www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Tillbaka som vinnare

Kategori: Allmänt

Fredag kväll, lördag, söndag, måndag och hela tisdagen till ungefär 21:30. Så många dagar tog det för oss att återta serieledningen (med viss hjälp av Fotskäl som körde över Partille i sin borg), men det är endast detaljer. Nu när serien vänder efter endast sex matcher så ligger vi högst upp i tabellen med tre poäng ner till Partille men det är knappast några skäl att sabrera skumpaflaskor för. Det är om sex omgångar som vi ska vara kvar där uppe för att klara av vårt första delmål som är att ta oss till All-Trean.
 
Vättle ishall var tisdagens destination, återta serieledningen var tisdagens mål. Vi lyckades med att både ta oss till Lerum och besegra dom och genom det klättra ett hack uppåt.
 
Matchen startar på det sämsta tänkbara sätt när vi släpper in mål redan efter 14 sekunder när vi slagit ett felpass och Lerum kommit fria. Detta skakar dock inte om oss så mycket för vi tar tag i taktpinnen direkt ändå. Vi får långa anfall och skapar mycket chanser. Lerum får sina chanser när vi slarvar i egen zon vilket hände en hel del. Jag tror inte att ni tillresta Skarasupportrar satt dyblöta av svett och flämtade av upphetsning pga. spelet som framgick på tisdagskvällen. Det kändes som att vi endast gjorde det som krävdes. Dock inte i första perioden när vi förlorar perioden med 2-1. Skott 10-14.
 
På tretton minuter i andra perioden så har vi vänt matchen från 2-1 till 2-4. Vår andra femma var den bästa femman för kvällen och de ska ha ett stort +. De hade ständigt press på Lerum och forecheckade riktigt bra. Lerum får in en reducering precis innan paus och får med det lite energi som vi väntade skulle komma mot oss i början av tredje. Skott i andra också 10-14.
 
dock så tar det 26 sekunder för Robin Lilja i tredje perioden att göra 3-5 och där är matchen punkterad. Vi är bättre hela tredje perioden och Lerum blir frustrerade och tar på sig flera onödiga utvisningar. Det gör att Modén gör ett mål i PP med passning från Krantz, riktigt snyggt. Tobbe Ejdebäck gör sitt första mål i SIK tröjan när han blir serverad av Matte Larsson framför kassen och stänker dit 3-7 som också blir slutresultatet. Skott 7-15.
 
+
- Andra femman med Calle och Matte på varsin kant med Tobbe E i mitten och Anton och Tobbe M som backar. Gör ett riktigt bra jobb hela matchen och är den största andledningen till att vi vinner matchen ganska klart till slut.
- Arvid Franzén. Hänger ofta med i anfallen och gör denna afton två baljor. Riktigt bra!
 
( - )
- Första femman. Inne på alla tre mål bakåt och gör inte någon strålande match. Vi måste höja oss många nivåer.
- vår egen puckbehandling i försvarszon. Väldigt slarvigt i många situationer och vi skapar chanserna till Lerum. Funkar inte.
Nog om detta. Tre poäng och vinst är det som räknas! Tillbaka i topp.
 
Spellediga på fredag och nästa vecka väntar två bortamatcher mot Falköping respektive Tidaholm på tisdag och fredag. Väl mött!
 
// #10.´Victor Svedberg.
Kommentera inlägget här: