www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Three points!

Kategori: Allmänt

Får börja med att be om ursäkt för det uteblivna referatet efter Hisingenmatchen. Det var en ganska så jämn match där Hisingen var aningen hetare än oss och hade stolpe in till skillnad från oss.
 
Jag går istället vidare till något roligare att skriva om, nämligen den första trepoängaren i All-Trean för säsongen. Den kom i hemmamatchen mot ett ungt Rönnäng. 
 
Vi startar matchen hyfsat piggt och det känns som att vi är ett helt nytt lag, både på isen och i båset där vi har en bra känsla och är positiva mot varandra. Som vi haft lite problem med de två första matcherna. Redan efter 2.32 så gör Jimmy Modén 1-0, assist från Krantz. Vi får även powerplay efter ca. fyra minuter och skapar en del chanser men lycka inte göra mål. Mål gör istället Rönnäng när man kvitterar i powerplay efter att vi tagit en hookinutvisning. Första perioden slutar 1-1, skott 8-7.
 
I andra perioden så tar vi tag i spelet mer och får lite längre anfall på Rönnäng vilket gör att de tar fler utvisningar. Vi gör ändå inte något mål men vad gör det när Robin Lilja efter 14 minuter trollar sig igenom hela försvaret för att tillslut sätta en foppa, I STOLPEN. Som tur är så håller jag själv mig framme på returen och kan stöta in 2-1, riktigt skönt och förjävla snyggt av Lilja som blev matchens lirare och fick bära den otroligt fula cykelhjälmen. Tre minuter senare så är Lilja igenom igen och rivs ner vilket resulterar i att det blir straff. Fagerlind får chansen men lyckas inte göra mål. 3-1 kommer istället minuten senare när Krantz stått för en bra prestation och Ejdebäck har drivit bra på kassen och slagit in 3-1! 3-1 efter andra perioden, skott 17-8.
 
Rönnäng reducerar efter tre och en halv minut i powerplay när vi haft med oss en 2+2 ifrån andra perioden. Vi klarar efter detta två numerära underlägen och gör efter detta 4-2. Vi har rätt bra koll på Rönnäng och dom skapar inte några riktigt heta chanser. Med tre minuter kvar att spela så gör Anders Larsson 5-2 efter ett riktigt snyggt anfall. Matchen slutar alltså 5-2 till oss och de tre första poängen är inspelade! Skott i tredje 11-14, totalt 36-29.
 
 
Skönt! 
- Tre poäng. Underbart att få en trea innan jul och inte gå på ledighet med noll poäng. Viktigt för självförtroendet hos alla grabbar!
 
- Vi släpper två puckar i boxplay men jag väljer ändå att berömma boxplayspelet. Vi täcker riktigt mycket skott och gubbar som Ejdebäck, Modda, Arvid, Sunesson m.fl. gör ett hästjobb!
 
- Positiviteten i båset var tillbaka. När det har gått emot oss så har vi haft en tendens till att bli arga på domare och varandra. Mot Rönnäng så var vi istället positiva mot varandra och då gör man varandra bättre. Viktigt. 
 
Måste tänka på: 
- Att åka och byta när vi har chansen. Rönnängs första mål kommer efter att vi vart inne länge, har haft chansen att byta, och inte vinner duellen i vårt sarghörn. Hade det varit pigga och fräscha grabbar där så släpper vi inte in den pucken. 
 
Går på julledighet och firar in det nya året med: 
- En go känsla och tre poäng. 
 
- Vetskapen om att det är julklappsutdelning imorgon efter trängen och lagfest och tennisturnering på lördag. Fantastiskt! 
 
- En skön självförtroendeboost. Rönnäng var absolut inte det bästa laget vi mött, men vi gör en bra match och det skapar en sorts harmoni i laget. 
 
Vi i A-laget vill önska er alla en riktigt skön jul och ett gott nytt år så ses vi i januari! Vi drar igång igen den 8/1 när vi möter Göteborg. 
Kommentera inlägget här: