www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Svårt att sätta fingret på..

Kategori: Allmänt

Vi har sett lag som Hovås, Dalen och Boro-Vetlanda komma och hämta tre pinnar i Skara ishall de senaste säsongerna. Skillnaden då mot nu är att de tidigare nämnda lagen varit ett eller två snäpp bättre. Det var inte Partille igår, vi var snarare bättre till sett över 60 minuter men lyckas ändå inte hitta vägen till vinst.
Vi har haft otroligt svårt mot Partille det senaste. Förra säsongen så vann vi första bortamatchen mot dom med 2-8, sen dess så har vi mött dom sex gånger och endast vunnit en (sista All-Trean matchen i fjol som var helt betydelselös). 
Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att de alltid lyckas hitta ett sätt att vinna mot oss, jag tycker inte att de är det bättre laget i någon av matcherna, men vinner gör dom ändå.
 
Matchen igår startar ganska böljande med chanser åt båda håll. Vi får ett powerplay efter ca. fem minuter och skapar här en del farliga lägen som dock inte resulterar i någon kasse. Efter sju minuter så får Partille straff efter att en Partillespelare lagt sig aningen enkelt, men straff blev det. Hallén, som många gånger under säsongen, räddar enkelt straffen. Detta ger oss en liten extra energikick och två minuter senare så har vi gjort 1-0 när Ejdebäck drivit hårt på kassen och har kunnat stöta in ledningsmålet. Tre minuter senare så gör vi mål igen, denna gången genom Jonas Krantz som smiter förbi backarna och får en touch på pucken som ställer Partillemålvakten. Vi går till pausvila med 2-0 och vi är nöjda med hur matchen har sett ut än så länge. Vi har haft ett bra styrspel och Partille har egentligen inte skapat en enda chans förutom straffen. Skotten säger sitt de med, 18-5. 
 
Roligare än såhär blir det dock inte eftersom vi glömde att ta med oss huvudet och skridskorna ut till den andra perioden. Vi tar en timeout redan efter fyra minuter för att samla oss och snacka igenom vad i hela friden det är som pågår. Partille är först på alla puckar, vinner alla dueller och spelar rakt igenom alla våra mannar. Trots att alla blev tillsagda vad vi skulle göra så fortsätter det att låsa sig. Partille gör 2-1 på en retur och de har fått vittring. Tätt efter reduceringsmålet så får de också chansen att spela fem mot tre och precis när vår fjärde gubbe kommer in på isen så sitter 2-2. Och inte nog med det, ungefär 40 sekunder senare så sitter och 2-3, och som att det skulle vara nog bara det så gör de även 2-4 med två minuter kvar av perioden. Partille vinner andra perioden med 0-4. Skotten 5-17.
 
I omkl.rummet så är det blandade känslor, men vi är alla överrens om att detta verkligen inte var över och att vi skulle ta oss i kragen för att tamejfan ta tre poäng. I tredje så får vi en smakstart när Anders Larsson gör 3-4 efter 55 sekunder. Riktigt härligt och en liten bit från klumpen i halsen släpper. Vi får två powerplay på raken där vi får chansen att kvittera, vi får till ett par, tre ganska farliga chanser där det blir kallabalik framför motståndarkassen men vi lyckas inte få in pucken. Som en sista chans så tar vi ut Hallén och vi skapar i spel sex mot fem en riktigt bra chans när vi kommer tre mot två men avslutet är riktigt tamt och istället så kontrar Partille in 3-5 i öppen kasse och klumpen i halsen blev dubbelt så stor igen.
 
Att glädja sig åt:  
- Första och tredje perioderna är våra helt klart. Vi styr spelet bra och har kontroll på Partille, de skapar inga lägen i fem mot fem utan vi är riktigt diciplinerade. 
 
- Egentligen skrattretande att man kan glädja sig åt att vi endast fick åtta utvisningsminuter. 
 
- #11 Anders Larsson har de två senaste matcherna tagit ett gigantiskt kliv. Tycker att han sett lite sisådär ut ett par matcher innan detta (sorry Anders) men har de två senaste matcherna visat vilken spelare han är och hur stor potential han besitter. Riktigt kul. 
 
Lite tankar och saker jag inte riktigt kan sätta fingret på.. : 
- Utav de sex senaste perioderna så har vi varit det absolut bästa laget i fyra av dessa sex. Vi har tagit ett poäng på det. Vi har en period i varje match där vi är HCZ som möter Washington Capitals borta, i boxplay, med sjukdomar i laget, bakbundna, alla med fel vinkel på klubban och skridskorna på fel fot. Typ så. 
 
- Det var inte samma "go" i båset mot Partille som det var borta mot Göteborg. Vet inte riktigt vad detta beror på men att klaga på varandra, skrika, och gnälla gör majoriteten av alla hockeyspelare sämre. Positivitet och ett bra go i båset är det viktigaste enligt mig. Man kan snacka om styrspel, uppspel, powerplay och boxplay men gör vi inte varandra bättre genom att visa både på isen och i båset vilket håll vi ska åt, så funkar inget. Det är ingen i vårt lag som är dum, alla vet när dom har gjort fel. 
 
- I första perioden så vinner vi skotten med 18-5 och perioden med 2-0. I andra så vinner Partille skotten med 5-17 och perioden med 0-4. Utan att skapa de där riktigt heta lägena så gör de ändå mål. Har ingen förklaring, ursäkt eller anledning till varför men det är märkligt. 
 
Sist: 
- Jag tror såklart ändå på oss. Jag tycker inte att vi haft någon riktig supermatch denna säsongen än och vi har inte hittat formen, men kommer den snart så är det ganska lägligt isåfall. Jag och alla i laget vet vilken potential detta laget har. 
 
- De senaste två veckorna så har träningarna sett extremt bra ut och fortsätter det så, så är det bara en tidsfråga innan vi hittar rätt på matcherna och börjar ta treor. 
 
- Ny match redan på torsdag, då mot Tidaholm som liksom oss, gått ganska knackigt. Vi hoppas att ni kommer och kollar!
 
/ #10. 
Kommentera inlägget här: