www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Onsdagskväll i Mölndal

Kategori: Allmänt

Efter diverse olika hinder så har jag inte kunnat uppdatera bloggen efter Mölndalsmatchen än. Nu har jag dock funnit lite tid här på fredagsförmiddagen till att referera vår 2-1 förlust i Göteborg.
 
Vi ställde upp med ett ungt lag även denna gång och vi hade absolut inget att spela för. Vi hade ingen press på oss och motivationen kanske inte fanns hos alla för att ge sig ut på vägarna till Mölndal en onsdagskväll i februari. Trots detta så gör samtliga en bra match!
 
En tredjekedja där äldsta grabben var född 97. En andrakedja där den äldsta var född 93. En förstakedja där den äldste var Jimmy Modén och det drog upp snittåldern en del iallafall. Spelare som Jimmy, Otto, Viktor, Tobbe och Marcus Persson är riktigt viktiga såna här matcher och alla gjorde en bra match.
 
Vi får en utvisning emot oss direkt och flera av oss får göra sitt första byte i boxplay. Vi reder ut detta utan några större besvär och fem mot fem spelet börjar. I första perioden så tar vi på oss flera utvisningar och runt minut 10 så sitter 1-0 i boxplay när vi är 2 mot 1 i hörnet men Mölndalspelaren kommer ut med pucken och hänger pucken i suveräna Halléns högra kryss. När förstakedjan med Modén, Viktor och Otto forcheckar fast Mölndal i anfallszon så kan Otto servera Viktor framför mål och 1-1 tar vi med oss in i den andra perioden. Första perioden är en jämn och bra period där Mölndal fått lite fler chanser pga. sina powerplay. Slarvigt av oss att ta på oss utvisningar samtidigt som Mölndal är skickliga i sitt PP.
 
I andra perioden så är vi bättre än Mölndal. Vi har riktigt bra speed på grickorna och när vi spelar powerplay så har vi en puck på mållinjen som inte vill in. Vi får även två frilägen men både jag och Fredrik Johansson bränner lägena. 1-2 till oss där och jag är säker på att vi hade satt ett par kassar till och tagit tre poäng. Som vanligt i Skara IKs fall så gör vi inga mål trots en väldigt bra period.
 
Efter fyra minuter in i den sista perioden så kommer ett slagskott från kanten som ser ofarligt ut men som går in bakom Hallén. Målet är kanske lite billigt, men Hallén var suverän matchen igenom utom just denna sekund. Vi andra gjorde fler misstag än vad han gjorde. Tredje perioden är likt den första väldigt jämn och kan gå åt vilket håll som helst. Vi skapar ett par chanser och är bättre några minuter och sen är det tvärtom ett par minuter. Matchen slutar 2-1 till Mölndal och vi förlorar alltså åter igen med uddamålet. 
 
Klass: 
- Marcus Persson. Måste berömma mina goda vän här, han har tagit ett stort kliv i sin utveckling även i år och är en av de bättre backarna i div.3. Håller i pucken i rätt lägen och släpper iväg den i rätt lägen. Det är just med pucken som han tagit ett kliv. Bra uppspel och bra bedömningar med vad han ska göra med pucken. Enkel att spela med och tar ett stort ansvar. Viktig att ha kvar till nästa säsong! 
 
Frågor: 
- Hur kan Mölndal ligga så högt upp? 
 
- Hur kan vi ligga näst sist?
 
- Varför kan inte pucken slinka in istället för att stanna på mållinjen?
 
Kul: 
- Alex Hideström. Har öst in puckar i J18 det senaste och får då direkt chansen i A-laget. Det visar på att om man gör det bra i J18 så har man chansen att konkurrera i det äldsta laget, precis så som det ska vara. Vet inte riktigt hur många det är som har debuterat i A-lagshockey den här säsongen. Tror det är Rasmus Sköld, Julius Svensson, Edvin Bock, Samuel Hou, Hideström, Gustav Svensson, Emil Hermansson, Oliver Pettersson, Felix Arvidsson och många mer som gjorde någon match på försäsongen. KUL!
 
Matchen: 
- Ännu en match som är så mycket Skara IK i All-Trean. Pucken studsar inte vår väg och vi får ingenting gratis trots att vi jobbar stenhårt och får bra chanser.
 
- Vi gör en riktigt bra bortamatch. Mölndal hade allt att spela för eftersom de blev klara i och med segern mot oss i svart. Mölndals tränare hade berömt oss efter matchen och det är kul att höra absolut. Vi gör det svårt för Mölndal som är ett lag som vill forchecka högt och åka mycket skridskor. Vi backcheckar stenhårt, får ut puckarna från egen zon och är farliga i kontringarna. Lite bättre avslut och effektivitet så hade vi vunnit matchen.
 
- Vi är iallafall ingen slagpåse i All-Trean. Vi har utmanat alla lag. 
 
 
Söndag: 
Nu på söndag så spelar J18 först hemma mot Nittorp i en viktig match i jakten på Trollhättan i toppen. Efter J18 så är det A-lagets tur att spela match, den sista matchen för säsongen och det är mot Partille. Låt oss avsluta med en vinst! 
 
Vore kul med mycket publik när vi ska avsluta denna säsongen med stil. Vem vet, det kanske är sista gången vi ser spelare som Jesper, Modén, Otto osv i en Skara IK tröja? Vi hoppas såklart inte det men vi får se. 
Kommentera inlägget här: