www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Än så länge

Kategori: Allmänt

Vi har nu mött alla lag i All-Trean Södra A och har på dessa sju matcher skrapat ihop 7 poäng genom två vinster och fem förluster (en på straffar). All-Trean är denna säsongen mycket jämnare och alla lag kan slå alla. Det är inte som förra säsongen då Vänersborg och Hovås gick som tåget. Nu är det endast Stenungsund som nästan har gått rent än så länge. De tappade poäng senast mot Partille, men de tog två av tre poäng iallafall. 
 
Det känns och jag tycker det har märkts att vi har mer i oss, att vi inte riktigt har gjort den där kanonmatchen än. Vi har inte blivit utspelade någon match utan det har varit jämna matcher enda in i slutet. Vi har gjort bra träningar varje vecka det senaste och gått in med en bra känsla inför varje match. Det känns lite som när man var liten när vi spelar, du vet när läraren la något i den ena handen bakom ryggen och lät någon välja. Väljer vi fel förlorar vi, väljer vi rätt så vinner vi. Lite så har det varit, antingen så har vi det lilla flytet som gör att vi gör mål istället för att missa liksom. Det är just det som har varit det största problemet, att vi gör för lite mål. Vi har ofta skjutit fler skott än de vi mött men ändå gjort mindre mål. 
 
Stenungsund då? Hur slår man dom?
Stenungsund Stingers är ett bra hockeylag, något annat kan vi inte säga. De har fyra jämna femmor som åker mycket skridskor och spelar ett mycket fysiskt spel. Speciellt på sin hemmarink. Vi torskade första matchen i All-Trean mot Stingers, 0-3 på hemmais. Vi gjorde trots allt en godkänt instats, dock inget märkvärdigt. Jag tror nyckeln på fredag är att vi lirar otroligt disciplinerat. Men vad menas med det då tänker ni..? 
- Jo, först och främst så ska vi ställa upp i styrspel 9/10 gånger. Vi ska låta Stenungsund spela upp pucken och alltid ha fem Skara IK spelare framför sig. 
- Har vi pucken i egen zon så ska den ALLTID ut. Långa anfall mot oss gör oss trötta och då orkar vi inte kontra när chanserna ges. 
- Korta byten är också viktigt för att orka hela matchen. 
- "ta röd" vilket innebär att man åker förbi rödlinjen och dumpar ner pucken så att alla får chansen att byta, framförallt om backarna haft ett långt byte så är det otroligt viktigt. 
Spelar vi så disciplinerat och givetvis, sätter våra chanser när vi får dom så har vi en stor möjlighet att vara det första laget att vinna i Stenungsunds nya ishall. Chanser får man alltid, spelar ingen roll hur bra lag man möter, chanser får man. 
 
 
Stats: 
- Medelålder: 22 år.
- Medellängd: 182 cm. (Sune och Anders lär dragit upp detta snittet 
- Medelvikt: 81 kg. 
- När Victor Sunesson blev byxmyndig så föddes Filip Cederqvist. Haha
- Vi har fyra spelare med i topp 15 i utvisningsligan. 
- Vi har 20% i powerplay. 82% i boxplay.
 
 
/ #10. 
 
Kommentera inlägget här: