Victory!

Kategori: Allmänt

Ja vi fortsätter att göra bra matcher och vinna mot Tidaholm, det är ett motstånd som vi tycker om och passar oss bra. Att äntligen få sjunga segerlåten igen och efter det lyssna lite till Barbados och se Victor Sunesson dansa i omkl.rummet är något man vill göra oftare.

Vi startar matchen riktigt riktigt dåligt. Passningarna sitter inte på bladen och vi spelar Tidaholm rakt i gapet flera gånger. Efter tio minuter så har Tidaholm fått fem frilägen. 0-5 hade absolut inte vart helt orättvist. Som tur är så var Hallén på tå och kunde rädda oss. De sista tio minuterna i första perioden är dock våra, vi skapar bra med lägen och vi lyckas även förvalta dom. Robin Lilja gör 1-0 och Jimmy Modén gör 2-0. Skotten i första 10-6.

Andra perioden är helt och hållet vår. Vi får långa anfall och får bra tryck mot Tidaholms målvakt. Vi har ganska långa byten som gör att vi inte riktigt orkar sätta dit puckarna. Vi måste byta i anfallszon och få in pigga och fräscha lirare som kan fortsätta att anfalla. I slutet av perioden så åker vi på våra första utvisningar och det är efter att Victor Sunesson fått en 2+2a för hög klubba och Dennis Wallette fått en tvåa för slashing. Vi får inleda tredje med spel tre mot fem. Skotten i andra 10-8.

Vi klarar av båda utvisningarna och får energi av detta. Vi fortsätter att pumpa på och göra det jobbigt för Tidaholm. 3-0 kommer efter att Anders Larsson, som var bra hela denna matchen också, trampade runt sin back och kunde lägga in en backhand bakom målvakten. (De tre första målen går att se på SkLT). I powerplay så kommer 4-0 och då känns matchen klar men vi hade lovat varandra innan matchen att kriga i 60 minuter och de gör vi också för både 5 och 6-0 kommer innan matchen är slut. Skotten i tredje 16-4. Totalt 36-18.

Skönt:
- De tre poängen var sjukt viktiga. Nu är vi med på riktigt, en trea imorgon och det ser riktigt bra ut.
- Powerplaymål igen, två stycken dessutom.
- Grabbar och gubbar som Anders, Krantz, Modén och Sune har tagit kliv. Tar större ansvar när det blir viktigare matcher som det blivit nu i All-Trean.
- Kedjan Krantz, Ejdebäck och Larsson gjorde många mål och har spelat riktigt bra tillsammans det senaste! Kul för dom att få utdelning.
- En hållen nolla! Laget och framförallt Hallén var värd detta!

Förbättra:
- Bytena var ibland onödigt långa vilket gjorde att vi inte orkade backchecka och då ger vi bort tre mot tvåor och två mot ettor. Funkar inte.
- Lite mycket kladd i anfallszon ibland istället för att bara gå på avslut och gå på retur. Men sex mål framåt är ändå bra!

Tack till alla i publiken, riktigt kul att se så pass många där.

Ny match redan imorgon när vi reser till Uddevalla! Trevlig helg.