www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Nederlag

Kategori: Allmänt

Det är lätt att bli snurrig i skallen av att försöka förstå sig på laget den här säsongen. Kombinationen med bedövande fint spel och ytterst få förluster till en början. Vi ska skatta oss olyckliga över att det är faktiska poäng som räknas och ingenting annat i All-Trean. Hade det varit en bedömningssport hade Skara IK legat aningen högre upp. 
 
Första perioden startar vi bra, de 5-6 första minutrarna är helt godkända och Krause har ett skott i stolpen som går, precis, stolpe ut. Men när vi spelar powerplay så blir det mål - För Rönnäng. En pass som de bryter vid vår offensiva blå och får friläge. Ett av flera denna kväll. Efter detta så spelar vi dåligt, alldeles för dåligt för att endast ligga under med 1-0 i paus. 
 
Andra perioden är vår period rakt igenom. Vi vinner skotten och skapar mycket farligare chanser än var Rönnäng gör. Som sagt så är det målen som räknas och vi förlorar perioden med 2-0. Vi var förtjänta av att ha tystat publiken med de dryga 550 personer, men icke. Ännu en typisk period av vad Skara IK är idag.
 
Tredje perioden behöver jag inte skriva så mycket om. Med 0-3 i baken så blir det ännu tyngre när 0-4 sitter och matchen är avgjord. Slutresultat skriver vi till 6-1 till hemmalaget på Tjörn. 
 
Tankar: 
- Matchen är mycket av vad Skara IK är precis idag. Ett lag som skapar chanser men är otroligt innefektiva. När vi spelar som bäst så släpper vi in riktiga skitmål som vi inte kan göra något åt. När vi spelar mindre bra så släpper vi till chanser men släpper inte in några mål. 
 
- Det är bra att göra en såpass bra andraperiod när vi gör 15-16 bedrövliga minuter i första. Vi fick långa anfall på motståndarna och vi hade 2 ramträffar. Inte stolpe in såklart utan naturligtvis stolpe ut. 
 
- Vi har inte tagit ett enda poäng på bortais i All-Trean. Vad beror det på? En blandning av innefektivitet, dålig laddning, ingen medstuds, får kämpa 15 gånger hårdare för våra mål än vad motståndarna får och att vi är unga och orutinerade. Vi lär oss INTE av våra misstag har vi märkt också. Att bli hårdare och tuffare framförallt framför de två målburarna är något som vi måste förbättra till nästa säsong. Jag tror absolut att det kommer att bli bättre, alla blir ett år äldre och får en sommarträning till i kroppen. 
 
- Första matchen som vi förlorar med flera mål förutom Stenungsund. Tittar jag på tabellen så blir jag skrämd. Mot Vänersborg har vi spelat jämt, varit värda att vinna minst en match mot dom. Hovås spelade vi lika mot, var dom första som tog ett poäng av dom denna säsongen. Mölndal har vi spöat och möter igen på onsdag. Det är alltså de tre topplagen i denna All-Trea. Vi ligger näst sist. Blir tårögd när jag tänker på hur vi har slarvat bort det här. 
 
- Vi är det 3e yngsta laget och har nog varit yngre med tanke på att nordberg inte spelat mycket, inte moden heller. Vi väger i snitt 3 kilo mindre än alla lag och är 4 centimeter kortare. Fakta. 
 
- Kvar på samma höga nivå är Otto Larsson. Tråkigt nog har vi inte sett honom ta pennan mot superkontraktet som sträcker sig över minst 2-3 säsonger. Vore otroligt bra om han skrev på tidigt så att vi har 4-5 stycken äldre spelare att bygga det lag som ska ta sig upp till div.2.
Vill föreningen ta sig upp till div.2? Vad är föreningens mål? Ska vi vara ett topplag i trean som inte riktigt tar klivet upp eller ska vi vara ett stabilt div.2 lag? Nästa säsong har redan börjat för styrelsen. Kom ihåg det. Då menar jag möjliga nyförvärv och förlängningar med spelare. Jag litar på styrelsen. 
 
- Skulle vara fint om Skara IK bestämmer sig för att vi ska upp till div.2. Att vi satsar nu när vi ska renovera vår gamla fina lada. 
Kommentera inlägget här: