Tåget har gått

Kategori: Allmänt

Vi kom till spel med fyra raka förluster i bagaget. Med 14 man där 5 stycken är födda 97 eller senare. Med 12 mål gjorda de fyra senaste och 20 mål insläppta. Men ändå med en ganska skön känsla där vi känner att vi inte gjort några dåliga insatser men att vi inte riktigt har tagit det där klivet till att faktiskt avgöra matcherna.

Matchen startar och vi får spela powerplay nästan direkt efter att Hisingen skrikit till sig en utvisning efter en solklar icing efter 47 sekunder. Vi skapar ett par chanser men det blir inget utav det. Lite senare tar vi på oss två onödiga utvisningar och låter Hisingen växa in i matchen och efter 15:33 tar motståndarna ledningen efter att vi tappat markering både på killen högt upp i slottet och en kille framför kassen. Andreas Fagerlind får en pass av Marcus Persson i powerplay och transporterar in pucken hela vägen och gör helt själv 1-1. I slutet av första perioden så får Hisingen en tvåminutare efter tackling i ryggen och samtidigt får vi en 5+20 för slewfooting.

Andra perioden är helt och hållet Hisingens. De pressar ner oss riktigt mycket och vi får knappt pucken ur zonen. Vi går på kort om folk och vi får döda mycket utvisningar vilket gör att vi helt enkelt inte orkar stå emot. Hisingen gör både 1-2,1-3 och 1-4 i andra perioden. Oerthört brant uppförsbacke inför den tredje perioden.

Efter tre minuter i den tredje så tänds dock hopper när Fager sätter sitt andra mål för kvällen. Efter detta drar Hisingen på  sig tre raka utvisningar men vi lyckas ändå inte göra något mål. När vi i slutet av matchen plockar ut Hallén för en sista forcering så sätter Hisingen spiken i kistan med sitt 2-5 mål.

Tankar:
- Det märks riktigt tydligt att vi har ett ungt lag. Äldst på isen för oss är Otto och Hallén som båda är födda 1990. Rutinen finns inte riktigt i vårt lag och det har vi tappat många matcher på i All-Trean. Lite för klena och slarviga i de avgörande lägena både offensivt och defensivt.

- Felix Arvidsson gör en riktigt bra match. Var med i Vänersborg också och gjorde även där en riktigt bra match. Dags att lyfta upp honom på riktigt och låta honom konkurrera med de andra backarna?

- Om man räknar bort målen som vi har släppt in när vi haft tom målbur och matchen mot Stenungsund borta första matchen och matchen borta mot Hovås så har vi utom det inte förlorat med mer än två mål.

- Värdefulla matcher för de yngsta spelarna som får ta mycket lärdom av såna här matcher. Allt från det fysiska spelet till tempot.

- I andra perioden så var vi nog i försvarszon 19 minuter av 20. Helt bedrövligt dåligt.

- Detta var nog vår sämsta match i All-Trean faktiskt.

Vi laddar om för att åka till Rönnäng på söndag och förhoppningsvis göra en mycket bättre match. Hoppas att fler folk kan vara med då och inte är skadade eller sjuka och allt vad det är.