www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Göteborg away

Kategori: Allmänt

Det råder inga tvivel om att vi inte fick den ultimata uppladdningen iochmed att vi fick stå fast i bilkö i ungefär en timme och anlände till Göteborg en halvtimme innan isvärmning. Vi hade gjort bra träningar hela veckan och hade ändå med oss en skön känsla in till matchen. Spelare som Viktor Andersson, Dennis Wallette, Jimmy Modén, Andreas Fagerlind mm. Hade fått lämna återbud till matchen men vi skulle inte ha några ursäkter, vi var i Göteborg för att försöka ta tre poäng såklart! 
 
Det var en ganska avvaktande inledning på matchen ifrån båda sidor. Göteborg satsade mycket på att skicka ut en forward i mittzonen för att sen försöka nå ett långt pass och få två mot ettor och tre mot tvåor. Precis så som de flesta Göteborgslagen gör. Vi har svårt att hantera detta och efter 6:36 så kommer 1-0 till Göteborg när de får en två mot etta efter ett långt pass från egen zon. Efter elva minuter får vi spela powerplay och vi har konstant press på motståndarna men målet uteblir tyvärr. Istället är det Gbg som gör 2-0 i ännu en spelvändning efter 14 minuters lir. Ca. en minut senare så har vi reducerat efter att Hallén har tagit ett avslut från Göteborgsspelare och sett att Robin Lilja dragit sig kvar på offensiv blå, skickat pucken dit och sen passade Lilja i sin tur till Krause som inte gör några misstag utan sätter den lågt i målvaktens högra hörn. Efter detta så tar vi kvällens första utvisning av många som vi klarar av väldigt bra men minuten senare får vi ytterligare en utvisning och då kommer 3-1 till Göteborg i powerplay.
 
Vi snackar om i pausen att vi måste vinna duellerna och kriga hårdare. Göteborg är ett skickligt lag framåt men är inga stjärnor defensivt. Svedberg och Walle säger åt oss att täppa till luckorna bakåt, att vi ska falla med en back och stoppa deras kontringar. 
 
Vi tar åt oss av snacket i paus och gör en andra period som är fruktansvärt bra! Efter fem minuters spel i andra perioden så har vi hämtat upp 3-1 underläget och har bud på fler mål. Vi har bland annat ett skott i stolpen och !fyra! missade frilägen. Utvisningar snackade jag om förut och vi tar tre utvisningar i mittenperioden samtidigt som Göteborg tar två. Men den är i boxplay som vi tar ledningen när krantz täcker ett skott och kommer fri med målvakten för andra gången denna kvällen, nu gör han dock inga misstag och stänker dit 3-4. Riktigt skönt. Känns dock som att vi innan detta bör leda med åtmindstonde två mål. Så bra var vi. Men precis som tidigare matcher så har vi svårt för att göra mål.
 
I tredje perioden så förberedde vi oss för ännu hårdare krig. Vi visste att domaren inte var vår bästa kompis och att han skulle ta oss för minsta lilla. Och det hade vi verkligen rätt i när vi fått tre tvåor efter 13 minuters spel. Dock så har vi spelat så sjukligt bra i boxplay och Göteborg hade de väldigt svårt i sitt powerplay. 4-4 kommer dock fyra minuter ifrån slutet, lite turligt när en Göteborgsspelare ramlar, ställer sig upp och får pucken precis framför sig och kan vispa upp den i nättaket. Vi hinner faktiskt med att få en utvisning till innan perioden är slut. Krause får en "puck out of bounds" och jag tycker att det är den enda solklara utvisningen för kvällen, faktiskt. Matchen slutar 4-4 och det innebär att Göteborg får spela 1 minut fyra mot tre i sudden.
 
Men precis som tidigare så har vi ett fantastiskt boxplay och vi klarar av detta och får istället med oss en utvisning och får spela fyra mot tre. Vi skapar ett par chanser men blir efter en minut konstigt nog avblåsta för offside. Vilket ingen i vårt lag förstår och det resulterar i att vi får ett lagstraff och spel tre mot tre väntade. Minuten senare går Anders Larsson in i en närkamp som gör att en Gbgspelare ramlar och då får vi självklart utvisning. Vi klarar oss hela vägen till signalen iallafall och matchen får avgöras på straffar. Det är Göteborg som tar segern när de gör kvällens första straffmål efter fem omgångar straffar.
 
Enastående: 
- Johan Hallén. Var stekhet i kassen hela matchen och kan inte klandras för något av målen. För göra ett par riktigt svettiga räddningar när vi spelar boxplay och håller oss kvar i matchen.
 
- Boxplay. Våra boxplayspelare gör ett helt fantastiskt bra jobb i boxplay och vi släpper bara ett mål i boxplay trots att Göteborg fick spela powerplay i princip hela matchen. 
 
- Domarinsatserna. Linjemän och huvuddomaren var fläckfria och bör vara otroligt nöjda med sina insatser. Blåsa offside i situationer där vår föstagubbe håller i pucken, tar in den först och sedan blir avblåst ändå är ju fantastiskt! Att ta utvisning efter en tekning där centrarna låser varandras klubbor är också helt briljant! Att ta utvisning för en slashing i en situation men inte göra det i nästa när det är precis samma sak är också bra. Hålla det så ojämnt i nivån på utvisningarna får verkligen spelarna att veta vart gränsen går, härligt att se! Känn på ironin.
 
Positivt: 
- Att vi hämtar upp ett 1-3 underläge och även tar ledningen är starkt! Vi bör dock ha satt spiken i kistan i andra perioden så att det inte ens hade blivit match av det i sista. 
 
- Powerplayet såg och kändes riktigt bra. Vi gjorde inga mål men skapade heta chanser och tryckte ner Göteborg nästan två minuter varje gång. Bådar gott. 
 
- Victor Sunesson är värd att nämna här. Har rutinen som vi behöver och gjorde en riktigt bra match. Är otroligt rejäl och om han bestämmer sig för att pucken ska ut ur zon, då kommer pucken snart att vara ute ur zon. Satte även en open ice tackling som nästan gjorde ont i mig när jag såg den! Härligt att ha tillbaka Sune. 
 
- Jag gillade faktiskt den lilla promenaden till ishallen från omklädningsrummen. Kändes som att man var ett barn igen och mötte LN70 på bortais. Det snöade, var kallt och promenaden till isen gjorde en laddad. Men.. 
 
Nja: 
- Omklädningsrummen, elller ja, barackerna var sådär. Vi fick plats ungefär 6-7 stycken i varje barack. Okej, lite mysigt var det men inte optimalt. Det blir idrottshallens omklädningsrum för Gbg när de kommer till oss. 
 
Väljer att inte nämna något mer negativt, iallafall inte om oss. 
 
Idag 15:10 så har vi ett ispass och imorgon kommer vi att ta emot Partille i Skara ishall. 17:00 släpps pucken så ta med er alla ni känner till Skaras ishall och kolla på oss. Då säger vi så, härligt. 
 
Vi ses!
/ 10. 
Kommentera inlägget här: