att det är lite udda, Matte Larsson är otroligt inspirerande att lyssna på, människan har djupa tankar om de flesta och det mesta. 

Veckans rader: 

- Vi har märkt av att #23 är lite gladare än vanligt. Han ler mer än vanligt när han kommer till ishallen och håret är mer välkammat än det någonsin varit tidigare. Vi har fått till oss att det inte bara beror på oss fantastiska, snygga och nästintill majestätiska grabbar i laget. Det beror tydligen också (från ganska säkra källor) på en brunett från Lidköpingstrakten. Otroligt kul för killen om detta nu skulle stämma. 

- Det går rykten om att #20 har en brutal slutspurt på mustachväxten. #1 varnade för honom i SkLT idag och vi skulle troligtvis få se en mustach som liknar något utöver det vanliga. Vi får se.

 

Vi ses allihopa på fredag! 

/ #10. Victor Svedberg.