www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Förlust i Partille

Kategori: Allmänt

Jag kan inte ens räkna på båda mina händer hur många gånger jag har tänkt på matchen som var igår. Idag så kan jag inte ens med min allra starkaste viljekraft försöka att se fram emot nästa match. Detta var en förlust som sved riktigt hårt. Att förlora mot ett lag som man är bättre än är hemskt. Jag har dock en känsla av en känsla som jag kommer att känna igen, något så härligt och heligt som förväntnigar på att man ska ta tre poäng på söndag. Men jag ska ta den här dagen till att vara förbannad över matchen igår iallafall, vare sig jag eller ni vill. 
 
Vi fick inte resultat med oss som vi verkligen behövde och ville ha ifrån Partille. Efter att ha vart det bättre laget i större delen av matchen så förlorar vi trots det med 4-2 och står kvar på 7 poäng. Det är en bra bortamatch vi gör, men vi bjuder på hela fyra mål och då vinner man inga ishockeymatcher. Så är det bara. 
 
Första perioden är den sämsta ifrån vår sida men spelet är ändå jämt och chanser skapas åt båda hållen. Vi får problem när Partille dumpar ner pucken djupt och kör mot oss. Vi har då problem med att få ur pucken rejält ur zon och de får komma i våg efter våg. När vi styr och backcheckar bra så får vi bra chanser till att göra mål och 0-1 gör vi i PP när Otto skjuter från blå som går på Olivers byxor och in i mål. Partille kan dock både kvittera och ta ledningen innan perioden är slut. 
 
Efter 47 sekunder i andra perioden så får Partille straff som Hallén räddar. Halléns räddning är superviktig och vi får energi av den för här tar vi över matchen. Vi trycker ner Partille rejält och åker mycket skridskor som gör att Partille tar på sig 4 utvisningar denna period. Målen uteblir tyvärr men chanser har vi gott om. Men alla vet att  det är målen som räknas och det är Partille som sätter 3-1 när det är 49 sekunder kvar av perioden efter att vi än en gång slarvat i egen zon och skänkt pucken till en fristående spelare i slottet. Onödigt, surt och riktigt tungt. 
 
I tredje perioden så får vi en utvisning emot oss nästan direkt och i det boxplayet så har vi chansen att skicka pucken åt fanders men istället så slarvas det och pucken stoppas på blå. Backen skjuter ett skott och med bra trafik framför mål från Partilles sida så sitter 4-1. Vi fortsätter ändå att skapa chanser och spela bra hockey och med ca. 10 minuter kvar så sätter ingen mindre än Carl Olofsson 4-2. Hoppet tänds igen och vi lägger i en högre växel. Vi får långa anfall men vi kommer inte riktigt in på mål och då är det inte svårt att försvara. När vi väl kommer in på mål så spelar Partille faktiskt riktigt bra försvarsspel. Den farligaste chansen vi skapar är när dom för en gångs skull slarvar och skänker bort pucken till Otto som skjuter i stolpen. Vi tar ut målvakten i slutet men det blir inga fler mål och vi får se oss besegrade med 4-2.
 
Tar med oss: 
- Att vi i det stora hela gör en bra hockeymatch. Pucken studsar inte vår väg men vi bör ändå fått in ett par puckar till. 
 
- Att vi inte tappar huvudet trots att Partille spelar tufft och hårt. 
 
För dåligt: 
- Att skänka bort 4 mål och en straff på bortais och sen tro att man ska vinna funkar inte. Man gör oftast inte 5-6 mål på bortaplan. Det känns som att moståndarna inte behöver jobba ihjäl sig för att göra mål på oss samtidigt som vi måste gå igenom eld för att få hål på dom andra. Vet inte riktigt hur det kommer sig..
 
- Om vi gjorde en av våra bättre matcher defensivt sist så var detta inte alls i klass med Mölndalsmatchen. Vi får inte ut pucken och vi spelar fast oss själva alldeles för ofta. Måste vara nöjda med det enkla och bara skicka pucken i runden och låta oss forwards jobba ut pucken. Det går inte att försöka dribbla sin gubbe som sätter press på en varje gång utan man måste som sagt vara nöjd med det enkla vid dom flesta tillfällena. 
 
- Boxplayet. Partille är 50% i sitt PP och det säger en del om vårt boxplay. 
 
- Vi vinner skotten med 36-27 och ändå gör vi inte mer än två mål. Ineffektiviteten spökar igen.
 
Sist: 
- Vi har trots förlusten bara 4 poäng upp till fjärdeplatsen men nu krävs ett par vinster i rad så vi verkligen hänger med dom andra lagen.
 
- Vi har nu spelat mot alla lag en gång och det är egentligen bara Hovås som har varit riktigt riktigt bra. Vi kan slå alla lag absolut, men Hovås känns vassast. Vi måste göra en bättre andra halva av All-Trean om inte säsongen ska ta slut i februari. 
 
- Stenungsund hemma på söndag. Ett mostånd som spöade oss första matchen med 6-2 där vi gör två bra perioden och en katastrofal. Gäller att vi är på tå i 60 minuter. 
 
// #10. Victor Svedberg. 
 
Kommentera inlägget här: