www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Tre poäng!

Kategori: Allmänt

Mölndalmatchen var så oerhört talande för så mycket som är Skara IK idag. Ett lag som fortfarande slåss för en div.2 plats. Försvarsspelet, det aggrsiva spelet, farten.. Ja som sagt, mycket under matchen var talande om mycket som är Skara IK idag. 
 
Matchen startar i ett högt tempo från båda hållen men det är vi som skapar chanserna. Dock är det Mölndal som kommer att göra första målet i powerplay efter en kvarts lir. Skotten i första perioden blir 8-7 och det speglar spelet ganska mycket. Spelet gick fram och tillbaka och vi bytte chanser med varandra. Vi bör ha satt dit en puck. 
 
I andra perioden så får vi ett PP nästan direkt och Otto kastar in en puck från blå som Modén styr in, 1-1! Här börjar vi ta över matchen och spelar en ganska fin hockey. Dock så gör Mölndal 1-2 tre minuter senare när vi är lite klena framför kassen och dom får slå en, två och tre returer innan pucken sitter. Mölndal har stundtals ganska massiv press på oss men de skapar inte några direkta chanser utan det blir mycket skott utifrån som suveräna Hallén har stenkoll på. Vi avslutar period 2 i PP men lyckas inte göra mål utan får fortsätta spela PP i början på tredje. 
 
Nästan direkt när Mölndal blivit fulltaliga så hittar Modén till Otto som kommer fri med målvakten och är precis gör kylig när han drar pucken åt höger och samtidigt som målvakten flyttar på sig och lämnar luckan mellan benen så sitter pucken där. 2-2 och vi är med igen! Efter att Otto fått en tackling mot huvudet så får vi spela PP i fem minuter men domaren tar en otroligt billig utvisning på oss så vi spelar 4-4 i 2 minuter och sen fortsätter vi spela PP i ungefär 1.5 minut. Det är där matchen avgörs, Modén får tag i pucken i offensiv zon och bryter in mot mål och lägger upp pucken i målvaktens vänstra hörn. 3-2 till oss och även fast Mölndal försöker allt för att få hål på oss det sista så funkar det inte. Vi spelar riktigt bra defensivt och segern är ett faktum!
 
Kaboom! (Hög smäll)
- Det defensiva spelet. Detta var en av våra bättre matcher defensivt och förutom en liten dip i andra perioden så spelar vi väldigt aggresivt i försvarzon som gör att Mölndalspelarna inte får någon tid på sig att göra något med pucken. Första gubben går ut stenhårt, andra gubben fyller på och trejde gubben hämtar pucken. Funkade riktigt bra igår! Visst slarvar vi ibland men sånt händer.
 
- Andra raka segern.. Vi har nu 7 poäng och 3 poäng upp till nästa placering. Massivt viktig match på söndag borta i Partille. En 1-8a hade inte vart fel där igen. Nu är Partille tabelljumbo och har inget att förlora, det kommer bli tufft.
 
- Karaktär. Under serien så tror jag att vi tog ledningen i nästan alla matcher och behövde aldrig hämta ikapp något underläge. De senaste två matcherna har vi legat under med flera mål och vi har kommit ikapp och gått om! Vi ger aldrig upp och med detta hårda arbetet (Och en Otto i form) så är vi svåra att slå. 
 
- Skara IK idag. Fart, aggresivitet, anfalla mycket och skjuta mycket. Det är det som vi ska göra som bäst och det gjorde vi mycket av igår! 
 
- Positivt/Negativt och riktigt jävla otur.. När Lilja täcker första skottet som senare går fram till en Möndalspelare som sätter 0-1. En konstig situation men Lilja gör det så underbart bra när han står som en målvakt i skottlinjen och glömmer av att han inte har någon plock och stöt på sig så han försöker fånga pucken men får då pucken på tummen som gör att han får avbryta matchen. Troligtvis en bruten tumme, men inget säkert än. 
 
- Jimmy Modén. Vår gamla gubbe gör sin bästa match för säsongen och det vore riktigt trevligt om han prickar formen nu under slutspurten. Sista bästa så att säga..
 
Inte lika hög smäll: 
- Liljas skada. En av de bättre forwardsen det sista och det gynnar verkligen inte om han inte kan spela mer på ett tag nu. Hoppas att han repar sig snabbt!
 
- Trodde helt ärligt innan All-trean att vi skulle ha mer publik. Tack alla ni som är och kollar på oss men ni som inte är får ta och komma ner till nästa match. Ni är vår 6e spelare!
 
- Innefektiviteten. Vi har flera bra lägen att ta ledningen innan de sätter 0-1 men vi har svårt för att göra mål i första perioderna. Vi viker även ner oss en aning när dom gör 0-1. Starkt att ändå komma tillbaka!
 
Nu ska jag ner till hallen för att träna! 
 
// #10. Victor Svedberg.
Kommentera inlägget här: