Skara IK - Stenungsund

Kategori: Allmänt

En annan serieetta från grundserien i div.3, Stenungsund, kom på besök till Skara ishall på söndagseftermiddagen när All-Trean körde igång! Vi hade inte riktigt haft den ultimata uppladdningen eftersom det varit sjukstuga i laget i 2-3 veckor och då inte har kunnat träna och förbereda oss som vi hade velat. Dock så var det ett laddat SIK som åkte ut på banan, kanske lite för laddade.

Spelmässigt var allt inte allt helt åt skogen, men resultatet var desto sämre. Man skulle kunna argumentera för att vi skapade tillräckligt "heta" chanser för att göra åtminstonde 2-3 mål. Å andra sidan kan man också argumentera för att Stenungsund Stingers skapade tillräckligt mycket för att göra fler än deras tre mål denna kväll.

Vi visste att Stenungsund är ett bra lag och att de kommer att tackla och ha högsta växeln i redan från början. Så blir också fallet när Stingers kommer ut i ett högt tempo och redan efter 02:50 gör 0-1. Detta efter att deras #97 som varit riktigt bra mot oss både de två matcherna förra säsongen och även den här senaste matchen, åkt upp med pucken och levererat pucken till målskytten. Efter detta så är det ett böljande spel där båda lagen skapar chanser. Dock så har Stenungsund fler skott men inte så många farliga. Efter att en Stenungsundspelare slashat på Hallén så går Tobias Magnusson dit och markerar, han får då ta emot flera slag mot ansiktet utan att själv dela ut något slag. Detta resulterar konstigt nog i en två+två minuters utvisning för Tobbe och endast en tvåa på deras kille. Stingers gör inte mål i sitt PP och det gör inte vi heller när vi får chansen. Vi skapar några riktigt heta lägen men lyckas inte göra mål, hade vi haft med oss 1-1 in i periodpausen så tror jag matchen hade sett helt annorlunda ut. Men vi får gå till pausvila med ett underläge med 0-1. Skott 5-11.

Efter åtta minuters spel i andra perioden så tar vi på oss en utvisning i offensiv zon. Detta gör att vi släpper in 0-2 pucken i boxplay. En felträff som retsamt går in lågt vid Halléns vänstra stolpe. Jag tycker att vågen väger över till vår fördel i andra perioden och att vi är bättre i spelet fem mot fem och bör sätta dit någon puck men så blir det inte. Perioden blir istället ganska så sönderblåst när domaren är fruktansvärt sugen på att stå i centrum och ta utvisning för i princip allting. Riktigt tråkigt att det ofta blir såhär på denna nivån, men men. Andra perioden slutar även den 0-1 och resultatet är alltså 0-2 efter den andra perioden. Skott 14-11.

Tredje perioden är likt de första två väldigt sönderblåst. Vissa utvisningar är såklart solklara men vissa är ruggigt svåra att förstå sig på. Vi är löjligt dåliga på att hålla oss kalla och ska likt 11-12 åringar alltid ge igen för ett tjuvnyp. Vi är som bäst när vi får spela fem mot fem och bara trumma på. Det är inte lätt att göra mål och vinna matcher i utvisningsbåset. I slutet av perioden så tar vi ut målvakten i ett sista desperat försök, detta gör istället att Stingers kan punktera matchen och vinna med 0-3 efter periodsiffrorna 0-1, 0-1, 0-1. Skott i sista 3-8. Totalt 22-30.

Frustrerande:
- Att vi aldrig kan få göra de här "skitmålen" som är så fruktansvärt viktiga för att få energi i laget och komma igång ordentligt. Krigar man och skapar chanser utan resultat så blir det rätt tröttsamt. Det känns, som jag skrev innan, som att vi bör ha skrapat ihop tillräckligt med chanser för att få göra ett par mål.

- Att vi 9/10 gånger ska ge tillbaka för något som hänt tidigare. Får vi med oss en utvisning så är vi ofta där efter avblåsning och ordnar så vi får en utvisning vi också. Det är skillnad på att markera att man är där och att veva och slåss.

Frågetecken:
- Varför åker domaren runt och "hackar" på oss spelare? "käften" "sluta gnälla och lipa". Det är fan bland det värsta jag vet när en domare inte kan ta en diskussion utan gömmer sig bakom makten som en domare har. God kommunikation mellan spelare och domare är sjukt viktigt.

Några anledningar till att inte bli helt rabiat:
- Vårt boxplay. Vi har fått spela en hel del boxplay det senaste och vi har gjort det riktigt bra. Mycket uppoffrande spel och grabbar som krigar!

- Forecheckingen vissa situationer. När vi väl bestämde oss för att forechecka, så fick vi ofta fast dom långt ner i anfallszon. Det var när vi hamnade lite på mellis, när vi varken checkade eller styrde som det blev helt bedrövligt enkelt för Stenungsund att spela/åka förbi oss.

Lite stats som inte talar för Skara IKs fördel:

- 131 skott, på de fyra senaste matcherna.

- Fyra mål, på de fyra senaste matcherna. På 245 minuters spel. Tvåhundrafyrtiofem minuter.

- 2.8% av våra 141 skott de fyra senaste har gått i mål. Boom!

- 82 utvisningsminuter, på de fyra senaste matcherna.

Ny match väntar på onsdag när vi möter ännu en serieetta, nämligen Hisingen. Som jag själv ser som favoriter i All-Trean. Blir en tuff och rolig utmaning.