Ännu en förlust

Kategori: Allmänt

Vi förlorar mot Stenungsund med 2-3. Vi förlorar matchen som vi egentligen borde vunnit. Vi skapar fler och bättre chanser än vad dom gör. Jag tycker det är riktigt svårt att sammanfatta förlustmatcher såhär. Vi var det bättre laget men vi vinner ändå inte, det kanske räcker att skriva så? Nej, får försöka.

Vi kommer ut hårt och sätter prägel på matchen direkt. Vi skapar en del fina chanser men målen uteblir. Vi spelar bra även i powerplay och skapar chanser där. Stingers får problem när vi sätter hög press och de får kasta ifrån sig puckar som vi är först på. När vi backcheckar så får vi ofta fast dom och kan vända på spelet snabbt igen. Första perioden slutar 0-0 och skotten blir 13-7 till oss.

Efter ca. tre minuter in i andra perioden så är det Stenungsund som tar ledningen när en puck från blå kastas in som ser ut att gå långt utanför men som styrs in av nummer 97 som var riktigt bra matchen igenom. Mycket i Stenungsund kretsade runt #97 och han gjorde en riktigt bra match, låg bakom allt i det offensiva spelet. När vi återigen får spela PP så kommer kvitteringen. Otto skjuter från blå och med bra skymning så sitter 1-1. Två minuter senare så tar tyvärr moståndarna för kvällen tillbaka ledningen när ett slagskott från blå i powerplay slinker in. Andra perioden slutar 1-2, skotten 13-13.

I tredje perioden så är vi det bättre laget rakt igenom tycker jag. Vi kvitterar efter 7 minuter och efter det så fortsätter vi att skapa chanser som vi gjorde hela matchen. Dock är vi riktigt dåliga på att göra mål för tillfället. Stenungsund avgör med 4 minuter kvar och den andra raka förlusten är ett faktum. Otroligt surt!

Ändå ganska bra:
- Att vi är det bättre laget och skapar flest chanser är ju bra. Men just nu så studsar inte pucken vår väg och vi är lite klena framför moståndarnas mål.
- Powerplayen såg bra ut idag, vi gör dock bara ett i PP men det såg bättre ut än matcherna innan.
 - Fortsätter vi att skapa såhär mycket så kommer det att lossna. Gör t.ex. Lilja något mål så tror jag att han kommer göra ett par till av bara farten..
Frågetecken:
- Ottos utvisning när han enbart tacklar ner en moståndare är horribel! Domaren skakar först på huvudet och sen när han märker att spelaren ligger kvar så tar han ut Otto två minuter för boarding. Riktigt konstig utvisning.
- Får man spela direkt efter att man blivit avblåst för att ha varit skadad? Om jag har rätt så tror jag inte att man får det, men men.
- När ska det vända? När ska vi få de "enkla" målen. Jag tycker att vi jobbat på riktigt bra både mot Partille och Stenungsund men vi kan verkligen inte göra mål på våra chanser.

Hoppas att vi kan få det att lossna nu på torsdag då det är 2kronas match hemma mot Vänersborg. Vi kommer att fortsätta kriga hela vägen! Vårt mål är fortfarande att ta oss till kvalet.