3poäng är 3poäng.

Kategori: Allmänt

Det var inte igår man fick äran att skriva i Skara IKs spelarblogg men jag ska göra mitt yttersta för att beskriva gårdagens match och vad som komma skall.

”Raggarhockey” sade Coach NS, en bra beskrivning. Det var ingen skönhockey dem runt 100 betalande åskådarna bjöds på under söndagen i Tjörns Ishall.

Det var en viktig match för oss och det märktes redan när vi satte oss i bussen från Ladan på förmiddagen.  Vi kommer till spel med ett reducerat gäng där vi saknar 3 spelare vilket således betydde att vi fick gå ganska hårt på folk. Vi mönstrade 3 backpar 3 ytterforwardspar och 2 centrar. Centrarna Ejdebäck och Svedberg fick således väldigt mycket speltid och ansvar och sadlade den rollen väldigt bra.

En svängning första period där RIK tar ledningen men jag tycker ändå att vi är det bättre laget. I andra perioden så bestämmer vi oss för att gå ut och köra på. Vi har bra flygande anfall och när vi väl etablerar oss i deras zon så har dem inte mycket att komma med. Men hockey handlar om att göra mer mål än motståndarna och vi får ingenting gratis. I mittronden lyckas dock Jonas Krantz sätta 1-1 pucken och matchen var nu i våra händer.  Andra perioden innehöll också mycket utvisningar åt båda hållen och BP var bra men PP funkade inte som det skulle denna afton.  I tredje och sista ronden så står matchen och hänger. Sakta men säkert tar vi över taktpinnen och som ett brev på posten kommer också 1-2 pucken som görs av Svedberg. Rönnäng gör en sista ansträngning och tar ut målvakten men det förgäves.

En summering då,

Vad var bra?

- Exemplariskt boxplay. Våra boxplay fyror vet hur man käkar puck. Täcker skott med huvudet först, offrar allt. Det är sånt som ger energi.

- Våran flygande anfall (när vi fick till dem). När vårat första pass satt så hade vi spelat förbi halva deras lag och fick 3 mot 2 mest hela tiden.

- Hallén. Som många andra matcher är våran målvakt en klippa.

Vad var mindre bra?

- Förmågan att hålla en hög nivå som vi har när vi möter bättre lag.

- Vi måste börja spela framåt. Tenderar ofta till att spela hem alldeless för mycket vilket gör att motståndarna ofta kan checka fast oss i egen zon.