KVAL

Kategori: Allmänt

Ja, jag vet. Vi borde vunnit. Men så är det i ishockey. Gör man inte mer mål än motståndaren så vinner man heller inga matcher.
Vi kom till spela igår med 4 fulla femmor, alla var ordentligt taggade och visste vad matchen innebar. Sista omgången i alltrean skulle också visa sig vara den helt avgörande för oss, Partille och Uddevalla. Vi var tvungna att ta lika många poäng som Partille, då skulle vi vara klara för kvalserien till division 2 och vid Partille vinst och förlust för oss hade det krävs ett play-in till kvalserien. Vid vinst för oss hade vi tagit ytterligare ett kliv i tabellen och slutat på en tredje plats.
Matchen i sig igår var en riktig maktkamp på isen. Det var ett ställningskrig hela första och andra perioden där bägge lagen vill ha taktpinnen.
I första perioden så går vi ut med en medioker fart och nervigt spel. Lite tagna av stundens allvar? Jag vet inte. Men det jag vet är att vi skärper till sig ju längre matcher lider och vi tar mer och mer över matchen ju längre den lider. I första perren så vaskar vi fram ganska många bra lägen men målen uteblir tyvärr.
Andra perioden är väl ganska chansrik i sig. Hafsigt spel där Uddevallas långa pass gör att vi blir långa i vårt styrspel och släpper till lite onödiga lägen. Rent generellt tycker jag vi spenderar mycket av tiden i deras zon och etablerar ett helt ok anfallsspel men med ett problem, vi skjuter för lite. Våra flygande anfall fungerar bra och när vi väl går runt deras backar så har vi otroliga målchanser. Vi tar några utvisningar som inte är så mycket att säga om. Får spela 5-3 men löser det galant. Mycket bra boxplay som vanligt.
Tredje och sista perioden är det inget snack om saken. Vi går ut och visar direkt att vi är det bättre laget. Vi trycker tillbaka UHC rejält där de endast spelar på våra misstag. Någon utvisning här och där men den av störst vikt var den som UHC drar på sig med 1 minut och 30 sek kvar. Vi har ett guldläge att avgöra matchen. PUCKEN DANSAR PÅ MÅLLINJEN men inte längre än så. Matchen slutar 0-0 där efter en förlängning och efter straffar står UHC som vinnare.
Trots en förlust så är vi nu med i kampen om en division 2 plats till hösten. Ska bli jäkla roligt att få vara med.
Matchens munkar:
Tycker det är kollektivet som gör en bra insats under matchen igår. Lagets insats plus några individuella prestationer.
Carl Olofsson, man nämna hans straff. Vart kom den ifrån? M Ä K T I G.
Nog om matchen. Tänker inte skriva något om det stundade kvalet i detta inlägg utan överlåter det till #10 som kan redogöra och klargöra när det blir aktuellt.
I veckan så tränar vi på för fullt och lägger vårt fokus på kvalet som startar fredagen den 26 februari.