www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Storseger mot Fotskäl

Kategori: Allmänt

Det är inte det absolut svåraste att hitta positiva saker i en match som innehöll 10 mål framåt. Tre poäng är alltid tre poäng men det finns olika sätt att ta dom. Jag tycker vi tar dessa tre pinnar på ett elegant och enkelt sätt. Inte nog med att vi gav Fotskäl en rejäl uppförsbacke till All-Trean, vi gav oss själva en rejäl energi och självförtroendeboost inför mötet med Lidköping på fredag. 
 
Vi startar matchen precis så som vi vill starta matcher, med aggrsivitet och intensitet över hela banan som sedan sätter ribban för resten av perioden (vi tar period för period eftersom vi tidigare haft svårt att hålla en jämn nivå i sextio minuter). Alla våra tre femmor parkerar i Fotskäls försvarszon och de får ägna sig åt försvarsspel nästan hela första perioden. Redan efter ca tre minuter så tar vi ledningen när Krantz slänger in en slumppuck som målvakten styr in i egen kasse. Detta ger oss naturligtvis en aning mer energi och vi gnuggar på riktigt ordentligt och får med oss en utvisning, och medans den är avvaktande så passar Calle Lövgren på att göra 2-0 till oss. Fotskäl har panik i egen zon och får slå många puckar som går över hela banan till en icing och vi får låååånga anfall på fem trötta grabbar från Fotskäl. Innan perioden är slut så har vi gjort både 3 och 4-0. Skotten 20-4.
 
Vi är självklart nöjda med att det står 4-0 efter första perioden mot ett Fotskäl som kommer från fyra raka segrar sedan de senast mötte oss på deras hemmais. Det som dock kommer upp på tal i omkl.rummet är att vi måste fortsätta att ha samma tempo i 40 minuter till. 
 
Andra perioden är dock inte så lättspelad när det är utvisning på utvisning hela tiden. Vi gör 5-0 snabbt i andra perioden och om inte första perioden redan var spiken i kistan så var 5-0 målet det. Målet tillkommer när Krantz driver på kassen och lyckas få in pucken. En reducering kommer när Fotskäl gör mål i powerplay. Efter detta så är det som sagt mycket utvisningar och period blir sönderblåst. Efter andra perioden så står det 7-1. Skott 19-6. Det blir förresten inte jätte mycket pengar att betala in till movemberkampen när vi släpper till så otroligt lite skott. 
 
I tredje perioden så gör vi mål efter fyra minuter när vi ännu en gång har bra trafik på kassen och kan styra in pucken. Fotskäl hade bytt målvakt och han höll tätt i ca. fyra minuter. Efter vårt 8-1 mål tog Fotskäl time-out för att försöka råda bot på läckaget bakåt. Med 14 minuter kvar att spela så blir en Fotskälspelare liggandes på isen och ser orörlig ut. Han fick en tackling som inte såg så farlig ut men som uppenbarligen tog mer illa än vad det såg ut tyvärr. Detta gjorde att ambulansen fick besöka Skara ishall och det blev ett avbrott på en kvart. Jag har fått till mig idag att det inte var några allvarliga skador på spelaren och att han kommer tillfriskna, skönt att höra. Efter avbrottet så får vi göra två mål till, Fotskäl gör också de mål, men bara ett och matchen slutar då 10-2 till vår favör.  Skotten i trejde blir 18-6. 
 
 
Elegant: 
- Nivån över sextio minuter. Vi har som jag skrivit tidigare, haft svårt att producera och hålla tempot uppe hela matchen. Visst har vi svackor i denna matchen med men jag skulle vilja säga att det var vår bästa match sett till sextio minuter och det känns skönt!
 
- Fotskäl hade fyra raka segrar när de kom till oss. Senast de förlorade var, just det, mot oss. Skönt för oss att i stort sätt vara klara för All-Trean. Tror det räcker med en pinne till. 
 
- En klart förbättring var att anfallsspelet överlag var rakare och anfallen kortare. Eller, anfallen var inte kortare, vi hade bara mer avslut på den tiden vi var i offensiv zon. Tidigare matcher kan vi ha haft bra snurr och mycket puck i offensiv zon utan att egentligen ha kommit till avslut. Och som en trevlig liten effekt av detta så gör vi tio mål. 

Tankar för övrigt: 

- Måste jag bara tillägga att jag tycker det är fantastiskt konstigt hur två spelare kan stå mot varandra och en slår den andra medans den andra inte gör någonting och sedan så åker båda ut. Man kan då egentligen lika gärna börja veva mot den andra spelaren om man ändå får samma straff om man inte gör något. Märkligt.

- Känns som att det kan bli en riktigt bra hockeyfest på fredag. Det gäller bara att alla som läser här bjuder med alla sina nära och kära till ishallen. Mycket sponsorer har det blivit det senaste och det är inte omöjligt att vi kommer över hundra.

- Matte Larsson (spelaren, inte sportchefen) har fått för sig att Jimmy ModdA Modén kallas för Modde med E. Jag vet inte hur han har fått för sig detta men det låter ju groteskt. Men med tanke på vem människan bakom tanken är så är det kanske inte så konstigt att det är lite udda, Matte Larsson är otroligt inspirerande att lyssna på, människan har djupa tankar om de flesta och det mesta. 

Veckans rader: 

- Vi har märkt av att #23 är lite gladare än vanligt. Han ler mer än vanligt när han kommer till ishallen och håret är mer välkammat än det någonsin varit tidigare. Vi har fått till oss att det inte bara beror på oss fantastiska, snygga och nästintill majestätiska grabbar i laget. Det beror tydligen också (från ganska säkra källor) på en brunett från Lidköpingstrakten. Otroligt kul för killen om detta nu skulle stämma. 

- Det går rykten om att #20 har en brutal slutspurt på mustachväxten. #1 varnade för honom i SkLT idag och vi skulle troligtvis få se en mustach som liknar något utöver det vanliga. Vi får se.

 

Vi ses allihopa på fredag! 

/ #10. Victor Svedberg. 

Kommentera inlägget här: