www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Uddevalla away

Kategori: Allmänt

Tänk vad fantastiskt det hade varit om man fick poäng av enbart prestationer och inte av att göra fler mål än motståndarna. Just nu så känns det som att vi presterar bättre än moståndarna, men herregud vad svårt vi har för att få in pucken i kassen. De klassiska "skitmålen" eller rent av tur-mål existerar inte för Skara IK.
 
Uddevalla är ett storväxt lag med bra fart så vi visste att de första tio minuterna skulle handla om överlevnad. Dock så dröjer det endast 4.25 innan Uddevalla sätter 1-0 i powerplay. Efter de fem första minuterna där det faktiskt är väldigt jämt så är det vi som är det bättre laget resten av perioden. Vi spelar riktigt disciplinerat och efter femton minuter så gör vi 1-1 genom Calle Lövgren. Vi går hårt på kassen och det är Calle som stöter in den andra returen. Riktigt skönt att få utdelning efter ett par missade chanser. Skotten i första 5-13.
 
I inledningen på andra perioden så är vi som väldigt ofta i andra perioder, sämre än motståndarna. Vi har det tungt i ungefär 2-3 minuter och på dessa 2-3 minuter så gör Uddevalla två mål och går ifrån till en 3-1 ledning. Känns otroligt tungt att när vi gör misstag eller spelar lite dåligt så blir vi fruktansvärt hårt straffade. Dock så får vi spela en del powerplay i andra perioden som gör att vi får ett stort övertag, större än det vi hade i första perioden. Vi skapar riktigt heta chanser i powerplay där pucken bland annat dansar på mållinjen. Vi har stora svårigheter att göra mål! Det blir inga fler mål i perioden, pausvila 3-1. Skott 12-7 (konstigt nog).
 
Vi klarar av två boxplay tidigt i tredje perioden och det ger oss lite extra energi till att försöka komma ikapp målmässigt. Vi fortsätter att vara disciplinerade och Uddevalla har svårt för att skapa de riktigt heta chanserna. Men efter att vi satsat fullt framåt så kommer en kontring där Uddevalla gör 4-1. Minuten senare så gör vi dock 4-2 men närmare kommer vi inte. Hade vi gjort det målet lite tidigare så det blivit 3-2 istället för 4-2 så hade det blivit en helt annorlunda avslutning på matchen. Nu slutar den istället 4-2 till Uddevalla. Skott i sista 5-6. Totalt 22-26.
 
Nja sådär:
- Uddevallas andra och tredje mål gör dom helt pga våra misstag. Vi byter i helt felt tillfälle och låter Uddevalla komma i tre mot två lägen. Dock så är andra målet inte lätt att försvara sig mot när de missar första skottet så tar pucken i sargen och studsar ut mitt framför Hallén där de kan trycka in pucken.
 
- Powerplay. Vi skapar faktiskt riktigt mycket bra chanser i powerplay men pucken sitter inte. Det måste väl släppa snart, bara att trumma på. Men gör man inga mål i powerplay så vinner man 9/10 gånger INTE någon bortamatch.
 
- Lite sega var vi i spelvändningarna. Vi fick ofta tre mot tvåor men lyckades inte göra några mål på det. Det kändes som att vi var lite möra i benen efter en hård vecka.
 
Att ta med oss:
- De långa anfallen. Vi hade under vissa stunder väldigt långa anfall där vi bytte in nya och fräscha gubbar som kunde fortsätta anfallet. Uddevalla såg faktiskt ganska så slutkört ut efter två perioder.
 
- Forecheck/Styrspel. Vi hade väldigt bra beslut på när vi skulle styra och när vi skulle forechecka. Fick ofta fast Uddevalla i offensiv zon och fick nästan alltid stopp på deras uppspel när vi styrade. Hade lite problem med deras långa uppspel men allt som oftast tog vi dom i styren.
 
Nu en lång träningsvecka innan vi på fredag sätter oss i bussen för att åka till ettan Stenungsund.
 
/ #10.
Kommentera inlägget här: