www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Efter och inför

Kategori: Allmänt

Tyvärr så har det inte kommit något blogg-inlägg efter matchen mot Tidaholm ännu, har inte haft allt för mycket tid. Igår hade vi träning 16:30 och efter det stod jag och några i laget och kollade på vårt J-18 som tog tre nya friska pinnar! 

Jag ska istället skriva ett litet, "efter matchen-inför match-inlägg". #6 hade tydligen fullt upp idag och kunde dessvärre inte ta tag i bloggandet. Ska försöka att konstatera ett par saker efter Tidaholmsmatchen och även inför den sista matchen i All-Trean mot Uddevalla imorgon söndag.
 
Jag tänker inte skriva ett långt matchreferat utan istället ska jag ta upp några positiva saker ifrån matchen i torsdags.
 
-Robin Lilja & Viktor Andersson. Ja, de gamla radarparet har börjat komma igång ordentligt. Lilja har varit het de större delarna av säsongen men Viktor börjar verkligen komma tillbaka på allvar efter sina ljumskproblem. Han gör sin bästa match för säsongen varje match nu. Känns som att han har lite mer kraft och han har även börjat göra en del poäng. Viktigt att få tillbaka honom i hans rätta jag när det stundar play-off/kval. 
 
- Det var klasskillnad mellan oss och Tidaholm. Efter att Arvid Franzén gjorde 0-1 efter nio minuter så var segern aldrig hotad, och inte innan det heller för den delen. Vi hade pucken nästintill hela tiden. Tidaholm hade kanske 2-3 byten i varje period där de skapade något och då låg deras förstakedja bakom det. 
 
- Tycker att Carl Olofsson hade "that day" och verkligen gjorde en bra match. Nästintill felfri. Andra som ska ha lite extra beröm enligt min mening är Viktor, Anders och Krause. 
 
Nog så tycker jag. Vi fokuserar istället på morgondagens drabbning när serietrean Uddevalla kommer till ishallen i Skara för att spela om tredje och fjärdeplatsen. En förlust för Uddevalla så kommer de troligtvis fyra men en vinst kommer att resultera i en tredjeplats. Kan vara samma sak för oss beroende på hur det går för Partille (möter Stenungsund borta). 
 
Inför Uddevalla: 
- Uddevalla är ett storväxt lag med fyra kedjor som åker mycket skridskor. Men trots sin längd och tyngd så är det inte jätte fysiskt spel ifrån dom. De går högt med två forwards som de flesta lag gör och det har passat och ganska så bra. Ett bra förstapass och snabbt ur egen zon kan ge oss stor fördel. 
 
- Uddevalla har ett bra powerplay och deras farligaste vapen är en back som står redo för skott hela tiden och skjuter riktigt bra. Det gäller att vi stänger av den passnigen och låter någon annan skjuta. Eller vänta, vi tar inga utvisningar istället så behöver vi inte oroa oss! Ja det lär ju hända att vi inte tar utvisningar. 
 
- Segrar med 1-2, 4-2, 0-6 och 0-8. Där har ni våra senaste fyra matcher som alltså har resulterat i 12 fina poäng och hela 20-3 i målskillnad. Detta talar ju såklart för oss. Efter matchen borta i Stenungsund så hände något. Vi kände att vi var värda poäng borta mot den överlägsna serieettan och tog med oss det mot serietvåan Hisingen istället där vi dessvärre också förlorade men gjorde en riktigt bra match. Vi tog med oss prestationerna in till de matcherna efteråt och har alltså tagit fyra raka segrar sedan vi mötte Hisingen hemma. Poäng mot både Hisingen och Stenungsund hade inte varit orättvist och hade vi tagit poäng där också så hade kanske matchen imorgon varit lite mindre betydelsefull. 
 
- Kedjan med Anders, Ejdebäck och Krantz fortsätter att gå bra. När de började spela ihop så klaffade det inte riktigt bra och det låste sig en del. Men dom har fortsatt att kriga på och det senaste så har de fått resultat och både Krantz och Anders har gjort en hel del poäng. 
 
Jag hoppas att det dyker upp mycket folk till matchen imorgon! Det är ju trots allt den sista hemmamatchen i All-Trean för denna säsongen. Får hoppas att det är kvalmatcher som kommer att spelas vidare i Skara ishall resten av denna säsong iallafall. 
 
/ #10.
Kommentera inlägget här: