Seger i Falköping

Kategori: Allmänt

På tisdagskvällen så skulle serien vända och det innebar för oss i Skara IK att vi skulle ta oss till Falköping för spel mot Blue Riders. Vi anlände i god tid och vi hade en bra barmarksuppvärmning. Efter uppvärmningen på isen där vi fick värma upp med ungefär 10 puckar så skulle matchen dra igång och det var ett taggat SIK ikväll.

Vi startar matchen bäst och tar tag i taktpinnen med en gång. Vi åker otroligt mycket skridskor och får fast Falköping i anfallszon gång på gång. När Blue Riders väl kommer ur zonen så orkar de inte anfalla utan de tar röd och dumpar ner pucken i vår zon för att kunna byta. Vi får anfalla och anfalla, skjuta och skjuta. Det är Anders Larsson som öppnar målskyttet när hans backhandskott hittar nätmaskorna. Vi fortsätter efter detta att tillbringa många minuter i Falköpings försvarszon. Vi gör även 0-2 innan periodpaus. Skotten 6-18. Vi gör en av våra bättre förstaperioder här och kanske bör ha gjort fler än två mål.

Om första perioden var en av de bättre perioderna så följs det upp av en av de sämre. De klockrena förstapassen, forechecken och passningsspelet överlag var som bortblåst vissa stunder. Återigen är det så att när vi slarvar i egen zon så får Falköping sina lägen, dock så är vi snabba på att reparera våra misstag vilket gör att moståndet inte får många avslut. Fem minuter in i andra perioden så reducerar Falköping när vi slår bort ett pass och Falköping får komma till ett bra läge. Minuten efter detta så kliver Modén in och hänger pucken i krysset, snyggt och viktigt! Innan perioden så har vi även gjort 1-4 och 1-5. Matchen känns ganska så avgjord när vi är bättre i det mesta ute på isen. MEN vi är inte nöjda med andra perioden. Vi fick bra utdelning, visst, men spelet kunde vart bättre. Skott 4-17

Två minuter in i trejde kommer 1-6 och det är Anders Larsson som gör sitt andra för kvällen. Efter detta så slappnar vi av en aning och ger Falköping chansen att försöka komma igen. Vi tar utvisningar och är slarviga med pucken. Blue Riders reducerar en, två och tre gånger innan Robin Lilja till sist sätter spiken i kistan med sitt 4-7 mål. Skotten i sista 12-14.

Finemang! :
- Sju mål framåt! Alla kedjer är med och bidrar till offensiva mål och chanser och i tisdagskvällen match så gör vi sju baljor! Inte illa.
- Forechecken. Ja äntligen så var det jobbiga Skara IK tillbaka. Det som är så oerhört svårt och tufft att möta när vi forecheckar stenhårt och får stopp på moståndet redan i anfallszon. Riktigt bra!
- Jimmy Modén. Varit väldigt bra flera matcher i rad och ser riktigt pigg och fräsch ut (trots sin ålder).
- 90% SIK supportrar på läktaren. Magiskt.

Tar inte med oss:
- Vår egen puckbehandling i egen zon vid vissa tillfällen. Otroligt slarvigt och ger bort puckar till höger och vänster. Det gäller inte bara backar utan även forwards. Är pucken vid blålinjen så ska den ut, inget tjafs!
- Att vi släpper tre kassar i tredjer perioden är inget vidare heller. Står det 1-6 så ska vi fortsättra trumma på istället för att slå av på taktpinnen. Vi får aldrig vara nöjda!

På fredag väntas det en riktigt tuff match när vi åker till Tidaholm. Tre poäng där och vi har drygat ut serieledningen till sex poäng och då ser det riktigt bra ut. Vi laddar med träning ikväll och även imorgon torsdag.