www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Skara IK - Tidaholm

Kategori: Allmänt

Det blev en klar seger med hela 6-1 i fredagsmatchen mot serieledande Tidaholm. Vi fortsatte på den inslagna vägen och Tidaholm var aldrig riktigt nära. Vi hade kapten Persson borta som spelade kval med Hangelösa, det gjorde även Carl Olofsson och Martin Nordqvist. Anton Andersson, Andreas Fagerlind och Oliver Pettersson var sjuka. Trots detta så ställer vi upp med ett riktigt bra lag med 17 utespelare och två goalies!
 
Vi startar matchen i ett rasande tempo och får direkt anfalla och skapa chanser. Vi sätter prägel på matchen från minut 1 och det är så vi ska göra. Full fart, tacklas och skjuta, det är dagens Skara IK. Vår fart gör att Tidaholm får dra på sig en utvisning och vi etablerar oss direkt i deras zon. Det dröjer ungefär 40 sekunder innan Fredrik Johansson kan slå in en retur från målvakten och vi har 1-0. Vi fortsätter att pressa på och skapa chanser. Tidaholm är inte helt ofarliga, men Johan Hallén var strålande i målet matchen igenom och vi kunde känna oss säkra när Tidaholm väl fick sina lägen. Vi har med oss 1-0 in i andra perioden, skotten 13-7.
 
Med så mycket tid i anfallszon så bör vi kunna skjuta mer och ligga på minst 15 skott per period. Vi bör också korta ner tiden i egen zon när det är vi som har pucken, vi vill oftast slå 3-4 passningar innan vi är ur zon istället för att slå 1-2 och komma ur direkt. 2-0 kommer 6 minuter in i andra perioden efter en soloprestation av ingen mindre än Arvid Franzén. En minut efter detta så får Tidaholm sitt första matchstraff för kvällen, Robin Lilja kommer från högerkanten och utamanar sin back inåt i banan. Samtidigt så kommer Tidaholms högerforward från den blinda sidan och tacklar Lilja rakt i huvudet. Solklart matchstraff och 5 minuters PP till oss. Dock så har vi en tendens till att dra ner på tempot i powerplayet och vi skapar kanske 2-3 chanser på fem minuters powerplay. Illa. 12 minuter in i andra så är det gurgel mellan Calle Lövgren och #18 i Tidaholm, 2+2 minuter var. Motståndarna för kvällen drar även på sig en highsticking innan perioden är slut och då gör vi 3-0 när Lilja får vandra in och hänga dit pucken. 3-0 efter andra, skotten 15-8.
 
Efter 1.12 in i tredje perioden så får Hallén släppa in första målet för kvällen. Ett skott som tar på en av våra klubbor och rakt upp i krysset, snyggt men dock inte välförtjänt. I bytet efter detta så gör Anders Larsson sitt första för säsongen, assist av Lilja. Resten av perioden blir väldigt sönderblåst och det är mycket gurgel som Niclas Holmgren hade sagt. Två minuter ifrån slutet så får Calle Lövgren en våldsam tackling mot huvudet ett par sekunder efter att han släppt iväg pucken. "gärningsmannen" var ingen mindre än #18 som Calle tidigare vart i luven på. En fruktansvärt onödig tackling som resulterar i match penalty 25 min. Alltså en rapport på tacklingen. I det 5minuter powerplayet så gör Lilja även 6-1 som blir slutresultatet. Skotten i tredje 8-10. Totalt 36-25.
 
Dagens Skara IK-klass:
- Tre femmor som leverar tillsammans. Vi har redan börjat hitta kemin och får i vissa stunder anfalla otroligt mycket. I spelet 5 mot 5 så var det inget snack om vilka som var det bättre laget, vi spelade i stort sett hela perioder nere i anfallszon. Det är alla utvsiningar som gör att vi tappar momentum, återkommer om detta.
 
- Forechecking - Backchecking. Vi har lyckats otroligt bra med forechecingen de två inledande matcherna, vi gör det svårt för moståndarna att få pucken ur zon och det har knappt några lugna stunder med pucken. Om de spelar sig ur forecheckingen så har alla tre forwards otroligt bra fart hem som gör att moståndet får möta ett samlat Skara IK försvar. 
 
- Johan Hallén. Har hittat formen trots att han inte haft så jätte mycket att göra. Johan är bra med klubban och hjälper oss att snabbt vända på spelet. Allt för att få till ett högre tempo som gynnar oss. 
Hallén fick efter matchen cykelhjälmen som innebär matchens lirare. Talet han hade vart mindre bra men prestationen desto bättre! 
 
Tack och lov: 
- Tre friska och härliga poäng att götta sig åt hela helgen. Vi tar även helg som serieledare för första gången denna säsongen. Allt ska göras för att stanna där!
 
Gynnar inte oss: 
- Alla dessa utvisningar. Både våra egna och deras. Vi är som bäst 5 mot 5 när vi får spela vårt eget spel och bara kunna trumma på! Vi går allt som oftast på fyra ytterforwardspar och då orkar alla åka och jobba stenhårt varje byte man är inne. 
 
- När första passet inte sitter eller tar för långt tid. Vi blev kvar i vår egen zon onödigt länge ibland trots att det var vi som hade pucken. Vi har tränat på att få ett snabbt första pass, antingen på en gubbe i mitten (måste inte alltid va centern) eller upp i fickan och sedan via sargen eller rakt in i mitten. Det är så vi får fart på spelet. Blir lite hafsigt och krånligt när forwards får hämta ny fart hela tiden. Sen är det absolut inte så att backarna får ta på sig det här, 7/10 gånger så sitter första passet och vi lyckas med uppspelen perfekt! Men det är de där 3 gångerna som forwards måste ha klubban i isen och verkligen vilja ha pucken för att hjälpa backarna så mycket som möjligt. 
 
- Calle Lövgrens skada. Jag har snackat lite med grabben nu lördagmorgon och han mår helt okej. Har fått en hjärnskakning och har blivit rekommenderad att vara borta minst en vecka från träning och match. Vi får se hur Calle mår i veckan. Calle har haft två bra matcher denna veckan och har varit en av våra bättre spelare den senaste tiden. Krya på dig Calle! 
 
 
Tack för denna veckan allihopa, vi hörs nästa vecka när vi ska kriga för 6 nya poäng tillsammans! Besök oss på Twitter och på Instagram där ni kan söka efter Skara IK. Ni kan även läsa om oss på www.laget.se/Skaraik, SkLT var även på plats igår och filmade en del av matchen. In på deras hemsida för att se mer.
En för alla, alla för en! 
 
//#10. Victor Svedberg. 
Kommentera inlägget här: