www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Premiärvinst!

Kategori: Allmänt

Det är inte förrän nu, dagen efter seriepremiären, som jag inser hur mycket man saknat seriematcher. Njutningen att se och vara med och vända på matchen, se tre äldre herrar leka i anfallszon, se Calle Lövgren spela som att varje byte vore hans absolut sista och till slut få sjunga Ra ta ta i omklädningsrummet tillsammans med tre fräscha pinnar och mina ärade kamrater.  
 
Vi har snackat om att vi inte kommer att spela ut något lag. Vi har snackat om att vi ska ha tålamod, hålla oss till vårt spel för att till sist förhoppnigsvis stå som segrare efter att ha krigat hem tre poäng. Alla var riktigt laddade inför matchen, vilket inte är speciellt konstigt då det var seriepremiär.
 
Vi startar matchen bra och får flera långa anfall på Falköping, precis som i träningsmatchen. Det är först i minut 8, när vi börjar ta utvisningar som Falköping visar att de är med på isen. 0-1 sitter i powerplay efter att vi misslyckats med att få ut pucken ur zon ett par gånger och gett motståndet chansen till att ta ledningen. Efter målet så har vi 3-4 dåliga minuter innan vi tuggar oss in i matchen igen. 1-1 sitter efter att Marcus Persson kastat in pucken mot mål och Robin Lilja styrt in den. 1-1 i paus, skotten 13-6.
 
Tålamod, tålamod, tålamod! 2-1 sitter redan efter 43 sekunder när Johan Krause kommer in från hörnet och sätter dit pucken. Två minuter senare sitter även 3-1, detta i powerplay efter att Arvid Franzén gjort sitt första Skara IK mål. Efter detta så får vi spela powerplay i 4 minuter efter att Matte Larsson fått en klubba på hakan och blödit endel. Vi lyckas inte skapa några farliga chanser och Falköping kan reda ut boxplayet. De reducerar eftere detta till 3-2 i en kontring när vi inte är heta i backchecken. Innan perioden är slut så har dock Fredrik Johansson satt 4-2 i powerplay med ett skott ifrån blålinjen. Skott 14-2. 
 
Inom loppet av tre minuter i tredje perioden så har vi gått från 4-2 till 6-2. Matchen har känts rätt avgjord till oss ett tag men här är det spiken i kistan. Jonas Krantz gör sin första match för säsongen mot Falköping och blir också målskytt när han gör sista målet i matchen vilket innebär 7-2 till oss. Skott 10-6. 37-14 i skott efter 60 minuter.
 
Bäst av allt: 
- Tre poäng, såklart. Seriepremiär, välbesökt hall och tre poäng. Kan knappast bli bättre. 
- Robin Lilja! Är lurig matchen igenom och står för flera fina prestationer. Svår för Blue Riders att fånga och kommer ofta till mycket avslut. Gäller att träna bra och hålla i formen nu.
- Tobbe Magnusson tippade sig själv som första målskytt, I EGEN KASSE. Mycket riktigt så tar Falköpings ledningspuck på just Tobbe och in i egen kasse. 
 
Något att bygga vidare på: 
- Ännu en gång vår forechecking. Vi märker mycket väl att Falköping går på knäna sista 6-7 minutrarna i varje period. Inte konstigt när vi tillbringar såpass mycket tid i anfallszon och inte ger dom en sekunds andrum. Riktigt lovande! 
- 7 mål! Vi gör 7 mål och det är 7 olika målskyttar! Otroligt bra att få igång så många spelare direkt. Vi har väldigt många som skulle kunna avgöra matcher.
 
Noterbart: 
- Falköpings 2 skott i andra perioden. Trots detta så gör de faktiskt ett mål i denna andra period.
- 19 utespelare och alla fick spela, bra! 
- Väljer att ge beröm till domaren, vilket jag inte brukar göra men han var faktiskt bra. 
- En såpass gammal tredjekedja har vi inte haft på ett bra tag. De verkade trivas bra ihop, Walle, Krantz och Modén. 
 
Nu laddar vi för fredagsmatchen mot Tidaholm hemma i Skara igen. 
 
/ #10. Victor Svedberg.
Kommentera inlägget här: