www.Skaraik.blogg.se

Följ med på våran resa tillbaka till hockeytvåan. www.skaraik.se

Johan Krause

Kategori: Allmänt

Ännu en egen produkt i form av Johan Krause har förlängt med Skara IK. Johan har haft chansen att gå till HCL, där han har spelat i två säsonger både J18 och A-lag. Även Skövde IK bör ha varit ett alternativ där han med stor säkerhet hade fått testa på J20-Elit spel. Johan bor i Skara och ska till hösten börja sitt sista år på Katedralskolan i just Skara och det känns som att med sin lyckade fjolårssäsong och närheten till både skola och hem gjorde att Johan skrev på för ännu ett år i SIK.
 
Johan är alltså född 1997 och ska snart fylla 18 år. Han har gjort A-lagsmatcher i Lidköping men eftersom han fick dras med sjukdomar som förstörde stora delar av säsongen 13/14 så blev det inte många. Desto fler blev det i fjol när han återvände till oss i Skara för att spela i junior och A-laget. Johan gjorde 23 matcher i seniorlaget och noterades för 17 poäng fördelat på 10 mål och 7 assist. En bra siffra för att vara den första "riktiga" säsongen på seniornivå. 
 
Johan är bra på skridskorna och tuff i närkamperna trots att han inte är den längsta spelaren så är han väldigt satt i kroppen och bra tränad. Krauses styrka på skridskorna har gjort att han har blivit riktigt bra på att forechecka och får ofta fast pucken djupt ner i anfallszon. Johan används en hel del i spelet när vi är en man mindre. Han är duktig på att hålla sig i skottlinjen och lägger ner ett enormt hårt jobb i varje byte. 
 
Krause får ofta fina chanser när han tar sig runt sina backar och gjorde som sagt 10 baljor i fjol. Bättrar han på sitt avslut och blir lite mer rejäl när chanserna erbjuds så ska inte 15-20 mål vara något omöjligt till nästa säsong. Det beror också helt på hur tränarna hade tänkt att använda honom. Ska han vara en spelare som spelar i trejde, fjärde och gör "skitjobbet" och som åker runt och smäller på och gör det otroligt jobbigt för motståndarna att möta eller ska han höra hemma i första och andra femman som ska producera mer framåt? 
 
Personligen så tycker jag att Johan ska vara en powerforward som med sitt klipp i åkningen ska åka runt och smälla på, såna spelare kryllar det inte av i Skara IK. De är otroligt nyttiga!
 
// #10. Victor Svedberg
Kommentera inlägget här: