www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

PLAYOFF 2!!

Kategori: Allmänt

Det blir alltså playoff 2 efter att vi har slagit ut Värnamo i två raka. Givetvis en helt underbart bedrift, men nu är det dags att ladda om för nästa omgång.

Vi åker ner till Värnamo fullt bestämda att avgöra redan i den andra matchen. Vi vet också om att match nummer två kommer bli ännu tuffare då Värnamo nu är piskade att vinna i två raka. Och matchen kunde fått en bättre start. Värnamo gör 1-0 redan 1:12 in efter en tveksam utvisning på Robin Klasson. 2-0 kommer även det efter en tveksam utvisning och här har vi en ordentlig uppförsbacke. Sista tio minuterna utav första perioden bjuder på några chanser åt båda hållen och vi har bland annat en puck som dansar på mållinjen men något mål blir det inte.

Period nummer två kom att bli vändningen på matchen. Efter bara 26 sekunder hänger Jonas Krantz in reduceringen och sex minuter senare har våran käre kapten Alexander Johansson kvitterat. Vi fortsätter att skapa chanser och tillåter knappt Värnamo att komma in i våran anfallszon. Det dröjde nog ungefär tio minuter innan jag fick mitt första skott på mig i andra perioden. Med fem minuter kvar utav mittenakten får Sune utvisning för puck out och då kan Vgik pressa på lite, lyckligt nog reder vi ut "stormen" och med 13 sekunder kvar kontrar Anders Larsson in ledningspucken.

Värnamo går ut hårt i början utav den tredje, en kvitterinspuck hade kunnat komma redan i första anfallet. Den kommer dock efter ungefär två minuter då Niclas Ahlqvist slår in en retur på volley. Väldigt surt givetvis men vi viker inte ner oss utan kämpar vidare trots att hemmalaget pressar på hårt. Med 6,5 minut kvar får Patrik Johansson chansen att bli hjälte, och som han tar den. Walle hittar Patrik med ett pass som ger honom ett friläge och som så många gånger förr, både på träning och match, trycker han distinkt in pucken bakom en chanslös målvakt. Värnamo gör ett sista försök att få in en kvitteringspuck men med två minuter kvar drar de på sig en utvisning och vi spelar av matchen!!

Årets upplaga utav Skara IK har en härlig vilja, den lagmoralen som finns i gruppen är helt fantastisk och det är den stora anledningen till att vi på torsdag tar emot Tyringe i playoff 2. Ett Tyringe som kommer med hemvändaren Otto Larsson som för två säsonger sedan prövade på lyckan i den andra serien. Fantastiskt härligt att kunna konstatera att säsongen inte är över för vår del, nu gäller det att börja ladda om inför torsdag. Någonting säger mig att det inte blir några problem att åka ner till träningen ikväll!

Tack till alla som tog sig tid att åka ner till Värnamo för att stötta oss i Lördags. På torsdag fyller vi ladan och ger Tyringe en match, både på isen och läktaren.

#30

Playoff 1!

Kategori: Allmänt

Jag väljer att hoppa över analysen av de två sista seriematcherna och gå direkt på dagens playoff-match!

Äntligen är det här, det vi alla väntat på under 33 grundserieomgångar, playoff! Skara IK tog ikväll emot Värnamo som slutade 2a i sin serie, efter Tyringe. Vi pratade innan matchen om att hålla koll på några spelare i deras lag, bland annat poängkungen Jonas Bystedt och hans radarpartner Niclas Ahlqvist. Något som vi skötte exemplariskt och varken Bystedt eller Ahlqvist lämnades med några större ytor.

Första perioden bjuder på en del chanser åt båda håll, vi har ett antal frilägen som vi inte lyckas göra mål på och detsamma gäller våra motståndare. Noterbart är att det var härlig fart ute på isen och det kändes verkligen att det var playoff.
Efter drygt halva andra perioden kommer matchens första mål, rutinerade räven Andreas "Ada" Adolfsson hänger dit den på pass av lika rutinerade Jimmy Modén. Värnamo pressar på för en kvittering i slutet av perioden, men utan resultat.
7.56 in i den sista perioden kommer dock en kvitteringspuck. En retur hamnar framför en Värnamospelare som enkelt kan slå in den. Trots målet krigar vi vidare och viker absolut inte ner oss men med 2,5 minut kvar får Modén en utvisning (ytterst tveksam) och Värnamo får ett PP som de utnyttjar till att göra 2-1. Strax efter målet tar vi ut målvakten och med bara 36 sekunder kvar får Klasson in kvitteringspucken som tar matchen till Sudden, fruktansvärt rättvist!!
Väl i förlängningen tar Modén "revansch" på sin utvisning och avgör matchen tre minuter in, underbart!

En enormt stark laginsats där vi krigar på i 60 minuter och visar att vi absolut inte är någon slagpåse bara för att vi hamnat på den undre delen av tabellen i grundserien. Nu väntar returmöte i Värnamo på lördag och förhoppningsvis kan vi avgöra matchserien då!

Stort tack till alla som tog sig ner till ishallen under kvällen, stödet betyder givetvis enormt mycket för oss spelare. Hoppas att några av er har tid och ork att åka med till Värnamo också. En sak är säkert, det kommer bli åka av i helgen! Matchboll Skara IK

#30

En vinst och en förlust!

Kategori: Allmänt

Derbyt i Söndags slutade med en klar 7-3 seger efter en ganska tam match. Vi ägde matchen från början till slut och att Falköping tilläts göra tre mål kan bara ses som ett mindre misslyckande. Sådant händer dock när siffrorna springer iväg och det händer lätt att man slappnar av.

En bättre match blev det dock ikväll när vi åkte till Ulricehamn för att slåss om 5e platsen. Matchen bjöd på ett bra tempo och mycket chanser. Tyvärr är våra avslut för tama och då blir det inga mål. Sägas ska också att hemmalagets målvakt gjorde en riktigt bra match. Vi drar också på oss en del onödiga utvisningar och Ulricehamn var inte sena att uttnyttja detta. Seriens bästa PP-lag hängde mycket riktigt alla tre kassar med en man mer på isen. Förlust med 3-1 vilket innebär att vi inte längre har chans på 5e platsen. Däremot kan vi fortfarande klättra en placering vid seger på söndag, men då måste även Alingsås förlora mot Motala. Värnamo eller Lund kommer stå för motståndet i årets playoff, på söndag vet vi exakt!

#30